vestnik

V Fazaneriji končano odprto teniško prvenstvo za deklice U12

Vestnik.si, 31. 5. 2020
Aleš Cipot
Turnir v tenisu
Šport

Na teniških igriščih v Murski Soboti je od petka do nedelje potekalo odprto prvenstvo Slovenije v tenisu za deklice starostne kategorije U12. Zmagala je Ela Plošnik.

Skupno je na prvenstvu nastopilo 38 igralk. 32 se jih je uvrstilo v glavni turnir. Med njimi so bile tudi tri tekmovalke Teniškega kluba Murska Sobota, varovanke trenerja Žige Starčiča. Vse so izgubile v prvem kolu. Zoja Čerpnjak iz Murske Sobote je klonila proti Ani Stojnevi iz ljubljanskega Max tenis kluba z 0 : 6 in 1 : 6. Manja Perko, doma od Svetega Jurija ob Ščavnici, je izgubila proti Karolini Semenič iz Teniškega kluba Center Court iz Ljubljane z 2 : 6 in 2 : 6. Poraz pa je doživela tudi Zoja Zadravec Vidovič, doma iz Koga, proti Evi Vodenik iz mariborskega Branika z 1 : 6 in 3 : 6.

tenis, murska-sobota, turnir
Aleš Cipot
Turnir v tenisu

Zmagovalka turnirja je postala Ela Plošnik iz kranjskega Triglava, ki je v finalu premagala Saro Mihelčič iz Dragomerja, članico Teniškega kluba Bobi, s 6 : 3 in 6 : 1.

tenis, murska-sobota, turnir
Aleš Cipot
Turnir v tenisu

Tretji mesti sta si razdelili Zala Bizjak iz Tenis kluba Cokan Tennis Academy iz Šešča pri Preboldu, ki je v polfinalu izgubila s Plošnikovo z 1 : 6 in 2 : 6, in Ana Stojneva, ki se je bolj upirala Mihelčičevi, in na koncu izgubila s 6 : 2, 6 : 7 in 4 : 7. 

tenis murska-sobota odprto-prvenstvo deklice u12