vestnik

Umrl je nekdanji trener Mure, legendarni Zlatko Cico Kranjčar

Vestnik.si, 1. 3. 2021
Osebni arhiv
Zlatko Kranjčar (drugi z leve) v cenjeni trenerski družbi (Fabio Capello, Ottmar Hitzfeld ...).
Šport

Boj s težko boleznijo je izgubil legendarni hrvaški nogometaš in kasneje uspešni trener.

Nova črna vest iz sveta športa. Hrvaški mediji poročajo, da je boj s težko boleznijo izgubil legendarni hrvaški nogometaš in kasneje uspešni trener Zlatko Cico Kranjčar. Star je bil 64 let. Kranjčar je leta 2000 vodil tudi murskosoboško Muro, po slabih rezultatih v državnem prvenstvu in izpadu iz pokalnega tekmovanja pa se je s klubom sporazumno razšel že po nekaj odigranih kolih. Kranjčar je pred tem govoril, da potrebuje čas, da uigra svoje igralce do lepe nogometne igre, ki bo navduševala gledalce. Ampak jasno je, da vsako upravo mine potrpljenje, ko moštvo več krogov po vrsti doživlja same poraze.

Cico je svoje največje uspehe dosegel kot igralec zagrebškega Dinama in dunajskega Rapida. Z Dinamom je bil prvak Jugoslavije in dvakrat pokalni prvak Jugoslavije, z Rapidom pa dvakrat prvak Avstrije ter po trikrat avstrijski pokalni prvak in super prvak. Za reprezentanco Jugoslavije je odigral enajst tekem in dosegel tri gole.

kranjcar
Reuters
Zlatko Kranjčar

Kot trener je bil trikrat prvak samostojne Hrvaške, dvakrat s Croatio in enkrat z Zagrebom, ki je leta 2002 navduševal s svojo hitro, kombinatorno in lepo igro. S Croatio je bil dvakrat tudi pokalni prvak Hrvaške, do državnega naslova pa je popeljal tudi klub Sepahan iz Isfahana v prvi iranski ligi. Tam je leta 2012 naredil tudi fair play potezo leta, ko je svojemu igralcu ukazal, da naj zgreši enajstmetrovko, saj je menil, da jo je sodnik prestrogo dosodil v škodo nasprotnega moštva.  

Zanimivo je, da se je Kranjčar junija 2016 še enkrat vrnil v Fazanerijo, in sicer kot trener Dinama, ki je takrat v Murski Soboti odigral pripravljalno srečanje s Steauo iz Bukarešte. Tekma se je končala z 0 : 0. Odličen nogometaš je bil tudi Kranjčarjev sin Niko, ki se je proslavil v dresu zagrebškega Dinama in splitskega Hajduka, kariero pa je končal leta 2018 pri škotskem velikanu Glasgow Rangers.

kranjcar
osebni arhiv
Zlatko Kranjčar je bil otrok, igralec in trener Dinama iz Zagreba, v katerem je bil od svojega desetega leta dalje.

nogomet zlatko-kranjčar mura