vestnik

(FOTO) Pokalna lovorika po 25 letih roma v Mursko Soboto

Vestnik, 24. 6. 2020
Aleš Cipot
Finale pokala
Šport

Nafta 1903 in Nogometna šola Mura se želita danes z zmago vpisati v zgodovino Pokala Slovenije. Komu bo uspelo?

Začetni enajsterici: 

Nafta 1903: Raduha, Živko, Rebernik, Leuštrek, Pirtovšek R., Paku, Pirtovšek T., Gergenyi, Ubochioma, Vegh, Ploj. 

NŠ Mura: Obradović, Kous, Maruško, Gorenc, Šturm, Horvat, Kouter, Šušnjara, Bobičanec, Cipot, Maroša. 

Sodnik: Rade Obrenović.

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Finale pokala

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Finale pokala

Uvodne minute so v znamenju Mure, ki je prevzela pobudo. V 5. minuti so si priigrali prvi kot, ki ga je izvedel Luka Bobičanec, Roland Paku pa je razčistil v kazenskem prostoru. Ubochioma je v 8. minuti krenil v hitri protinapad Nafte, ki pa se je hitro končal. Kai Cipot je v 10. minuti s strelom z roba kazenskega prostora ustrelil proti vratom Florijana Raduhe. Obrenović je ob tem poskusu piskal prekršek Leuštreka, prosti strel pa je izvedel Bobičanec. Njegov strel je končal v lendavskem živem zidu. 

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Finale pokala

V 12. minuti drugi kot za Muro. Bobičanec je na kratko podal do Šturma, ki je podaljšal do Koutra, ta pa s strelom ni nevarneje ogrozil nasprotnikovih vrat. Na drugi strani je bil nenatančen tudi Mihael Rebernik. 

Nafta po pričakovanjih stavi na protinapade, kajti igra poteka pretežno na lendavski polovici. Šušnjara je v 21. minuti v kazenskem prostoru iskal Cipota, vendar je njegovo podajo prestregel Raduha. 

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Finale pokala

Vroče je bilo v 22. minuti, ko je Rebernik močno ustrelil na vrata Matka Obradovića. Ta je izbil, Nafta pa je dobila kot. Ubochioma je podal, Obradović pa je še en poskus Lendavčanov zaustavil. 

Gergenyi je v 28. minuti s prostega strela poslal predložek, ki ga je blokiral Kouter, niti Rebernik nekaj trenutkov pozneje pa ni ogrozil Murinega vratarja, saj je njegov strel zletel v gol avt. 

Šušnjara je v 35. minuti krenil v protinapad, ki so ga Lendavčani prekinili in žogo poslali v kot. Žoga je po Bobičančevi podaji preletela vse igralce in prišla do Maruška, ki pa je z bližine zadel zunanji del mreže. Tudi naslednje minute so pripadle Muri, vendar mreži še naprej mirujeta. Naftina obramba na čelu z Raduho se ne da. 

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Finale pokala

Polčas (0 : 0). 

Drugih 45 minut obe moštvi pričenjata z enako postavo. Prvi poskus pa je šel v statistiko Nafte, saj je Rebernik z desne podal v kazenski prostor, kjer pa je žogo prestregel Obradović. 

GOL. Maroša je v 48. minuti po odlični podaji Kouterja sam ostal pred Raduho in ga zanesljivo matiral. Mura prehaja v vodstvo (0 : 1). Vodstvo so z glasnim navijanjem in prepevanjem pospremili tudi Black Gringosi. 

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Finale pokala

V 50. minuti je Jan Gorenc porumenel zaradi ostrega štarta nad enim od Lendavčanov, zaradi ugovarjanja pa je karton dobil tudi Obradović. Paku je prosti strel poslal daleč prek vrat Mure. Tri minute pozneje so do priložnosti prišli plavi, vendar Ubochioma ni izkoristil podaje Vegha, ki se je pri tem tudi nekoliko poškodoval. Dejan Dončić že pripravlja menjavo. 

Šturm je v 55. minuti podrl Ubochiomo, za kar ga je Obrenović kaznoval z rumenim kartonom. Namesto Vegha je pri Nafti v 58. minuti vstopil Dominik Drk. 

Bobičanec je ostro streljal na gol, vendar je Raduha strel zanesljivo ubranil. Sedaj je porumenel še Rebernik, zaradi storjenega prekrška nad Kouterjem. Igra je v drugem polčasu postala nekoliko bolj groba, zato je glavni sodnik tudi pokazal več rumenih kazni. 

Kai Cipot je v 65. minuti mesto na zelenici prepustil Žanu Karničniku. 

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Finale pokala

Rebernik, ki je eden od bolj razigranih Naftašev danes, je stekel še v en protinapad, vendar je nastreljal soigralca Ploja, tako da je poskus šel po zlu. Na drugi strani je bil v prvi priložnosti Karničnik, uspešnejši pa je bil Raduha. 

V 70. minuti najresnejša priložnost za Nafto. Spet je bil v glavni vlogi Rebernik, Murin vratar pa lovi žogo. Luka Šušnjara je v 72. minuti zapustil igrišče, Ante Šimundža pa je na igrišče poslal Stanišo Mandića. 

GOOL - Žan Karničnik je povišal vodstvo Mure (0 : 2). Maroša je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil Horvat, ta je poskušal premagati Raduho, od katerega se je žoga odbila do Karničnika, ki mu ni bilo težko žogo poslati v lendavska vrata. 

mura, nafta
Aleš Cipot
Finale pokala

Nafta se ne predaja in skuša doseči gol za priključek. V eni od akcij so Lendavčani zahtevali tudi enajstmetrovko, vendar je počasni posnetek pokazal, da je žoga Mandića zadela v bok in ne v roko. 

Horvat je imel v 83. minuti še eno lepo priložnost, Raduha pa se tokrat ni dal ukaniti. 

Lucijan Požgai je v 85. minuti zamenjal Alena Ploja. Jon Šporn in Kevin Žižek pa sta dve minuti pozneje zamenjala Tomija Horvata in Amadeja Marošo. 

Tri minute sodnikovega podaljška. 

Konec tekme. Slavje na zelenici in v Murski Soboti se pričenja. 

finale mura nafta brdo-pri-kranju