vestnik

Šumenjak in Ščernjavič podpisala profesionalni pogodbi z Muro

Vestnik.si, 19. 1. 2022
Aleš Cipot
Tilen Ščernjavič in Vid Šumenjak.
Šport

Mura nadaljuje s polnjenjem članske vrste z obetavnimi mladimi nogometaši. Tako sta v torek svoji prvi profesionalni pogodbi podpisala Vid Šumenjak in Tilen Ščernjavič.

Šumenjak in Ščernjavič sta že tako ali tako bila člana soboškega kluba, oba pa sta tudi člana mlajših selekcij slovenske reprezentance. 

_DSC5554
Aleš Cipot
Tilen Ščernjavič

Ščernjavič (rojen 1. novembra 2003) je v črno-belem že debitiral, saj je dobil priložnost za igro na zadnji tekmi konferenčne lige, ko je Mura gostovala na Nizozemskem. Na srečanju z Vitessejem je zbral sedem minut in tako vknjižil prvi uradni članski nastop.

Šumenjak (rojen 26. februarja 2005) je mlad obetaven vratar, ki se je črno-belim pridružil v sezoni 2018/19. Kljub šestnajstim letom že 190 centimetrov visok vratar je za soboški klub v mlajših selekcijah doslej zbral 48 nastopov.

_DSC5554
Aleš Cipot
Vid Šumenjak

"V Murski Soboti vzgajamo mlade nogometaše, na katere polagamo upe tudi za prihodnost. Veseli nas, da se mladi igralci ne odločajo za odhod iz kluba in so pripravljeni ostati tukaj in si izboriti svojo priložnost. Še en dokaz več sta Vid in Tilen, ki sta produkta naše šole in sta s klubom tudi podpisala profesionalni pogodbi. Verjamem, da je zanju to še dodatna motivacija, da se dokažeta in si v prihodnosti poskušata izboriti svoje mesto v članski ekipi," je ob podpisu pogodb dejal športni direktor NŠ Mura Denis Rajbar.

mura podpis-pogodbe vid-šumenjak tilen-ščernjavič