vestnik

Tako so se odrezale mlajše selekcije NŠ Mura

Vestnik.si, 15. 3. 2023
NŠ Mura
ŽNK Mura Nona
Šport

Zmaga mladincev, kadetov in selekcije U15.

Mladinci so se odpravili na gostovanje v Domžale, kjer so odigrali 18. krog v 1. SML. Fantje so po pol ure igre uspeli zadeti v polno in na polčas odšli z minimalno prednostjo. V drugem polčasu so z dobro igro nadaljevali in po nekaj zapravljenih priložnosti vendarle uspeli zadeti še drugič. Ob koncu tekme so domači nekoliko pritisnili, ampak rezultat je ostal nespremenjen. Za čarno-bejle sta zadela Luka Turudija in Niko Kasalo.

nš-mura, mlajše-selekcije
NŠ Mura
Mlajše selekcije

Kadeti so v soboto gostovali pri Domžalah, tekma pa je bila odigrana na Brdu pri Kranju ob prisotnosti VAR tehnologije. Domači so povedli z 1 : 0 in imeli še nekaj priložnosti, a so Muraši njihove napade uspeli odbiti. Tian Kosi je najprej rezultat poravnal na 1 : 1, za preobrat in zmago z 2 : 1 pa je poskrbel Matej Cener.

nš-mura, mlajše-selekcije
NŠ Mura
Mlajše selekcije

V prvem spomladanskem kolu je selekcija U15 zabeležila visoko zmago, s 6 : 1 so premagali velenjski Rudar. Maj Balažic in Nejc Bencak sta zadela dvakrat, po en zadetek sta dodala Anže Rakovec in Anej Kerman. Selekcija U14 se je odpravila na gostovanje v sosednjo Avstrijo, kjer so odigrali prijateljsko tekmo proti selekciji U15 DSV Leoben in klonili z 2 : 0. Še en Nevron Cup zimske lige je za selekcijo U13, ki je dobila dve tekmi, eno pa remizirala. Strelci za Muraše so bili Nejc Leljak, Tanaj Kološa, Nani Bauer, Denisz Wachter in Jaša Kutoš. Tudi selekcija U12 je nadaljevala Nevron Cup v Trbovljah, kjer so odigrali tri tekme. Proti Celju so mladi Muraši slavili, proti Radomljam igrali neodločeno, proti Aluminiju pa izgubili. Muraši U11 so na turnirju klonili proti Celju in Radomljam ter remizirali z Aluminijem. 

Selekcija NŠ Mura U10 se je udeležila mednarodnega turnirja Umag Trophy 2023. Skupinski del so zaključili na drugem mestu, boljši so bili le igralci Crvene Zvezde. V osmini finala so premagali ekipo NK Sava Kranj, sledil pa je četrtfinalni poraz proti NK Domžale rumeni. S porazom proti FC Nacional Sofia so muraši tudi zaključili s tekmovanjem in osvojili končno sedmo mesto.

nš-mura, mlajše-selekcije
NŠ Mura
Mlajše selekcije

ŽNK MURA NONA

S prvenstvom je začela selekcija U17.  Nasprotnice so bile ŽNK Cerklje, igralo je pa tudi nekaj nogometašic iz selekcije U15.  Kljub borbeni in kolektivni igri, se je tekma zaključila z remijem. V četrtek je bila odigrana prijateljska tekma proti SFB OURE iz Danske. Ekipa je bila sestavljena iz selekcij U13, U15 in U17, slavile pa so Danke s 5 : 1. Selekcija U13 je na turnirju v Mariboru osvojila četrto mesto. Murašice so proti slavile proti ekipi Goričko Stanjevci, remizirale proti Aluminiju in klonile proti Cerkljam in Radljam.

nš-mura mlajše-selekcije nogomet žnk-mura-nona