vestnik

(URADNO) Bolgari potrdili prihod Šimundže in Ošlaja

Rok Šavel, 3. 1. 2022
Aleš Cipot
Šimundža je uradno postal trener serijskega bolgarskega prvaka, ki ga bo skupaj z dosedanjim pomočnikom Damjanom Ošlajem skušal spraviti v Ligo prvakov.
Šport

Nekdanji trener črno-belih Ante Šimundža je novi trener bolgarskega prvaka Ludogorca. Tudi v Razgradu bo njegov pomočnik Damjan Ošlaj, kondicijski trener pa bo hrvaški strokovnjak Luka Bašić.

Končno so tudi v Razgradu za glavnega stratega potrdili Anteja Šimundžo, ki po zgodovinskih uspehih zapušča klop soboške Mure. Kot je bilo tudi že predhodno znano, se bo 50-letnemu Mariborčanu v Bolgariji pridružil dosedanji pomočnik Damjan Ošlaj, za kondicijsko pripravo pa bo skrbel Luka Bašić iz Hrvaške.

Na spletni strani desetkratnega bolgarskega prvaka so zapisali, da so Šimundži zaradi impresivnih rezultatov v Sloveniji dali prednost pred drugimi kandidati iz Bolgarije in tujine, ki so si želeli sesti na vročo klop Ludogorca.

Nova trenerska trojica se bo medijem predstavila na novinarski konferenci 9. januarja v Varni, nato pa bo z ekipo odletela na priprave v Turčijo. Tudi Ludogorec se namreč že tradicionalno vsako leto odpravi na priprave v turško pripravljano bazo v Antalyo, kjer bo tudi letos baza soboške Mure. Ludogorec se bo v Turčiji na pripravljalnih tekmah pomeril z Jagiellonio, avstrijskim Wolfsbergerjem, Wislo Płock, Dinamom iz Kijeva in Dinamom Tbilisi.V klubu so Anteju zaželeli dobrodošlico in nanizali nekaj njegovih najodmevnejših uspehov z Mariborom in Muro.

Bo Šimundži in Ošlaju z Orli uspel preboj v Ligo prvakov?

Znano je, da je velika želja bogatega lastnika Ludogorca in enega najbogatejših Bolgarov Kirila Domuschieva klub iz Razgrada vrniti v najelitnejše evropsko tekmovanje, v Ligo prvakov. Bolgari so letos v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov s skupnim izidom 3:1 izločili ravno slovenske prvake, a jih je na zadnji stopnički izločil švedski Mälmo. Liga prvakov bo bržkone tudi zahteva (poleg samoumevnega državnega naslova), ki jo bo nov trenerski štab moral izpolniti. Ludogorec sicer trenutno zaseda prvo mesto v bolgarskem prvenstvu, a je že končal evropsko sezono, saj je v skupinskem delu Evropske lige zasedel zadnje mesto z zgolj dvema osvojenima točkama.

ante-šimundža damjan-ošlaj ludogorec nš-mura
Kaj zdaj berejo drugi