vestnik

(FOTO) Maroša, Cipot in Maruško za zmago v Kidričevem

Vestnik.si, STA, 5. 6. 2020
Aleš Cipot
Aluminij : Mura
Šport

S srečanjem med Aluminijem in Muro se je nadaljevalo državno prvenstvo v 1. slovenski nogometni ligi.

Prva tekma v slovenskem prvenstvu po skoraj trimesečni prekinitvi zaradi epidemije novega koronavirusa se je končala z zmagoslavjem Mure. Obračun polfinalistov pokala Slovenije - tekmeca se bosta za finale udarila v torek na Brdu pri Kranju - so odločili Amadej Maroša, Kai Cipot in Matic Maruško. Pred prekinitvijo so bili v medsebojnih dvobojih sicer boljši Kidričani, ki so dobili prva dva obračuna v sezoni. Aluminij vsaj začasno ostaja tretji, Mura pa peta.

aluminij, mura
Aleš Cipot
Aluminij : Mura

Prvi pokoronski polčas je dobila črno-bela zasedba iz Murske Sobote. V sicer kar izenačenem prvem polčasu je Mura prvič nevarneje zagrozila v osmi minuti, ko je Luka Šušnjara malce z leve strani žogo poslal mimo bližnje vratnice.

V 42. minuti je od daleč poskusil Luka Bobičanec, a je Matija Kovačić žogo odbil v kot, edini zadetek pa je padel v 19. minuti. Po dobrem kombiniranju je na koncu Šušnjara z leve podal pred vrata, kjer je Amadej Maroša žogo preusmeril v mrežo za svoj enajsti zadetek sezone.

aluminij, mura
Aleš Cipot
Aluminij : Mura

Domači, ki so pogrešali, Luko Štora, Alena Krajnca, Nikolo Leka in Mihaela Klepača, so imeli žogo več v posesti, štirikrat sprožili proti tekmečevim vratom, a nikoli v okvir.

Kmalu po začetku drugega polčasa je imel nekaj težav po novem poskusu Mure, a je žogo še pravočasno ustavil. V 55. minuti pa je bil po vroče tudi v Murinem kazenskem prostoru.

aluminij, mura
Aleš Cipot
Aluminij : Mura

Domači so imeli na voljo indirektni prosti strel s šestih metrov, potem ko je Matko Obradović prijel žogo, ki mu jo je podal Matic Maruško. Na koncu se je za strel odločil Tilen Pečnik in žogo poslal v desni zgornji kot za 1:1.

V 57. minuti je iz bližine na drugi strani meril Žiga Kous, nato je bil z glavo neuspešen še Cipot, Maruško je v 61. minuti s hrbtom poslal žogo malo mimo lastnega gola, v 68. minuti pa je z roba kazenskega prostora malce z leve sprožil Šušnjara, a za malo zgrešil cilj.

aluminij, mura
Aleš Cipot
Aluminij : Mura

V 73. pa je Aluminij na igrišču ostal le z deseterico, saj je neposredni rdeči karton zaradi prekrška nad Marošo dobil Ivan Kontek. To so Sobočani takoj unovčili, najprej je Bobičanec sprožil s prostega strela, Kovačić je žogo odbil, na koncu je ta končala pri mladem Cipotu, ki je dosegel svoj prvoligaški prvenec.

V 83. minuti so gosti potrdili zmago, ko je slabo izbito žogo pod prečko poslal Maruško za 3:1.

aluminij, mura
Aleš Cipot
Aluminij : Mura

Aluminij bo v 27. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Mariboru, Mura pa bo dan prej gostila sežanski Tabor. Kot zanimivost velja omeniti, da so črno-beli v akciji Mi smo Mura prodali že več kot 7000 "navideznih" vstopnic (kapaciteta stadiona je sicer približno 4000) za tekmo s Taborom, ki je navijači ne bodo mogli obiskati zaradi ukrepov zoper širjenje novega koronavirusa.

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vidali. * Strelci: 0:1 Maroša (19.), 1:1 Pečnik (55.), 1:2 Cipot (75.), 1:3 Maruško (83.). * Aluminij: Kovačić, Pantalon, Kontek, Ploj, Pečnik (od 69. Horvat), Jakšić, Šaka (od 77. Petek), Čermak (od 86. Flakus-Bosilj), Matjašič, Vrbanec (od 78. Muminović), Živković. * Mura: Obradović, Šturm, Maruško, Gorenc, Kous, Horvat (od 90. Brkić), Kouter, Cipot (od 86. Mandić), Bobičanec (od 87. Žižek), Šušnjara (od 82. Karničnik), Maroša. * Rumena kartona: Šaka; Kouter. * Rdeči karton: Kontek (73.).

mura aluminij
Kaj zdaj berejo drugi