vestnik

Turnir v pandolu le prvoaprilska potegavščina

Vestnik.si, 2. 4. 2021
Andrej Kelenc
Pandolo turnir.
Šport

Naš včerajšnji prispevek na naši spletni strani in v novi številki Vestnika o mednarodnem turnirju v pandolu na Gornji Bistrici je bil le prvoaprilska potegavščina.

Seveda ne bo nobenega turnirja v pandolu to soboto na Gornji Bistrici, čeprav verjamemo, da bi bili prekmurski igralci presrečni, če bi lahko znova zaigrali. A turnirja v pandolu v Prekmurju ni bilo že več kot eno leto. Tudi Zveza prekmurskih pandolašev v resnici ne obstaja, kakor tudi evropska liga v pandolu ne. Res pa obstajata pandolo ekipi Verona v Italiji in Picardie v Franciji, v Prekmurju (in v Sloveniji) pa v resnici obstajajo društva in ekipe, ki se ukvarjajo z igro pandolo. Tudi občina Črenšovci ne bo podarila nobenega velikega kristalnega pokala, kot smo si to izmislili v prispevku, čeprav ne dvomimo, da bi bila vesela, če bi lahko čim prej sodelovala pri kakšni športni prireditvi na svojem območju. 

c58001514092a80c4e5a678b745f48db
Andrej Kelenc
Le kdaj se bo pandolo spet vrnil na naša igrišča in travnike?

Kljub temu, da smo izmišljeno napoved o turnirju v ŠRC Jame na Gornji Bistrici pospremili še s fotografijo turnirja v pandolu iz leta 2018 v soboškem parku, nas je vseeno presenetilo to, koliko ljudi je verjelo, da gre za resnično novico. Kar samo priča o tem, da smo vsi skupaj preveč pozabili na smešne, pozitivne in zabavne stvari, ki so nam še kako potrebne v teh trpkih časih.

pandolo turnir gornja-bistrica prvoaprilska-šala