vestnik

(FOTO) Mladi pomurski strelci z medaljami na državnem prvenstvu v Črenšovcih

Vestnik.si, 21. 9. 2020
Jure Zauneker
29. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem
Šport

Na strelišču v Črenšovcih je bilo dvodnevno 29. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za mlajše kategorije, ki ga je priredilo Športno društvo Črenšovci.

Po skupni beri medalj je bilo v streljanju z zračnim orožjem najuspešnejše Strelsko društvo (SD) Kisovec, ki je dobilo štiri zlate, dve srebrni in eno bronasto kolajno. Na drugem mestu je SD Kovinar Ormož (2, 2, 2), na tretjem mestu pa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (2, 1, 3). Med pomurskimi društvi je bilo najboljše Športno strelsko društvo (ŠSD) Murska Sobota, ki se je z eno zlato in dvema srebrnima medaljama uvrstilo na deveto mesto med skupno 55 društvi. Takoj za Sobočani je bilo na desetem mestu SD Kolomana Flisarja Tišina (1, 1, 2). ŠSD Radgona je bilo na 24., SD Lendava na 27., SD Graničar Cankova na 28. in SD Gančani na 30. mestu (vsi s po eno bronasto medaljo). 

črenšovci, strelstvo, državno-prvenstvo
Jure Zauneker
29. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem

Od soboških predstavnikov je med kadeti z zračno puško zmagal Patrik Farkaš, ekipno pa je društvo zasedlo drugo mesto (tekmovali so še Jure Gjörek, Jan Šiftar in David Toth). Med dečki s serijsko zračno puško se je izkazal Tim Kovač s petim mestom, Sobočani pa so bili ekipno drugi (tekmovali so še Luka Ivančič, Jaša Grčar, Rok Benko, Tian Mesarič, Tobias Bitenc in Gašper Šooš). V streljanju s pištolo je Timotej Plahut zasedel tretje mesto, Blaž Serdt je bil osmi.
Žan Ferenčak iz SD Gančani se je uvrstil na tretje mesto med kadeti z zračno puško. Tim Koren iz SD Štefana Kovača Turnišče je bil šesti. Ekipno so bili Gančani četrti. Kadetinje iz Turnišča so bile četrte, iz SD Jezero Dobrovnik pa pete. 

črenšovci, strelstvo, državno-prvenstvo
Jure Zauneker
29. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem

Pri starejših dečkih z zračno puško je slavil Aljaž Novak iz SD Kolomana Flisarja, ki je tudi s 191 krogi izboljšal dosedanji državni rekord, tretji pa je bil Tine Mihailovič Krpan iz SD Lendava. Milan Galambos iz SD Coal Petišovci je bil četrti. Med starejšimi dečki s serijsko zračno puško se je na tretje mesto uvrstil Tristan Gyoha iz SD Graničar Cankova. Tretja je bila tudi Nika Novak iz SD Kolomana Flisarja Tišina med deklicami s serijsko zračno puško. Starejše deklice iz tega društva (Daša Stojko, Nika Benkič, Alja Rajbar Pertoci) so bile ekipno druge v streljanju s serijsko zračno puško, deklice (Nika Novak, Zoja Buzeti, Neja Flegar) pa tretje. Daša Stojko je bila posamično peta, Nika Benkič pa šesta. Turniščanke so bile pri deklicah ekipno četrte. Saša Žerdin se je med starejšimi deklicami z zračno puško uvrstila na peto, Živa Zadravec (obe ŠD Črenšovci) pa na osmo mesto. Med starejšimi dečki s serijsko zračno puško je bilo ŠSD Radgona četrto. Pri mlajših dečkih s serijsko zračno puško je bilo ŠD Črenšovci peto, peta pa je bila med mlajšimi deklicami tudi Mira Magdič iz SD Štefana Kovača Turnišče.   

črenšovci, strelstvo, državno-prvenstvo
Jure Zauneker
29. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem

strelstvo državno-prvenstvo črenšovci mlajše-kategorije