vestnik

Umrl je Ćiro Blažević

Vestnik.si, 8. 2. 2023
Nikola Miljković
V 88. letu starosti se je poslovil Miroslav Ćiro Blažević.
Šport

V 88. letu starosti je umrl legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, ki je v svoji trenerski karieri med drugim sedel tudi na klopi Mure iz Murske Sobote.

Ćiro Blažević, ki si je zaradi bogatih trenerskih izkušenj prislužil tudi naziv trener vseh trenerjev, se je po poročanju Sportskih novosti v 88. letu starosti poslovil v Zagrebu. 

Nekdanji trener Mure, ki je nogometne čevlje kot aktiven igralec v kot postavil v 31. letu starosti, je na klop črno-belih sedel v sezoni 2003/2004. Mura je takrat slabo štartala v 1. SNL, kjer je po osmih krogih bila šele na osmem mestu. Kaplja čez rob je bil poraz v pokalu proti takrat tretjeligašu Nafti. Blažević se je s klubom dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja. »To je eden najtežjih trenutkov v moji karieri. Igralce sem posebej opozarjal na velik finančni vložek Georga Subana in s tem na pomembnost njihovega pristopa. Nogometaši, s katerimi sem delal v Muri, imajo v sebi premalo ambicij in zmagovalne mentalitete. Žal mi je predvsem zaradi neverjetnega občinstva, ki je v teh tednih pokazalo veliko srce za svoj klub,« je po odhodu iz Murske Sobote izjavil Blažević.

Ćiro Blažević je kot trener dosegel več odličnih rezultatov, med največjega šteje zagotovo osvojitev tretjega mesta hrvaške reprezentance na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 1998 v Franciji. Sam je kot največji uspeh vedno izpostavil osvojitev naslova jugoslovanskega prvaka z Dinamom v sezoni 1981/1982. 

miroslav blazevic
Nikola Miljković
V 88. letu starosti se je poslovil Miroslav Ćiro Blažević.

ćiro-blažević smrt