vestnik

(FOTO) Črno-belo srce premagalo zmaja: Mura - Olimpija 3 : 2

Vestnik.si, 10. 3. 2022
Aleš Cipot
Mura : Olimpija
Šport

Zadnja tekma 26. kroga PLT je bil derbi med Muro in Olimpijo v Fazaneriji. Črno-belim je uspelo onesposobiti zmaje. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Ljubić, Pucko, Balažic, Gorenc, Lorbek, Šturm, Kous kap., Bobičanec, Horvat, Mulahusejnović, Daku. Trener: Damir Čontala.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

Začetna postava Olimpije: Banić, Crnomarković kap., Van Bruggen, Čabraja, Boakye, Pilj, Mudražija, Sešlar, Kvesić, Matko, Prtajin. Trener: Dino Skender.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

Tokrat je Olimpija bolj oslabljena, saj zaradi bolezni manjkata Ziljkić in Kapun. Nukić je za zdaj samo na klopi za rezerve.

Srečanje vodi David Šmajc iz Kranja. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

1: Začetek tekme. 

3: Že druga nevarna akcija Olimpije, a je bil tokrat po podaji z leve strani pred vrati malce prekratek Prtajin, Ljubić pa je bil na pravem mestu. 

8: GOOOL 1 : 0 Mirlind Daku! Končno je zadel tudi odlični Daku, ki so mu privrženci črno-belih to najbolj privoščili. Bobičanec in Daku sta izvedla hitro in izjemno dvojno podajo, po kateri se je Daku znašel sam pred vrati in rutinirano premagal Banića.  

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

10: Enajstmetrovka za Olimpijo! Kous je v kazenskem prostoru s podplatom startal na Kvesića, ki je želel streljati, Šmajc pa je pokazal na belo piko in ni čakal na potrditev VAR-a.

11: GOL 1 : 1 Mario Kvesić! Kvesić je sam zanesljivo izvedel enajstmetrovko. Mura je po danem zadetku spet hitro prejela gol, kar se ji je že dogajalo v zadnjih tekmah.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

20: Po podaji Čabraje z leve strani je do zelo lepe priložnosti prišel Sešlar, na katerega so domači branilci pozabili, a je z glavo streljal mimo vrat. 

23: Nenavadna odločitev Šmajca: rumeni karton za Balažica, žogo pa je dosodil Muri.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

25: GOOOOL 2 : 1 Erik Boakye avtogol! Bobičanec je z desne strani poslal oster predložek po tleh, pred Mulahusejnovićem pa je Boakye sam potisnil žogo v lastno mrežo.

28: Škoda sedaj za slab strel Bobičanca po tleh, saj je bil na levi strani malo pred vrati povsem sam Šturm. 

33: Do strela z razdalje se je priboril Kvesić, potem pa poslal žogo naravnost v naročje Ljubića. 

35: Po podaji Čabraje je do strela z glavo prišel Prtajin in le za malo zgrešil cilj. 

37: Po hitrem protinapadu in podaji Kvesića z leve strani je do nevarne priložnosti prišel Matko, a je njegov strel blokiral Balažic in odbil žogo v kot. 

38: GOL 2 : 2 Đorđe Crnomarković! Po kotu Kvesića je bil od Gorenca višji v skoku Crnomarković in po strelu z glavo z rahlim lobom poslal žogo v levi spodnji kot vrat Mure.

40: Po podaji Gorenca z desne strani Šturm strelja z glavo kar precej mimo vrat.

43: V kazenskem prostoru Olimpije je ob Van Bruggnu padel Mulahusejnović, Šmajc pa ni dosodil ničesar, čeprav je kontakt bil, res pa je, da ni šlo za kakšen oster prekršek.

45: Minuta dodatka.

45+1: Po prekršku nad Dakujem prosti strel za Bobičanca z desne strani, a so branilci Olimpije odbili žogo.

45+2: Konec prvega polčasa. 2 : 2. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

Odličen prvi polčas za nevtralnega gledalca. Obe moštvi je treba pohvaliti, da prav nič ne taktizirata, ampak igrata odprto in vidi se, da ju zanimajo samo zadetki in zmaga. Mura igra raznovrstno v fazi prehoda iz zvezne vrste v napad, premalo zbrana pa je njena obramba, ki si je že privoščila nekaj "blackoutov". Olimpija napada samo po levi strani in tako je tudi prišla do dveh golov. 

Drugi polčas bo še izredno zanimiv, saj se nobena od ekip noče zadovoljiti z morebitnim remijem. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

46: Začetek drugega polčasa. 

46: GOOOOOL 3 : 2 Luka Bobičanec! Sanjski začetek Mure v drugem delu. Po podaji Dakuja po tleh z desne strani je sprožil Bobičanec, žoga je v letu oplazila Van Bruggna, malce spremenila smer in končala v mreži. 

48: Po lepi kombinaciji Olimpije je z 20 metrov z desnico streljal Kvesić in le za nekaj centimetrov poslal žogo mimo vrat. Kvesić je že ves čas najnevarnejši pri gostih. 

50: Bobičanec strelja prek vrat. 

56: Nevarno je bilo po podaji Mudražije z leve strani, a do strela z glavo pred vrati ni prišel Prtajin.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

58: Rumeni karton Lorbek. 

60: Spet podaja Čabraje z leve strani, strel Pilja pa končuje v bloku. 

62: Menjava pri Muri: Ouro namesto Horvata, ki danes ni bil toliko v ospredju. 

61: Še bo nevarno za Muro: v igro je namesto Sešlarja prišel Nukić. 

66: Krasno hitro akcijo sta sedaj izvedla Kous in Bobičanec, slednji je streljal po tleh povsem z desne strani, a se Banić ni pustil presenetiti. 

71: Mura se je sedaj rešila zadetka: Pucku je pobegnil Matko in podal pred vrata, kjer je takoj streljal Kvesić, a je bil na pravem mestu Ljubić in odbil žogo v kot.

72: Menjava pri Olimpiji: Prelec namesto Matka.

76: Menjava pri Muri: Kozar namesto Mulahusejnovića. 

86: Dvojna menjava pri Muri: Karamarko in Lotrič namesto Bobičanca in Šturma. 

88: Menjava pri Olimpiji: Aldair namesto Boakyeja. 

89: Rumeni karton Gorenc.

90: Zapravljena priložnost Olimpije: po podaji Čabraje spet z leve strani je iz bližine z glavo streljal Prtajin, a za malenkost prek vrat.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

90: Kar pet minut dodatka.

91: Po ukradeni žogi Lorbka in podaji je takoj iz padca z desne strani streljal Kozar in za malo zgrešil stičišče prečnika in vratnice. 

93: Prtajin je po kotu Kvesića spet za nekaj centimetrov zgrešil po strelu z glavo. Domači pa morajo miriti Gorenca, ki je menil, da je bil pred strelom nad njim storjen prekršek.

94: Rumeni karton Ljubić zaradi zavlačevanja.  

95: Po še enem kotu Kvesića strelja Aldair, a je zadel samo Lorbka.

95: Konec tekme. 3 : 2. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

Krvavo priborjena zmaga Mure, ki je slavila zaradi izjemne srčnosti in bojevitosti ter želje po vseh treh točkah. Pošteno je treba priznati, da tudi remi ne bi bil nezaslužen, saj je Olimpija skupno sprožila kar 27 strelov proti vratom Ljubića, najmanj trikrat v drugem polčasu le za nekaj centimetrov zgrešila cilj in imela prednost v kotih kar 14 : 1. A Mura, ki se je od 70. minute samo branila, je tokrat imela srečo na svoji strani, pa tudi ogromno voljo po ohranitvi vodstva, saj v drugem delu obramba več ni popustila. Napad pa je bil učinkovit, za kar sta - tako kot smo nekako tudi napovedovali pred tekmo - najbolj poskrbela Bobičanec in Daku.  

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

"To je bila izredno težka tekma, v kateri smo si spet privoščili nekaj napak, po katerih sta padla zadetka in izničila naše vodstvo. Olimpija je izjemno kakovostna ekipa, a na koncu so prevladali naše srce, bojevitost in želja po zmagi," je po dvoboju dejal trener črno-belih Damir Čontala. Mura je znova na četrtem mestu, zanjo pa ne bo počitka, saj že v nedeljo ob 17.30 v novem derbiju gostuje pri Mariboru. 

Aleš Cipot
Mura : Olimpija
26.-krog prva-liga mura