vestnik

(FOTO) Mura v Skopju premagala Škendijo

Vestnik, 6. 7. 2021
Aleš Cipot
Škendija : Mura
Šport

Nogometaši Mure so se v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov na zelenici nacionalne arene Toše Proeski v Skopju pomerili z makedonskim klubom Škendija. Tekma se je končala z izidom 0 : 1 v korist črno-belih. Povratna tekma bo prihodnji torek na stadionu Fazanerija v Murski Soboti.

Strateg črno-belih Ante Šimundža je v Skopju, kjer je še vedno 30 stopinj Celzija, ubral nekoliko drugačen sistem postavitve igralcev, kot smo je vajeni. V obrambni vrsti bodo trije igralci, medtem ko bo v zvezni vrsti kar pet nogometašev Mure. 

Na tekmi bo pravico delila sodniška četverica iz Portugalske, na stadionu, ki sicer sprejme približno 34600 gledalcev, pa bo igralce danes bodrilo približno tisoč navijačev. 

mura, škendija
Aleš Cipot
Škendija : Mura

KF Škendija: Zahov, Murati, Krivak, Bejtulal (K), Pavić, Alimi, Zejnullal, Nafiu, Qaka, Doriev, B. Ibraimi

NŠ Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Kous (K), Kouter, Bobičanec, Horvat, Šturm, K. Cipot, Klepač

Sodniki: Antonio Emanuel Carvalho Nobre (glavni sodnik), Pedro Ribeiro in Pedro Alemida (pomočnika), Miguel Bertolo Nogueira (četrti sodnik).

Začetek tekme. 

Že v prvi minuti tekme so črno-beli zapretili, s strelom je poskušal Mihael Klepač, vendar je bil vratar Makedoncev na mestu. 

V 7. minuti nova priložnost za Muro. Po dosojenem prostem strelu se je za strel z razdalje odločil Luka Bobičanec, žoga pa je zadela živi zid in se odbila v kot. 

V 16. minuti so nevarno zapretili igralci Škendije. Matka Obradovića je skušal presenetiti Ibraimi, vendar je bil vratar črno-belih na mestu. 

V 28. minuti portugalski sodnik dosoja najstrožjo kazen zaradi prekrška, storjenega nad Kaiem Cipotom. Jan Krivak ga je v kazenskem prostoru povlekel za majico, kar je sodnik opazil in mu prisodil rumeni karton. 

28. minuta: GOOL. Bobičanec je uspešno izvedel dosojeno najstrožjo kazen in črno-bele povedel v vodstvo z 0 : 1. 

mura, škendija
Aleš Cipot
Škendija : Mura

Igra se je po zadetku Mure ponovno nekoliko razživela, na strani domačinov je v 30. minuti poskušal Bejtulai, minuto kasneje pa še Šturm, vendar se mreži nista zatresli. 

V 36. minuti je Tomi Horvat storil prekršek nad Bejtulaijem, sodnik je zato dosodil prosti strel, ki pa ga je Šturm blokiral. Le nekaj trenutkov pozneje so Makedonci preko Dorieva poskušali ponovno, vendar je Obradović ubranil strel. 

40. minuta: Glavni sodnik dosoja prosti strel za Muro zaradi prekrška nad Klepačem. Prosti strel je izvajal Matic Maruško. 

45+1: Maruško je storil prekršek na Dorievom, zato je glavni sodnik dosodil enajstmetrovko. Z bele točke je streljal Ibraimi, ki pa je zgrešil. Izid ostaja nespremenjen. 

45+2: Polčas. 

V prvem polčasu so večkrat s streli na gol poskušali domačini, kar devetkrat, medtem ko so črno-beli streljali trikrat. 

Začetek drugega polčasa. 

Tekma se je razživela že na začetku drugega polčasa. 

52. minuta: Po prekršku nad Alimijem je porumenel Nino Kouter. Glavni sodnik je dosodil prosti strel, ki ga je izvajal Zejnullai, vendar je bil pri tem neuspešen. 

V 55. minuti je porumenel še Pavić, dosojen prosti strel pa ponovno izvaja Luka Bobičanec. 

Prve menjave na tekmi. Strateg Makedoncev Ernest Gjoka je na igrišče v 64. minuti poslal Hebaja, ki je zamenjal Zejnullaia, ter Igorja, ki je zamenjal Nafiuja. Za prvo menjavo se je odločil tudi Šimundža, namesto Cipota je na igrišče poslal Stanišo Mandića. 

66. minuta. Zaradi prekrška nad Šturmom je porumenel Igor, ki je pravkar vstopil na zelenico. 

67. minuta. S strelom na gol je poskušal Horvat, vendar je domači vratar njegov poskus obranil, žoga pa se je pri tem odbila v kot za Muro. 

73. minuta. Druga menjava pri Muri. Iz igre odhaja Mihael Klepač, v igro pa vstopa Klemen Pucko. 

V 80. minuti je Pucko dosegel gol, vendar je bil po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju, zato je bil zadetek razveljavljen. 

V 81. minuti tretja menjava pri domačih, iz igre odhaja Doriev, vstopa pa Elezi. 

V 84. minuti se je za dve menjavi odločil tudi Šimundža. Namesto Bobičanca in Kousa sta vstopila Alen Kozar in Amadej Maroša. 

Horvat je v 85. minuti, po tem ko je bil nad njim storjen prekršek, poskušal s strelom na gol, vendar je bil na mestu vratar Zahov. 

Sodnik dosoja tri minute dodatka. 

Zadnje minute tekme so pripadle domačinom, ki so poskušali s streli od daleč, vendar je bil vratar Mure na mestu. 

90+6: Konec tekme. 

Aleš Cipot
Škendija : Mura
nš-mura kf-škendija liga-prvakov kvalifikacije