vestnik

Uspešni pomurski judoisti v Mariboru

Vestnik.si, 22. 12. 2021
Zoran Kos
Soboški judoisti na 9. Memorialu Nika Vrabla v Mariboru.
Šport

Na 9. Memorialu Nika Vrabla, ki ga je pripravil Judo klub Branik Maribor, je nastopilo 171 tekmovalk in tekmovalcev iz 27 klubov iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Ukrajine, Kosova in BIH.

Med njimi so bili tudi pomurski judoisti, ki so dosegli veliko odličnih uvrstitev. Med člani Judo kluba Murska Sobota je bil Oskar Balažic pri mlajših kadetih tretji, enako kakor tudi Klemen Vinkovič pri starejših dečkih. Pri mlajših dečkih in deklicah sta v skupini 2 zmagala Luka Smodiš in Lana Kardoš, Ben Kokol je bil drugi v skupini 1, Tia Lukač pa tretja v skupini 6. Rene Škafar je bil peti. Med članicami Judo kluba Lendava je bila Ria Gabor pri mlajših kadetinjah tretja, pri starejših deklicah je zmagala Lana Škraban, druga pa je bila Sara Sep. Med predstavniki Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci je bila Veronika Horvat pri mlajših kadetinjah druga, Nik Maj Vučko in Jurij Granfol pa sta pri starejših dečkih prav tako zasedla drugi mesti v svojih kategorijah. Bor Patrik Burjan je bil tretji. Ekipno je na tekmovanju slavil Judo klub Apolon Maribor - Hoče, lendavski klub je bil enajsti, soboški klub dvanajsti, beltinski klub pa štirinajsti.

judo, judo-klub-murska-sobota, memorial-nika-vrabla, maribor
Zoran Kos
Soboški judoisti na 9. Memorialu Nika Vrabla v Mariboru.

Klemen Vinkovič in Oskar Balažic sta se imela čast spoznati z Mailindo Kelmendi iz Kosova, ki je v judu osvojila praktično vse, kar lahko (olimpijska, svetovna, evropska prvakinja in nosilka mnogih odličij iz IJF judo uradnih tekmovanj, GS, GP, ...).