vestnik

To bo nasprotnik Murašev, če v prvem krogu preskočijo Moldavce

R.Š., 15. 6. 2022
Aleš Cipot
Mura je dobila nasprotnika v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, če črno-beli preskočijo prvo oviro.
Šport

V švicarskem Nyonu je bil v danes opravljen žreb parov drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

Tako kot na včerajšnjem žrebu za prvi krog kvalifikacij se v vsaki skupini nahaja deset ekip, pet nosilcev in pet nenosilcev. Zmagovalec para Sfintul Gheorghe/NŠ Mura bo nosilec, ob njem bodo to še Slavia Praga iz Češke, iz Litve, Spartak Trnava iz Slovaške ter FK Budućnost Podgorica iz Črne Gore/Llapi iz Kosova.



Nenosilci oziroma možni nasprotniki Sobočanov v drugem krogu kvalifikacij so bili Viborg iz Danske, zmagovalci parov Breidablik iz Islandije/Santa Coloma iz Andore, Larne iz Severne Irske/St Joseph's iz Gibraltarja, HB Torshavn iz Ferskih otokov/Newtown iz Wallesa ter Saint Patrick's Athletic iz Irske.

žrebmura2
UEFA (zajem zaslona)
Žreb drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

Ples kroglic je soboškemu prvoligašu namenil, da se bodo v drugem krogu, če se do tja prebijejo, pomerili z ekipo Saint Patrick's Athletic iz Irske. Svojega nasprotnika so dobili tudi slovenski podprvaki. Koper bo tako v drugem krogu igral proti ekipi FC Vaduz iz Lihtenštajna.  Prve tekme bodo 21. julija, povratne pa 28. julija.  Žreb tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo bo na sporedu 18. julija.

Opravljen je bil tudi žreb drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, kjer se bodo slovenski prvaki Mariborčani v primeru napredovanja v prvem krogu proti Šahtorju iz Soligorska pomerili z boljšim iz obračuna Zrinjski Mostar - Sheriff Tiraspol.

žreb konferenčna-liga nš-mura