vestnik

"V Celje se ne odpravljamo, da bi zmerjali tiste, ki so nas zapustili, ampak zato, ker imamo radi Muro," sporočajo iz Fazanerije

Vestnik.si, 27. 1. 2023
Aleš Cipot
Nogometna šola Mura je pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telemach navijačem poslala posebno sporočilo.
Šport

Nogometna šola Mura je pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telemach navijačem poslala posebno sporočilo.

"Februar je pred vrati, z njim pa nadaljevanje prvenstva v Prvi ligi Telemach. Usoda je hotela, da se v prvem krogu pomerimo proti ekipi, ki želi z novačenjem nekdanjih nogometaše Mure ponoviti uspehe čarno-bejlih. Naša naloga je, da jim to preprečimo in se v velikem številu odpravimo na gostovanje v Celje, kjer se naši nogometaši navkljub gostujočemu igrišču počutijo domače predvsem zaradi vas - navijačev. Pred nami je novo množično gostovanje, želimo si ponoviti scene iz Stožic in Ljudskega vrta, ko je grmelo na tribuni za gostujoče navijače," so uvodoma zapisali pri Muri. Za gostovanje naj bi vladalo veliko zanimanje in naj bi bilo polnih že nekaj avtobusov. 



Poudarili so, da tekma s Celjem zanje ne predstavlja novega derbija, ampak se v knežje mesto odpravljajo zato, da podprejo nogometaše Mure - tiste, ki so z njimi že dalj časa, in tiste, ki so šele prišli. "V Celje se ne odpravljamo zato, da bi zmerjali tiste, ki so nas zapustili, ampak zato, ker imamo radi Muro. Svoj klub. Klub, ki je vedno bil in vedno bo več kot posamezniki. Klub, ki ima bučno podporo tako doma, kot v gosteh. Klub, ki ima vojsko navijačev. Navijačev, ki s svojim obiskom gostujočih tekem dajejo potrebno podporo in so v Celju praviloma v večini. In za konec, Mura ima vojsko navijačev, ki se je ne da kupiti, ki nikoli ne bo drugačna, kot čarno-bejla."


Za konec so izpostavili še, da v prid soboškega kluba govorijo tudi številke. V prvi ligi so se s Celjem srečali 65-krat in od tega 28-krat zmagali, 15-krat remizirali in 22-krat izgubili. "Dobro serijo si želimo nadaljevati tudi tokrat. Ponoviti moramo 29. april 2022, ko smo se iz Celja vračali s polnim izkupičkom. Še potrebuješ kakšen razlog, da se nam 11.2.2023 pridružiš v Celju," ob koncu sprašujejo navijače. 

nš-mura celje tekma navijači
Kaj zdaj berejo drugi