vestnik

Tekmec Murašev bo iz Madžarske, Estonije ali Norveške

Vestnik, 9. 8. 2020
Reuters
94 ekip bo danes v Nyonu dobilo nasprotnika v 1. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa.
Šport

V Nyonu bo danes ob 13. uri potekal žreb parov prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. 94 ekip je razdeljenih v 15 skupin, med njimi so tudi trije slovenski klubi, poleg soboške Mure še Olimpija in Maribor.

Mura je v deseti skupini med nenosilci, kar pomeni, da bo njen nasprotnik nekdo od nosilcev. Možnosti so tri, in sicer bodo črni-beli igrali proti ekipi Bodø/Glimt iz Norveške, Nõmme Kalju iz Estonije ali madžarskemu Fehervaru. 

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.

Skupina 10

Nosilci:

1 Bodø/Glimt (NOR)

2 Nõmme Kalju (EST)

3 Fehérvár (HUN)

Nenosilci:

4 Mura (SVN)

5 Kauno Žalgiris (LTU)

6 Bohemian (IRL)

13 skupin šteje po šest ekip, dve pa po osem. Nosilci so označeni s številkami od 1 do 3, nenosilci pa s številkami od 4 do 6. Kroglice s številkami bodo razdeljene v dva bobna, iz vsakega bodo izžrebali po eno in jo dali v tretji, sredinski boben, ki bo odločal o tem, katera ekipa bo igrala v vlogi gostitelja in katera v vlogi gosta. Kot še piše na uradni strani tekmovanja, bodo izžrebane številke dale pare v vseh skupinah. Če bosta torej najprej izžrebani številki 1 in 4, bo to veljalo za vseh 13 skupin. Za preostali skupini, kjer je po osem ekip, bo žreb opravljen na podoben način.  

Naj spomnimo, da bo v 1. krogu odigrano le eno srečanje, tekme pa bodo za zaprtimi vrati potekale 27. avgusta. 

Tekmeca bosta danes dobila tudi ljubljanska Olimpija in Maribor, ki sta oba med nosilci v skupini 1. Možni nasprotniki so Coleraine iz Severne Irske/La Fiorita iz San Marina, Vikingur Reykjavik iz Islandije ali Levadia Tallinn iz Estonije.  

nš-mura liga-evropa kvalifikacije uefa