vestnik

(FOTO) Mura si je v Domžalah z igralcem manj prigarala točko

Vestnik, 25. 10. 2020
Aleš Cipot
Domžale : Mura
Šport

Nogometaši Mure so v 8. krogu prve slovenske nogometne lige gostovali v Domžalah in želeli popraviti vtis z zadnjih tekem. V preteklih dveh krogih so pokleknili pred Bravom in Aluminijem, v četrtek pa se proti ptujski Dravi poslovili iz Pokala Pivovarne Union. Danes so se po hudi borbi z igralcem manj veselili točke.

Srečanje med Domžalami in Muro je bilo zadnje dejanje aktualnega kroga. S tekmo manj so bili Sobočani pred tekmo na tretjem mestu prvenstvene lestvice, vrh pa zaseda Tabor, ki je v popoldanskih urah premagal ljubljansko Olimpijo. V domžalskem moštvu je zaradi okužb s koronavirusom manjkalo nekaj nogometašev in članov strokovnega štaba. Iz kluba so sporočili, da v kadru ni Dobrovoljca, Vukliševiča, Klemenčiča, Mujana, Jakupoviča, Kaita in Podlogarja. Moštva s klopi ni bo vodil trener Dejan Djuranovič, ki je prav tako okužen s covidom-19. 

Začetni enajsterici

NŠ Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar, Maroša, Bobičanec, Kouter, Žižek. 

NK Domžale: Sorčan, Karič, Makovec, Sikošek, Žinič, Husmani, Pišek, Svetlin, Ibričič, Kolobarić, Vuk. 

Sodniki: Alen Borošak, Tomaž Klančnik (1. pomočnik), Uroš Benc (2. pomočnik), Roman Glažar. 

Začetek tekme. 

Prvih pet minut je minilo mirno. Več so sicer pri žogi črno-beli, ki pa si resnejše akcije še niso priigrali. 

V 9. minuti je poskusil Amadej Maroša, ki se je znašel pred vrati Sorčana, vendar streljal čez vrata. 

Po prekršku Karničnika na levi strani so Domžale prišle do prostega strela. Pred gol je podal Ibričić, žoga je krožila med domačini, na koncu je nevarno streljal Husmani, vendar je Obradović žogo izbil v kot. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

V 13. minuti drugi kot za Domžale, tokrat z druge strani. Branilec Gorenc je izbil iz kazenskega prostora, nato pa se je po podaji Svetlina v priložnosti znašel Pišek. Žogo je slabo zadel in zgrešil okvir gola. 

15. minuta. Jan Gorenc je na robu kazenskega prostora podrl enega od Domžalčanov. Sodnik ga je kaznoval z rdečim kartonom. S prostega strela je spet poskusil kapetan domačih, toda ni bil natančen. 

Muraši v nadaljevanju srečanja igrajo z igralcem manj. Šimundža je zaradi kazni reagiral in z igrišča potegnil Marošo, v obrambo pa poslal Lovrića. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

Domžalčani so prevzeli pobudo, v 22. minuti so izvedli tretji kot na tekmi. Muraši so do prvega prišli minuto pozneje. 

V 25. minuti so po napaki Horvata v protinapad stekli domačini, akcijo pa je uspešno prekinil Karničnik. Še en kot za Domžale, vendar nevarnosti ni bilo. Po tem so na drugo stran hitro krenili črno-beli, Horvat pa je streljal mimo vrat. 

Vuk se je v 29. minuti po podaji Sikoška sam znašel pred Obradovićem, njegov strel z glavo pa je bil previsok. 

Tudi naslednje minute so minile v prevladi Domžal, Muraši pa so v pretežno obrambnih nalogah. V 38. minuti je Karničnik v eni od redkih akcij podal v kazenski prostor proti Koutru, akcijo pa je prekinil Husmani. 

Bobičanec je po preteku 40. minut streljal na vrata, Sorčan pa ni imel težkega dela. 

V 44. minuti bi Horvat skoraj zabil avtogol, žogo pa je na srečo navijačev črno-belih malo pred golovo črto izbil Obradović. 

Sodnik Borošak je prvemu delu dodal še minuto podaljška, v katerem so si Domžalčani priigrali še en kot. 

Mreži sta v prvem polčasu mirovali, Domžale pa so pol ure igrale z igralcem več. 

Začetek drugega polčasa. Ekipi sta ostali nespremenjeni. 

Tudi na začetku drugih 45 minut imajo žogo več v posesti domači nogometaši, Mura se brani in preži na protinapade.

GOL: V 52. minuti so domači izkoristili premoč. Kolobarič je streljal po podaji Žiniča, Obradović mu je poskus ubranil, nato pa je po odbiti žogi slednjo pod prečko poslal Sikošek. Domžale - Mura (1 : 0)

V 60. minuti je Kevin Žižek mesto na zelenici prepustil Kaiju Cipotu. 

Murin vratar je v 63. minuti zanesljivo ustavil napad Ibričića. 

Bobičanec je v 67. minuti izvedel kot, na kratko podal proti Koutru, po povratni žogi pa streljal mimo vrat Sorčana. 

Vuk zapušča igrišče, v 70. minuti ga je zamenjal Til Mavretič. 

Cipot je imel v 72. minuti obetavno akcijo, toda iz nje ni bilo gola. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

GOOOL (80. minuta). Bobičanec je iz prostega strela ustrelil proti golu, kjer je bil nespreten Sorčan in žogo izbil v  kot. Po prvem predložku se ni izcimila nobena priložnost, nato pa je Bobičanec podal iz kota še iz druge strani. Žoga je v zaključku akcije prišla do kapetana Kozarja, ki je žogo poslal v mrežo in izenačil. Domžale - Mura 1 : 1

Bobičanec odhaja v 88. minuti na klop, vstopa pa Marko Brkić. Menjava pa tudi pri Domžalah, Svetlin iz igre, Sikimić na zelenico. 

Tri minute sodnikove podaljška. 

Konec tekme.

Muraši so po tem, ko je v 15. minuti igrišče zaradi rdečega kartona zapustil Gorenc v nadaljevanju strnili vrste in zdržali v obrambi, v 80. minuti jim je uspelo izenačiti. 1 : 1 je bil izid srečanja. Muraši so s 14 točkami na drugem mestu prvenstvene lestvice. V četrtek v Fazanerijo prihaja Maribor. 

Aleš Cipot
Domžale : Mura
mura-domžale plts