vestnik

Tudi pomurski odbojkarji najboljši na srednjeevropskem prvenstvu

Vestnik.si, 31. 12. 2021
MEVZA
Slovenski odbojkarji U20 so srednjeevropski prvaki, med njim je tudi Dino Vinkovič.
Šport

V Mariboru se je zaključilo srednjeevropsko prvenstvo za odbojkarice do 19 let in odbojkarje do 20 let, na katerem sta se zlatega odličja veselili obe slovenski reprezentanci.

Slovenska izbrana vrsta do 20 let, ki jo vodi Zoran Kedačič, si je v Mariboru priigrala zlato kolajno. Mladi Slovenci so skupinski del srednjeevropskega prvenstva začeli z zmago z 2:1 nad Avstrijo, sledil je poraz z 1:2 proti slovenski reprezentanci do 17 let. Drugi dan tekmovanja so bili naši fantje najprej z 2:1 boljši od Hrvaške, zatem pa s 3:0 še od Madžarske, ki so jo zatem s 3:0 premagali še v polfinalu.

Obračun za zlato odličje so Slovenci začeli dobro in prvi niz proti Avstriji dobili s 25:20. V drugem nizu so bili s 23:25 uspešnejši nasprotniki, v tretjem in četrtem nizu pa so naši odbojkarji unovčili svojo kakovost in se veselili prepričljive zmage s 25:16 in 25:18. Pomurec Dino Vinkovič je k zmagi prispeval deset točk. Bronasto odličje je pripadlo Hrvaški, ki je bila s 3:0 uspešnejša od Madžarske.

odbojka, u20, srednjeevropski-pokal, maribor
MEVZA
Slovenski odbojkarji U20 so srednjeevropski prvaki, med njim je tudi Dino Vinkovič.

Reprezentanca Slovenije do 20 let: Vid Ranc, Nejc Kožar, Miha Fink, Dino Vinkovič, Rok Bračko, Nik Mujanović, Janž Janez Kržič, Žan Zajc, Grega Okroglič, Amadej Snedec, Jan Karl Jančič, Mohor Travnik, Jure Kocjančič, Matija Filiputti. Selektor: Zoran Kedačič.

Zelo dobro je v Mariboru igrala tudi slovenska izbrana vrsta do 18 let pod vodstvom Iztoka Kšele. Aktualni evropski prvaki do 17 let so navdušili s štirimi zmagami in so tekmovanje zaključili brez poraza. V boj za odličja se niso podali, saj so na prvenstvu nastopili izven konkurence.

Tu je še potek tekmovanja po dnevih in o tem, kako so se odrezali pomurski odbojkarji. Prvi dan je slovenska reprezentanca U20 premagala reprezentanco Avstrije z 2:1. Za Slovenijo je igral tudi Dino Vinkovič, član Panvite Pomgrada, in k zmagi prispeval pet točk. V lokalnem derbiju je Slovenija U18 presenetljivo ugnala Slovenijo U20 z 2:1. Za mlade slovenske odbojkarje je Vid Suhadolnik dosegel štiri in Urban Rajnar, oba iz Odbojkarskega kluba Radenci, eno točko. Za starejšo reprezentanco U20 je Dino Vinkovič prispeval sedem točk. Mladi slovenski odbojkarji do 18 let so prvi dan turnirja premagali še reprezentanco Hrvaške in Avstrije, obakrat s 3:0. Proti Hrvaški je Urban Rajnar dosegel štiri in Vid Suhadolnik tri točke, proti Avstriji pa je Suhadolnik dosegel pet in Rajnar eno točko.

odbojka, u17, reprezentanca, panvita-pomgrad
Gorazd Gider
Vid Suhadolnik, Nik Legen in Urban Rajnar.

Drugi dan so odbojkarji U20 v polfinalu premagali Madžarsko s 3:0. Za reprezentanco je prispeval deset točk tudi Dino Vinkovič. Mlada reprezentanca do 18 let je osvojila že četrto zaporedno zmago, in to proti Madžarski z 2:1. Za slovensko izbrano vrsto je Vid Suhadolnik prispeval dve točki, Urban Rajnar pa eno točko. Član reprezentance je bil tudi Nik Legen, tudi on iz Odbojkarskega kluba Radenci.

odbojka srednjeevropski-pokal maribor dino vinkovič
Kaj zdaj berejo drugi