vestnik

(FOTO) Mura s točko iz Sežane. Maroša zapravil lepi priložnosti v drugem polčasu

Vestnik.si, 7. 11. 2020
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura
Šport

V 11. krogu PLTS sta se v Sežani sta se ob 14. uri pomerila domači Tabor in soboška Mura. Računica je bila jasna: če bi zmagala, bi Mura ostala na prvem mestu lestvice, saj bi v nasprotnem primeru Olimpija morala zelo izdatno napolniti mrežo Kopra.

Začetna postava Tabora: Koprivec, Ristić, Nemanič kap., Briški, Zebić, Grobry, Mihaljević, Kouao, Djalo, Rovas, M. Babić. Trener: Goran Stanković.

Začetna postava Mure: Obradović, Šturm, Lovrić, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar kap., Kouter, Filipović, Bobičanec, Maroša. Trener: Ante Šimundža.

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora.

1: Začetek tekme.

3: Priložnost za Mihaljevića, toda točno v roke Obradovića.

13: Kous je preigral branilca in streljal diagonalno po tleh, Koprivec odbija s skrajnimi močmi. 

18: Prva menjava pri Muri: zaradi poškodbe je odšel kapetan Kozar, v igro K. Cipot.

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

19: Rumeni karton Šturm zaradi grobe zaustavitve prodora Djala. 

20: Ravno Djalo sedaj strelja z daljave po tleh, Obradović brani.

34: Dober strel Kousa, ki je prevzel kapetanski trak, z daljave, vendar za malenkost nenatančno.

38: Lepa in nevarna akcija Tabora. Po podaji Babića je zelo dobro streljal Djalo, Obradović pa odbija žogo.

41: Po izvrstni dolgi podaji iz ozadja strelja Maroša, vendar visoko na tribuno. 

45: Minuta dodatka.

45 + 1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

Enakovredna igra z le nekaj pravimi priložnostmi na eni in drugi strani. Več nevarnejših je imel Tabor, a ima Mura v vratih izjemno razpoloženega Obradovića. Črno-beli, ki kažejo dovolj motiviranosti, energije in želje, v obrambi včasih puščajo preveč prostora domačim. V napadu pa zaradi zgoščene obrambne vrste le stežka pridejo do zares nevarnega strela. Streli v okvir vrat: 4 : 2, streli zunaj okvirja: 1 : 5, koti: 0 : 3, posest žoge: 47% - 53%.

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Taboru: iz igre Kouao, vstopil pa je Salkić, ki je prevzel trak kapetana od Nemaniča.

55: Mura nevarna po kotu, ki ga je izvedel Bobičanec. Koprivec je žogo odbil, Kouter pa je odbitek poslal v zunanji del mreže.

58: Grobry strelja z daljave, mimo vrat.

62: Menjava pri Taboru: Sever namesto Rovasa.

63: Nevaren prodor domačih v kazenski prostor Mure, na koncu Karničnik rešuje z na videz nenamerno in tvegano podajo nazaj v roke Obradovića.

68: Kakšna zapravljena priložnost Maroše! Po napaki domačih je preigral branilca, nato pa iz idealnega položaja meril naravnost v Koprivca.

69: Menjava pri Muri: Maruško namesto Filipovića.

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

75: Maroša je zapravil še eno priložnost. Najprej ga je lepo našel Bobičanec, soboški napadalec pa se je po nepotrebnem v kazenskem prostoru spustil v preigravanje tako dolgo, da mu je domači branilec odvzel žogo. 

78: Rumeni karton Bobičanec, ker je z roko zaustavil prodor Grobryja.

79: Menjava pri Taboru: Stančič namesto Djala.

80: Sporna situacija. Mrežo Obradovića je zatresel Mario Zebić, po signaliziranju stranskega sodnika pa je bil gol razveljavljen. Veliki protesti igralcev Tabora, Vinčić pa je podelil nekaj rumenih kartonov trenerju gostiteljev in nogometašem. Domačini so trdili, da se je po podaji Grobryja zadnji žoge z glavo dotaknil Maruško, zato naj ne bi bilo prepovedanega položaja, vendar sta bila že ob podaji Grobryja dva domača napadalca res v "ofsajdu". 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

84: Rdeči karton Ristić zaradi udarca Cipota v obraz. 

85: Menjava pri Muri: Žižek namesto Cipota.

90: Tri minute dodatka.

91: Menjava pri Taboru: Stanković namesto Babića.

93: Konec tekme. 0 : 0. 

Zares slab drugi polčas enih in drugih. Po glavi se lahko pri Muri tolče predvsem Maroša, ki je zapravil najlepši priložnosti. Streli v okvir vrat: 6 : 4, streli zunaj okvirja: 4 : 2, koti: 2 : 5, posest žoge: 47% - 53%. Mura je prva ekipa v tej sezoni, ki je iz Sežane odšla neporažena. Sedaj ima 19 točk, če pa bo Olimpija v naslednjem srečanju tega kroga doma ugnala Koper, bo prevzela vodstvo na lestvici. Po tem krogu sledi reprezentančni premor, nato pa 21. novembra super derbi te jeseni: Mura - Olimpija. 

Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura
tabor-sežana mura enajsti krog
Kaj zdaj berejo drugi