vestnik

Prepričljiva zmaga Mure pri Gorici

Vestnik.si, 30. 4. 2021
alesfevzer.com
Gorica - Mura 1 : 5.
Šport

V 31. krogu je Mura gostovala pri zadnji Gorici. Tokratni imperativ so bile tri točke in zmaga, kar se je tudi uresničilo - 1 : 5. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Gorice: Likar, M. Kavčič, Zirdum, T. Kavčič, Paljk, Hodžić, Nkama, Mavretič, Begić, Vipotnik, Velikonja kap. Trener: Aleksandar Jović. 

Začetna postava Mure: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter, Ouro, Pucko, Kous kap., Bobičanec, Maroša, K. Cipot. Trener: Ante Šimundža. 

Srečanje vodi Roman Glažar iz Hajdine. 

1: Začetek tekme.

7: Hiter in nevaren napad Gorice: Paljk je pobegnil po levi strani in podal pred kazenski prostor, kjer je iz prve z levico streljal Velikonja, žoga pa le za malo mimo vrat.

15: Tokrat je Mura pokazala zobe: po dolgi podaji Bobičanca z leve je Cipot zadel prečnik, v nadaljevanju akcije je Kouter streljal iz obrata, Likar pa je s težavo ubranil.

17: GOL 1 : 0 Tjaš Begić! Kazen za neizkoriščeni prejšnji priložnosti Mure. Po prostem strelu iz velike daljave je žogo z glavo odbil Karničnik, Begić pa je z roba kazenskega prostora sprožil iz prve in premagal Obradovića, ki je bil povsem pokrit.

22: Prvi odgovor Mure: Kous je odlično prodrl po desni strani in nastavil žogo Koutru, ki je takoj streljal, v bloku pa je Nkama komajda uspel odbiti žogo v kot.

23: GOOOL 1 : 1 Žan Karničnik oz. avtogol Matko Zirdum! Po kotu je Bobičanec z lob podajo na desni strani našel Karničnika, ta je pobegnil in streljal s strani, žoga pa je končala v daljšem kotu. Očitno se jo je na poti do mreže dotaknil branilec Gorice.

26: Rumeni karton Pucko.

29: Je bila Mura sedaj oškodovana? Po napaki Likarja in T. Kavčiča je do žoge prišel Bobičanec in prodrl pred vrata, nato mirno podal na desno do Koutra, ki je zadel mrežo, sodniki pa so gol razveljavili, čeprav se na počasnem posnetku vidi, da Kouter ni bil v prepovedanem položaju. Razen če ni bilo že kaj prej, kar pa nihče v soboškem taboru ni videl. Veliki protesti Šimundže.

33: Rumeni karton Karničnik.

34: Samostojna akcija Bobičanca in odličen strel, projektil pa je za las švignil mimo desnega zgornjega kota vrat Likarja.

39: GOOOOL 1 : 2 Kai Cipot! Zasluženo vodstvo Mure. Po hitrem protinapadu je Kouter poslal žogo do Bobičanca, ta je povlekel po desni strani in močno streljal. Likar je žogo v padcu odbil, vendar samo do noge Cipota, ki jo je le pospravil v mrežo.

42: Po kotu Bobičanca z desne strani z glavo strelja Maruško, a mimo prve vratnice.

45: Konec prvega polčasa. 1 : 2.

Mura je boljši nasprotnik. Po majhni nepazljivosti in dokaj srečnem vodstvu Gorice je Mura hitro odgovorila in vzpostavila prevlado, dosegla dva zadetka, nikomur razen sodnikov pa ni jasno, zakaj je bil razveljavljen gol Koutra. Bobičanec nadaljuje z odlično predstavo, ki jo je pokazal že proti Olimpiji.

nš-mura, nd-gorica, gorica-:-mura
Jurij Kodrun/M24
Gorica : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

50: Strel Velikonje z desne strani, vendar točno v Obradovića.

54: GOOOOOL 1 : 3 Jan Gorenc! Bobičanec je iz kota, ki ga je sam priboril, poslal ukrivljeno žogo, Gorenc pa je z glavo zadel daljši kot. 

58: Kar trojna menjava pri Gorici: v igro Oyewusi, Cvijanović in Colley.

61: Nevaren prosti strel Cvijanovića z desne strani, Obradović odbija s pestmi.

65: Lepa, kombinatorna akcija Mure, ki jo je sklenil Bobičanec s strelom z levico, vendar mimo vrat.

66: Dvojna menjava pri Muri: Šturm in Žižek namesto Pucka in Cipota.

68: Rumeni karton Gorenc.

69: Sedaj dva strela Gorice, Vipotnik in Colley, a je bil Obradović obakrat na pravem mestu.

70: Rumeni karton M. Kavčič.

71: GOOOOOOL 1 : 4 Luka Bobičanec! Velemojster je znova zasijal. Videl je, da je Likar preveč iz svojih vrat, zato je iz prostega strela z velike daljave lepo poslal žogo v nebranjeno mrežo. Še trener Gorice Jović je čestital strelcu Mure za to potezo.

74: Menjavi pri Gorici: v igro Kačinari in Baruca.

81: Dvojna menjava pri Muri: Horvat in Štrakl namesto Koutra in Maroše.

84: Še ena menjava pri Muri: Đurak namesto najboljšega igralca na tekmi Luke Bobičanca.

85: Po napaki Murine obrambe iz bližine z desne strani strelja Colley, Obradović brani in odbija v kot.

86: Po kotu še enkrat strelja Colley, tokrat z glavo, a za malo preko vrat.

90: GOOOOOL 1 : 5 Vito Štrakl! Po pritisku Žižka in napaki branilca Gorice je sam pred vrata prišel Štrakl in mirno poslal žogo mimo Likarja v mrežo ter dosegel svoj prvenec v prvi ligi.

90: Dve minuti dodatka.

92: Konec tekme. 1 : 5.

Tokrat ni bilo dileme. Po hitrem vodstvu Gorice je bila nato ves čas vidna razlika v kakovosti v korist Mure, ki je pospravila "petardo" v mrežo domačinov. To je bila še ena več kot zaslužena zmaga Sobočanov na čelu z znova izjemnim Luko Bobičancem. Ne gre pa pozabiti, da je ob petih zadetkih "Murašev" Cipot zadel še prečnik, Kouter pa mrežo, a je bil njegov zadetek razveljavljen. Mura se je vsaj za zdaj drugemu Mariboru približala le na točko zaostanka. 

Facebook ND Gorica
Gorica - Mura.
gorica-:-mura plts 31.-krog