vestnik

Uspešni pomurski judoisti na pokalu Mini Nagaoka

Vestnik.si, 23. 11. 2021
Arhiv JK Murska Sobota
Soboški judoisti na 57. pokalu Mini Nagaoka.
Šport

Na 57. mednarodnem turnirju Mini Nagaoka v Ljubljani so bili med dobrimi 200 judoisti iz 32 klubov iz štirih držav dobitniki medalj tudi pomurski tekmovalci.

V Ljubljani so se zbrali judoisti iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije in Slovenije. Med mlajšimi deklicami je bila zmagovalka v svoji kategoriji Tia Lukač, v kategoriji mlajših dečkov so si druga mesta priborili Luka Smodiš, Urban Klarič in Mitja Korošak, tretji je bil Ben Kokol, vsi so iz Judo kluba Murska Sobota. Zmagovalec v svoji kategoriji je bil Mai Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Soboški judoisti so bili v starostni kategoriji U12 tudi ekipni zmagovalci.

judo, pokal, nagaoka, ljubljana
Arhiv JK Murska Sobota
Soboški judoisti na 57. pokalu Mini Nagaoka.

Med starejšimi dečki je zmagal Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota, Bor Patrik Burjan iz Judo kluba Klima Tratnjkek Beltinci je bil v svoji kategoriji tretji. Pri mlajših kadetinjah se je na tretje mesto uvrstila Veronika Horvat iz Judo kluba Klima Tratnjkek Beltinci. Pri mlajših kadetih je Oskar Balažic zasedel peto, Matic Klemenčič (oba iz Judo kluba Murska Sobota) pa deveto mesto.