vestnik

Tvorec Murinih uspehov slavi abrahama

Vestnik, 28. 9. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža je z Muro v zadnjih letih osvojil naslova pokalnega in državnega prvaka, letos ekipo vodi v skupinskem delu konferenčne lige.
Šport

Ante Šimundža, trener Nogometne šole Mure, danes praznuje svoj 50. rojstni dan.

Nekdanji nogometaš je v igralski karieri največ nastopov zbral za NK Maribor, s katerim je zaigral tudi v najelitnejšem klubskem tekmovanju, v Ligi prvakov. Mnogi se še spomnijo njegovega zadetka proti Dinamu Kijev, ki je vijoličastim zagotovil zmago. 

Trenersko kariero je začel leta 2007, ko je postal pomočnik Pavla Pinnija v Celju, naslednje leto pa je bil pomočnik Darka Milaniča pri Mariboru. V Mursko Soboto je prvič prišel leta 2011, ko je postal glavni trener Mure 05 in klub pripeljal do kvalifikacij za Ligo Evropa. Šimundža se je v Mursko Soboto vrnil še v drugi polovici sezone 2012/2013, nato pa za nekaj mesecev odšel v Aluminij. Tam je leta 2013 predčasno prekinil pogodbo in se preselil v Maribor in štajerski klub vodil vse do leta 2015. Vijoličasti so v tistem času pod njegovim vodstvom dvakrat postali državni prvaki, leta 2014 so zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, sezono prej v evropski ligi. 

Po slabih dveh letih premora se je Šimundža leta 2017 vrnil na klop Mure. Prekmurce je vodil na 222 uradnih tekmah, v sezoni 2019/2020 je ekipa postala prvak Pokala Slovenije, v sezoni 2020/2021 državni prvak, letos pa igrajo v skupinskem delu konferenčne lige. Letos je v Prekmurju priljubljeni trener podpisal novo pogodbo, ki ga na Muro veže do konca sezone 2022/2023. 

mura, nafta, pokal, finale-pokala
Aleš Cipot
Slavje po osvojitvi zmage v finalu Pokala Slovenije.

Leta 2018, ko je bil že tretjič trener soboškega moštva, je naš novinar opravil z njim intervju. TU lahko preberete med drugim tudi, kakšen je Ante Šimundža zasebno. 

ante-šimundža abraham nš-mura