vestnik

Turčija: Prvi remi Mure na pripravah

Vestnik.si, 28. 1. 2023
NŠ Mura Facebook
Zadetek za Muro je dal črnogorski napadalec Ognjen Stijepović.
Šport

V svoji drugi pripravljalni tekmi v Turčiji je Mura odigrala z makedonskim prvoligašem iz Tetova Škendijo neodločeno 1 : 1 (1 : 0). Strelec za črno-bele je bil Stijepović.

Mura je povedla v 25. minuti, ko je po njenem pritisku vratar Škendije slabo izbil žogo v polje. Do nje je prišel Lazar Zličić in jo takoj poslal do Nikole Petkovića, ta pa je našel vtekajočega Ognjena Stijepovića, ki je zadel z diagonalnim strelom z leve strani, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. 

Sobočani so bili bližje zmagi, a so naredili precej napak pred svojimi vrati. Škendija je tako izenačila v 73. minuti, ko je vratar Klemen Mihelak nespametno žogo podal le kratko do mladega Timoteja Brkića, namesto da bi jo brez težav poslal daleč v polje. Brkić je takoj izgubil okroglo usnje, ob poskusu popravljanja napake pa je v kazenskem prostoru igral z roko in sodnik je upravičeno dosodil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo realiziral Reshat Ramadani. 

mura, pripravljalna-tekma, turčija, ognjen, stijepović
KF Shkendija Facebook
NŠ Mura - KF Shkendija 79 1 : 1.

V prvem delu je imela Škendija dve lepi priložnosti, vendar se je izkazal vratar Florijan Raduha, v obrambi pa je blestel še Srdjan Kuzmić. V drugem polčasu je bila Mura nevarnejša, a ni uspela spraviti žoge v gol. V 62. minuti je poskusil Brkić, v 63. minuti pa atraktivno s pol škarjicami Filippo Tripi, najboljši mož soboške vrste v drugem delu, a je vratar odbil žogo v kot. Po njem bi skoraj enak zadetek kot Stijepović lahko dosegel Ivan Šarić, vendar se je tokrat izkazal vratar nasprotnikov.

V 75. minuti je žogo za las mimo vrat poslal Mirlind Daku, isti igralec pa je v 83. minuti z diagonalnim strelom zadel še vratnico. Ostalo je pri 1 : 1, to pa je bil prvi remi Mure na letošnjih pripravah. Škoda za povsem nepotrebno napako, saj so bili Sobočani tokrat blizu zmagi. 

Mimogrede, Mura je Škendijo pred tem že premagala v evropskem tekmovanju, ko je v Skopju zmagala z 1 : 0, v Fazaneriji pa s 5 : 0. 

Mura je prvi polčas odigrala v postavi: Raduha, Sadriu, Balažic kap., Beganović, Kuzmić, Turudija, Šroler, Zličić, Stijepović, Klepač, Petković.  

Na začetku drugega polčasa sta namesto Beganovića in Zličića vstopila Tripi in Kous (kap.), v 60. minuti pa so prišli še: Mihelak, Cipot, Morris, Pucko, Brkić, Jovićević, Šarić, Shabanhaxhaj in Daku.

Mura bo naslednjo pripravljalno tekmo v Turčiji odigrala v sredo, ko bo njen nasprotnik črnogorski prvoligaš FK Dečić iz mesteca Tuzi, v četrtek pa se bo pomerila še z močnim ukrajinskim prvoligašem Dniprom. 

mura turcija
NŠ Mura
Mura bo naslednjo pripravljalno tekmo odigrala v sredo s klubom FK Dečić.

pripravljalna-tekma turčija mura škendija 1-:-1