vestnik

(FOTO) Štorklje tokrat pojedli tigri

Tomo Köleš, 15. 10. 2019
Niko Časar
Ameriški nogomet v Bakovcih
Šport

Klub Murska Sobota Storks je v ŠRC Bakovci tako kot že večkrat v zadnjih letih tudi zdaj pripravil dan ameriškega nogometa.

Klub Murska Sobota Storks je minulo soboto v ŠRC Bakovci tako kot že večkrat v zadnjih letih pripravil dan ameriškega nogometa. Na predzadnjem turnirju te sezone prve slovenske lige so se domače "štorklje" pred dobrimi 200 gledalci v osrednji tekmi pomerile s favorizirano ekipo Domžale Tigers in izgubile z 0 : 26. Domžalčani so dosegli štiri zadetke (touchdowne) in imeli en uspešen poskus za dve točki. Domači verjetno ne bi izgubili s takšno razliko, če jim ne bi sodnik v drugi četrtini zaradi medsebojnega prerivanja izključil tri igralce (Domžalčanom pa dva), med njimi tudi podajalca (quarterback), za katerega pa niso imeli prave zamenjave. Za gostitelje je imel sicer Janko Horvat uspešno vračanje žoge v končno cono, a je bil touchdown razveljavljen zaradi predhodnega nedovoljenega držanja enega od nasprotnikov.

V prvi tekmi turnirja je ekipa Maribor Generals premagala moštvo Kranj Alp Devils s 27 : 14. Slovensko himno na stadionu je zapela Katarina Šebök, med odmorom pa so nastopile članice plesne šole Urška.

Na sklepnem turnirju v Domžalah se bosta tako za končno prvo mesto pomerili ekipi Domžale Tigers in Maribor Generals, za tretje mesto pa Murska Sobota Storks in Kranj Alp Devils. Štorklje so na prvem turnirju sezone po dobri predstavi in kar dveh podaljških izgubile z mariborskimi generali z 18 : 12, na drugem turnirju pa so ugnale alpske vrage iz Kranja z 18 : 0. Če se kdo sprašuje, zakaj v prvi ligi ni več nekoč najmočnejšega moštva Ljubljana Silverhawks, je tu enostaven razlog: klub je namreč (finančno) propadel.

ameriški-nogomet bakovci murska-sobota-storks domžale-tigers