vestnik

Stjepan Oštrek z Nafto izločil Krško

Tomo Köleš, 11. 9. 2019
Jure Zauneker
Nafta je napredovala v pokalu.
Šport

Nogometaši Nafte so v 2. krogu pokala Slovenije v Lendavi z 2 : 0 izločili Krško. Dvakratni strelec za zasluženo zmago domačih je bil Stjepan Oštrek.

Nafta 1903 – Krško 2 : 0 (1 : 0)

Športni park Lendava, 400 gledalcev.

Strelec: 1 : 0 Oštrek (10), 2 : 0 Oštrek (90).

Sodnik: Marko Lacković (Miklavž na Dravskem polju).

Rumeni kartoni: Vinko, Novinič; Kendeš, Marcijuš, Emerick, Dadić, Florjanc.

Nafta 1903: Raduha, Leuštek, T. Pirtovšek, R. Pirtovšek, Malešević, Paku, Oštrek, Szökrönyös (Novinič, 62), Vinko kap., Rebernik (Toth, 77), Žalik (Bizjak, 56) . Trener: Marian Sluka.

Krško: Zalokar kap., Zakrajšek, Eckert (Karamarković, 85), Florjanc, Dadić, Žabec, Marciuš, Srpak, Mlinar (Regvar, 62), Sokler (Kendeš, 67), Čirjak. Trener: Iztok Kapušin.

Krško je v 1. krogu pokala Slovenije izločilo enega pomurskega predstavnika, v 2. krogu pa v tej pokrajini naletelo na pretrd oreh. Potem ko so Krčani v 1. krogu na Goričkem premagali Grad s 4 : 1, so v 2. krogu naleteli na boljšega nasprotnika, ki je imel ob dveh zadetkih več želje po zmagi in nevarnejše priložnosti.

lendava, nogomet-nafta-1930-krško
Jure Zauneker
Nafta je napredovala v pokalu.

Že v 10. minuti je za vodstvo Nafte sam poskrbel Stjepan Oštrek, ki je že takrat nakazal kandidaturo za najboljšega igralca tekme. Izsilil je prekršek Marka Zakrajška, nato pa po prostem strelu s krasno parabolo poslal žogo prek živega zidu v desni zgornji kot vratarja Marka Zalokarja – 1 : 0.

Krško je hitro skušalo odgovoriti, največjo priložnost pa je imel Lovre Čirjak, aktualni najboljši strelec druge lige, ki je v 17. minuti zadel vratnico. Okrog 30. minute so nevarne strele pri domačih sprožili Marko Malešević, Vedran Vinko in Stjepan Oštrek, vendar je bil Zalokar vselej na pravem mestu.

lendava, nogomet-nafta-1930-krško
Jure Zauneker
Nafta je napredovala v pokalu.

Potem so Lendavčani taktično prepustili iniciativo nasprotniku, sami pa prežali na napake gostov in jih skušali izkoristiti. Krčani so povečali pritisk, a so bili v zaključkih akcij preveč nenatančni. Tako je Ester Sokler v 54. minuti prišel do neoviranega strela z glavo, a je žogo poslal ravno v naročje Florijana Raduhe, ki je s svojo zanesljivostjo vnašal mirnost v obrambne vrste Nafte.

lendava, nogomet-nafta-1930-krško
Jure Zauneker
Nafta je napredovala v pokalu.

Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj so znova postajali nevarnejši Lendavčani. Tekmo bi lahko že v 86. minuti odločil Vinko, vendar je po izjemni podaji Jake Bizjaka žogo iz bližine poslal prek vrat. A zgrešena priložnost se ni maščevala gostiteljem, saj je v 90. minuti dolgo podajo še podaljšal Bizjak in lepo našel Oštreka. Ta je ob boju z Zakrajškom obstal na nogah, krenil sam proti vratom in nato povsem mirno poslal žogo mimo Zalokarja v mrežo – 2 : 0 in tekma je bila odločena. V 93. minuti je nevarno streljal David Žabec, a zgrešil vrata, sodnik Marko Lacković pa piskal konec srečanja.

lendava, nogomet-nafta-1930-krško
Jure Zauneker
Nafta je napredovala v pokalu.

Nafta se je tako uvrstila v 3. krog pokala Slovenije, zanimivo pa je, da bo že v naslednjem krogu 2. SNL gostovala prav v Krškem. Soboška Mura bo svojo tekmo 2. kroga pokala Slovenije odigrala v sredo, 18. septembra, ob 15.30 v Kranju proti Triglavu.

Izida tekem 3. kroga pokala MNZ Lendava: Olimpija Dolga vas – Polana 2 : 3, Odranci – Črenšovci 2 : 1. Hotiza je bila prosta, tekma Turnišče – Nafta 1903 pa bo naslednji četrtek.

Izida tekem 2. kroga pokala MNZ Murska Sobota: Radenska Slatina – Beltinci 0 : 1, Aluvar Gančani – Radgona 3 : 2.

nogomet nafta pokal