vestnik

Domžale iz Murske Sobote odnesle vse tri točke

Vestnik, 28. 6. 2020
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

Na Mestnem stadionu Fazanerija sta v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije igrala domača Mura in gostje iz Domžal. Črno-beli so bili v tej sezoni že dvakrat boljši od Domžalčanov, enkrat je bil izid izenačen, tokrat pa je zmaga pripadla gostom.

Postavi obeh ekip

NŠ Mura: Obradović, Karničnik, Karamarko, Gorenc, Pucko, Brkić, Šporn, Bobičanec, Mandić, Cipot, Žižek

NK Domžale: Mulalič, Žinič, Karič, Ilić, Makovec, Pišek, Husmani, Svetlin, Podlogar, Ibričič, Vuk 

Glavni sodnik: Slavko Vinčić

Pred začetkom tekme so igralci Domžal ob prihodu na igrišče počastili nogometaše Mure s tako imenovanim špalirjem za osvojeno pokalno lovoriko.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Prav tako je pred tekmo pomočnik glavnega trenerja Damjan Gajser povedal, da gredo v zadnji mesec prvenstvenih tekem malce bolj sproščeno in malo manj pod pritiskom, nikakor pa manj ambiciozno. "Z današnjo zmago se lahko priključimo samemu vrhu, kar je dodatna motivacija za igralce. Nekatere igralce smo za prvo enajsterico današnje tekme menjali, malce smo jo osvežili, vsi ti igralci pa bodo dostojno zamenjali tiste, ki so igrali v sredo."  

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Tekma se je po prvih nekaj minutah razživela, v 14. minuti pa je prišlo do prve večje prekinitve. Bobičanec je po prekršku nad Mandićem izvajal prosti strel, vendar je žoga zaradi premočnega strela preletela vse igralce in zletela z igrišča. 

V 23. minuti je glavni sodnik Vinčić prekinil igro za potrebe osvežitve igralcev.

v 24. minuti je s strelom od daleč zapretil Bobičanec, žoga je za las zletela mimo vrat gostujočega vratarja Mulaliča. 

V 28. minuti je z levico sprožil Žinič, žoga je zletela mimo vrat Obradovića, gostje pa je bil dosojen met iz kota. 

v 35. minuti je s približno 25 metrov od daleč streljal Klemen Pucko, njegov strel je za las zletel mimo okvira vrat Mulaliča. 

V 41. minuti je Bobičanec izvajal prosti strel, hitro je podal do Karničnika, ta pa do Cipota, ki je z glavo streljal na gol, vendar se mreža ni zatresla. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Kot je ob polčasu povedal Jon Šporn, so doslej poskušali s streli od daleč, vendar pa morajo biti potrpežljivi, saj se nasprotnik dobro brani. "Vročina vpliva na nas, težko je, vendar se moramo prilagoditi in oddelati tekmo, kakor je treba." Da so težki pogoji, je povedal tudi Matej Podlogar iz gostujoče ekipe. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

V začetku drugega polčasa so bili več časa pri žogi gostje, ki so tudi več napadali, vendar neuspešno. 

V 65. minuti je po predložku Pucka močno streljal Cipot, vendar se je Mulalič izkazal z obrambo. 

Ob koncu 67. minut je sodnik ponovno odredil odmor za osvežitev. 

V 72. minuti je proti vratom Obradovića sprožil Lazarevič, vendar je domači vratar strel dobro branil. Že v naslednji minuti je Lazarevič ponovno zapretil, vendar gola ni bilo.

GOL. V 76. minuti je Jakupović zadel za vodstvo gostov. 

"Odigrali smo dobro srečanje, bili smo enakopravni, mogoče celo boljši, ogromno priložnosti smo imeli, vendar žoga ni šla v mrežo. Fantom ne morem očitati nič, dali so vse od sebe, čestitam pa Domžalam. Mi smo natekli Domžale, na trenutke smo bili boljši, ustvarili smo si več priložnosti, dejstvo pa je, da so imele Domžale danes malce več sreče," je ob koncu srečanja povedal strateg črno-belih Ante Šimundža. 

Na stadionu spodbujajo Muraše tudi gledalci, sicer imetniki sezonskih vstopnic, ob ograji izven stadiona pa jih ponovno spodbujajo tudi člani navijaške skupine Black Gringos. 

nš-mura nk-domžale plts 30.-krog