vestnik

Trije mladi Pomurci evropski prvaki

Vestnik.si, 20. 7. 2021
Gorazd Gider
Vid Suhadolnik, Nik Legen in Urban Rajnar.
Šport

Člani OK Panvita Pomgrad Vid Suhadolnik, Nik Legen in Urban Rajnar so sodelovali pri izjemnem uspehu mladih slovenskih odbojkarjev do 17 let.

Nov izjemen uspeh so slovenski odbojki priigrali mladi slovenski odbojkarji  do 17 let, ki so v prestolnici Albanije postali evropski prvaki.

V finalu evropskega odbojkarskega prvenstva je reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Iztoka Kšele v Tirani po zmagi v polfinalu proti Poljski s 3 : 0 v velikem finalu ugnala še favorizirano reprezentanco Rusije s 3 : 0 (23, 21, 23) in tako osvojila naslov.

V slovenski izbrani vrsti pa so se ga razveselili tudi trije mladi odbojkarji murskosoboškega OK Panvita Pomgrad: Urban Rajnar, Nik Legen in Vid Suhadolnik, ki je v finalu z Rusijo za Slovenijo prispeval 8 točk.

odbojka, u17, reprezentanca, panvita-pomgrad
Gorazd Gider
Vid Suhadolnik.

Slovenci so sklepni turnir evropskega prvenstva v Tirani začeli s tremi zmagami, in sicer so po domači Albaniji (3 : 0) varovanci Iztoka Kšele ugnali še Turčijo (3 : 0) in Belgijo (3 : 1).

Rusi, ki jih je Slovenija premagala v finalu, so v četrtem krogu skupinskega dela tekmovanja sicer ugnali Slovence s 3 : 2 v nizih, a so se mladi slovenski odbojkarji očitno iz tega dvoboja marsikaj naučili in Rusom vrnili milo za drago v finalu. Dvoboj z Latvijo (1 : 3) nato ni imel več pravega tekmovalnega naboja, Slovenci pa so v skupini A zasedli drugo mesto. Od tod pa je sledila pot na sam vrh.

odbojka, u17, reprezentanca, panvita-pomgrad
Gorazd Gider
Nik Legen.

Gre za prvi naslov evropskega prvaka v zgodovini slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ki v zadnjem obdobju dosegajo neverjetne uspehe. Varovanci Iztoka Kšele so v Albaniji dokazali, da je v Sloveniji zrasel nov rod talentiranih odbojkarjev, pred katerimi je svetla prihodnost, še posebej pa nas veseli, da so se zlate medalje v majici z državnim grbom razveselili tudi trije visokorasli odbojkarji iz OK Panvita Pomgrad, ki bodo šele dopolnili 16 let.

odbojka, u17, reprezentanca, panvita-pomgrad
Gorazd Gider
Urban Rajnar.

Septembra se v boj za novo odličje podaja še slovenska članska reprezentanca, ki bo na Češkem branila naslov evropskih podprvakov.

vid suhadolnik nik legen urban rajnar odbojka