vestnik

Trener Kopra: "Upam, da Mura ne bo kaznovana kot klub. V tej dobi tehnologije se da hitro ugotoviti, kdo je bil in se lahko kaznuje le posameznike"

Vestnik.si, 5. 4. 2022
Aleš Cipot
Mura : Koper
Šport

Zoran Zeljković se je odzval na dogajanje v Murski Soboti. Kaj pravi?

Poročali smo že o odzivu Nogometne šole Mura na dogodke, ki so se zgodili na tekmi 29. kroga Prve lige Telemach, ko je v Fazaneriji gostoval Koper. Nekateri navijači so temnopoltemu koprskemu igralcu Laminu Colleyu v drugem polčasu namenili nekaj rasističnih vzklikov. Že med samim incidentom je domači igralec Luka Bobičanec proti tistemu delu tribune s prstom čez usta pokazal naj prenehajo in jih vprašal, ali sploh vedo, kaj počnejo. Mura je v odzivu dogodek obžalovala, obsodila in se od njega distancirala. "Takšen odziv, čeprav je bil predhodno sprovociran s strani nogometaša Kopra, ni primeren in je vreden vsakršnega obsojanja," so še navedli. Zapis pa zaključili s tem da so tako klub kot Murska Sobota in Prekmurje povezovalni člen vseh religij, narodnosti in ras, ki v sožitju bivajo že stoletja in verjamejo, da bo tako tudi v prihodnje. "V Fazaneriji nikoli ni bilo in ne bo mesta nestrpnosti - v kakršni koli obliki."

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper


Na dogajanje v Murski Soboti se je v sinočnji oddaji Pod prečko odzval tudi koprski trener Zoran Zeljković. "Nisem videl, na kakšen način se je Colley veselil, zato težko komentiram. Če je provociral publiko, je bil upravičeno kaznovan, kar pa ne pomeni, da se publika odzove, kot se je," meni. Dodajmo, da je Colleyu po proslavljanju prvega koprskega zadetka glavni sodnik Matej Jug tudi pokazal rumeni karton. Voditelja oddaje sta omenila še, da je strokovni štab koprskim igralcev v pripravi na tekmo zavrtel posnetke s prejšnje tekme med moštvoma v Kopru, med drugim veselje ob zadetku Bobičanca za vodstvo, da bi jim čim bolj motiviral. "Naš štab ni pozabil, na kakšen način so oni proslavljali drugi gol. Rekel sem igralcem, da se imamo priložnost maščevati na športni način," tako trener. 

zoran zeljkovic koper mm
Martin Metelko

Zaključil pa je z besedami: "Jaz svojim igralcem nisem rekel, da moramo na isti način reagirati, hotel sem jih motivirati. Obsojam vedenje nekaterih gledalcev, sam sem videl, da gre res za peščico ljudi. Upam, da Mura ne bo kaznovana kot klub, kajti verjamem, da v tej dobi tehnologije se da hitro ugotoviti, kdo je bil in se lahko kaznuje posameznike. Oni ne sodijo na nogometna igrišča." 

nš-mura nk-koper rasizem fazanerija