vestnik

Triglav in Nafta v derbiju brez zadetkov

Vestnik.si, 19. 3. 2022
Aleš Cipot
Mitja Novinič s svojimi soigralci ni izkoristil priložnosti, da bi se na lestvici točkovno približali Triglavu.
Šport

V derbiju 21. kroga 2. SNL sta se Triglav in Nafta v Kranju razšla z 0 : 0, Lendavčani pa lahko žalujejo za zapravljeno enajstmetrovko v začetku tekme.

Triglav - Nafta 1903 0 : 0

Športni center Kranj, 100 gledalcev, sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana).

Neuspešno izvedena enajstmetrovka: Haljeta (8) - Nafta 1903. 

Rumeni kartoni: Matić, Vipotnik, Vardič; Florjanc, Živko.

Triglav: Čadež (Mrežar, 13), Brkić kap., Kancilija (Schweiger, 93), Vipotnik, Čeh (Kopač, 46), Matić (Jakupović, 72), Vuković (Matko, 13), Kim, Krznarić, Ivetić, Vardič. Trener: Boštjan Miklič.

Nafta 1903: Galoši, Živko, Čuček Bezjak (Fekete, 79), Florjanc, E. Németh, Szabó, Drk, D. Németh, Burai, Novinič kap., Haljeta. Trener: Gabor Boer.

Pri Nafti je manjkal kaznovani Vinko. 

Prvi polčas je postregel z zelo dobrim in razburljivim nogometom. 

Že v 4. minuti je bila dosojena enajstmetrovka za Nafto. Po podaji Benceja Szaba je obrambi ušel Erik Burai, ki ga je vratar Luka Čadež grobo podrl v kazenskem prostoru in sodnik Denis Šabanagić je upravičeno pokazal na belo piko. A vratar Triglava, ki se je pri posredovanju poškodoval, je strel Nermina Haljete z 11 metrov vseeno odlično ubranil. Čadež je kmalu po tem moral zapustiti igrišče. 

V 14. minuti je bil Haljeta znova zelo blizu zadetku, in sicer je po podaji Szaba streljal iz prve in zgrešil cilj le za nekaj centimetrov. 

V 16. minuti bi lahko po podaji Josipa Krznarića mrežo z glavo zatresel Luka Brkić, a ni dobro zadel žoge. 

V 20. minuti je z desne strani močno streljal Žan Vipotnik, a je bil Marko Galoši na pravem mestu. 

V 25. minuti bi Szabo neposredno iz kota prav gotovo zadel mrežo, če ne bi žogi pot tja preprečil vratar Anej Mrežar. 

V 32. minuti je spet odlično streljal Szabo in le za nekaj centimetrov poslal žogo mimo vrat. 

V 38. minuti je Žigi Živku na desni strani pobegnil hitri Matevž Matko, nato pa iz bližine zadel samo zunanji del mreže. 

V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Nafta izvedla odlično akcijo. Po podaji Noviniča z leve strani je žogo s peto nastavil Haljeta, iz ozadja pa je pritekel Szabo in takoj streljal ter spet le za malo zgrešil vrata. 

Drugi polčas je bil neprimerno slabši in s precej manj priložnostmi.

V 52. minuti sta lepo akcijo po levi strani izvedla Vipotnik in Miha Kancilija, a je bil ob strelu slednjega Galoši na pravem mestu.

V 78. minuti je po podaji Janka Ivetića z leve strani nevarno streljal Adam Jakupović, a meril mimo vrat.

Proti koncu tekme se je Nafta trudila, da bi prišla do zadetka, a nikakor ni mogla priti do natančnega strela. Dvoboj se je tako končal z remijem, kar pomeni, da Lendavčani na lestvici še vedno za devet točk zaostajajo za Triglavom na drugem mestu.