vestnik

U19: Švicarji so se maščevali Slovencem

Tomo Köleš, 10. 10. 2019
Aleš Cipot
Slovenija : Švica U19
Šport

V povratni prijateljski nogometni tekmi reprezentanc U19 je precej premešana ekipa Slovenije v Bakovcih izgubila s Švico z 1 : 2 (0 : 1).

Strelci: 0 : 1 Azevedo (14), 1 : 1Urbančič (65), 1 : 2 Mambimbi (78,11m)

Slovenija U19: Gril, Matko, Kočar, Pečar, Simić, Pavlović, Feratović, Markuš, Mutavčić, Koritnik, Repas. Igrali so še:Prelec, Cipot, Španring, Beguš, Urbančič, Jurca, Kurež, Gantar. Selektor: Agron Šalja.
Švica U19: Keller, Jacović, Mistrafović, Sauter, Vlasenko, Sohm, Males, Jankewitz, Von Moos, Azevedo, Mambimbi.Igrali so še: Wetz, Frei, Bunjaku, Schneider. Selektor: Johann Vogel.

Prvo tekmo v Gornji Radgoni so dobili Slovenci s 3 : 1, na razmočenem igrišču v ŠRC Bakovci pa je bila reprezentanca Slovenije tudi zaradi poškodb precej premešana, kar so izkoristili Švicarji. Povedli so v 14. minuti, ko je domači vratar Domen Gril odbil žogo po strelu, a je le-to v mrežo pospravil Ricardo Azevedo.

Podjetnejša igra Slovencev v drugem delu se je obrestovala v 65. minuti, ko se je po podaji Martina Pečarja znašel sam pred vratarjem Marvinom Kellerjem Jošt Urbančič in ga premagal s strelom v desni spodnji kot. 

Remi je trajal le do 78. minute, ko so si Švicarji priigrali najstrožjo kazen, strel z bele pike pa je uspešno zaključil Felix Mambimbi.

V reprezentanci Slovenije je znova nastopil tudi mladi nogometaš Mure Kai Cipot. Tekmi s Švico sta bili zadnji pred novembrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, v katerih se bodo Slovenci pomerili s Švedsko, Ukrajino in Estonijo.

nogomet u19 slovenija švica bakovci
Kaj zdaj berejo drugi