vestnik

Tomaž ŠIC bar okrepljen v prvo ligo  

Miha Šoštarič, 13. 8. 2019
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar bo po naslovu prvaka v 2. SFL septembra pričel z igranjem v 1. SFL. 
Šport

Priprave za novo sezono pričenjajo tudi igralci malega nogometa v dvorani oz. futsala. Prlekija bo imela v sezoni 2019/20 dva kluba, Tomaž ŠIC bar in Meteorplast, ki bosta nastopala v članski kategoriji.

Igralci Tomaža ŠIC bara, ki bodo svoje domače tekme igrali v dvorani ŠIC Ljutomer, bodo priprave pričeli to soboto, saj jih tekma prvega kroga 1. slovenske futsal lige (SFL), ko bodo gostovali pri prvaku Dobovcu, čaka že 13. septembra. Ekipa, ki si je v minuli sezoni priigrala naslov prvaka v 2. SFL, bo doživela kar nekaj sprememb. Doslej sta odšla Kevin Caf in Žan Krajnc, ki bosta nosila dres ptujskega prvoligaša. Še eno sezono bodo za Tomaž ŠIC bar nastopili nosilci igre lanske sezone Dejan Kos, Urban Goričan, Mitja Gašparič, Darijo Dragosavac, Domen Klanjšek in Aleš Marot, kot novinci pa so se jim pridružili Tadej Žagar Knez, ki bo po enoletni avanturi v ljubljanskem Bravu poleg futsala veliki nogomet igral v avstrijskem Grosskleinu, ter vratarja Tadej Romih in Jakob Žuman.
Po skoraj dveh desetletjih se v tekmovanja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije s člansko ekipo vrača ljutomerski Meteorplast, ki je na prelomu tisočletja igral vidno vlogo v 1. SFL. »Ko smo pred sedmimi leti pričeli tekmovati s selekcijo U13, smo napovedali, da bomo, ko bodo takratni igralci napolnili 19 let, znova sestavili člansko ekipo. Zdaj je napočil ta čas. Člansko ekipo smo prijavili v 2. SFL, v kateri bo v prihodnji sezoni nastopilo osem ekip. Pred novo sezono nimamo prevelikih ambicij, saj bomo nastopili z izredno mlado zasedbo,« je pred ponedeljkovim pričetkom priprav dejal predsednik Meteorplasta Saša Makoter. Člansko ekipo, kakor tudi selekcijo U19, bo vodil izkušeni Tomislav Novak, ki je v prejšnjih sezonah treniral člansko ekipo Benedikta. Skupaj z Novakom v Ljutomer prihajajo Klemen Anžel (1997), Matija Damiš (1995), Tadej Fras (1994) in Kristian Škerget (1995), ekipa pa se je okrepila tudi z reprezentantoma U19 Maticem Goznikom (2000) in Aljažem Ruisom (2000), ki sta po večletnem igranju za ekipo iz Voličine v minuli sezoni nosila dres mariborskega ligaša.
Prvenstvo v 2. SFL se bo predvidoma pričelo konec septembra, Meteorplast pa bo domače tekme igral v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.
Tomaž ŠIC bar futsal priprave