vestnik

Tretji polčas v Beltincih: Policisti mladoletniku prepovedali priti na tekmo, opozorili izrekli tudi organizatorju

Vestnik.si, 11. 4. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.
Šport

Policisti so morali posredovati zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih.

Sobotna tekma med Beltinci in Gorico (0 : 4) je imela tudi tretji polčas. Posredovati so morali policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki so izvajali naloge varovanje javne prireditve v Beltincih. Na tekmo so namreč prišli pripadniki navijaške skupine iz Nove Gorice, Terror Boys.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, gorica
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.

Kot je za Vestnik.si sporočil Dejan Bagari iz Policijske uprave Murska Sobota, so policisti zaradi kršitev določil zakona o javnih zbiranjih dve kršiteljema izrekli globo in izdali plačilni nalog. "Zoper tretjega mladoletnega kršitelja bo pristojnemu sodišču poslan obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku, v skladu z določili zakona o nalogah in pooblastilih policije pa mu je izrečen ukrep prepoved udeležbe na športni prireditvi. Zaradi kršitev določil zakona o javnih zbiranjih sta bila opozorjena organizator prireditve in njegova odgovorna oseba," je pojasnil Bagari. 


beltinci, nogomet, nd-beltinci, gorica
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.

Tekmo v Beltincih je, kot nam je povedal predsednik beltinskega kluba Janez Breznik, organizirano spremljalo kakih deset pristašev Gorice, ki so med tekmo prižgali bakle, ki jih niso metali na igrišče. Tekmo med Beltinci in Gorico so si ogledali tudi nekateri pripadniki navijaške skupine Black Gringosi, navijači Mure iz Murske Sobote, vendar zaradi varovanja na tekmi niso prišli v stik z goriškimi navijači. Po tekmi so goriški navijači v spremstvu policije mirno zapustili beltinski športni park, je za Vestnik.si še povedal Breznik.

To ni bilo prvič, da so morali posredovati policisti, ko so se športne prireditve v Pomurju udeležili nogometni navijači iz Nove Gorice. Preberite Šest ur se je vozil na tekmo Mure, nato si je ni smel ogledati 

Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.
nogomet policija