vestnik

V Kidričevem vendarle zmaga: Aluminij - Mura 1 : 2

P, 5. 12. 2020
Aleš Cipot
Aluminij : Mura
Šport

V 16. krogu PLTS sta se v Kidričevem od 17h dalje merila domači Aluminij in soboška Mura, ki sta bila pred tem krogom na devetem oz. tretjem mestu lestvice.

Srečanje je vodil Rade Obrenović iz Ljubljane.

Začetna postava Aluminija: Janžekovič kap., Azemović, Krefl, Petek, Jakšić, Klepač, Krajnc, Čermak, Štusej, Grajfoner, Prša. Trener: Slobodan Grubor.

Začetna postava Mure: Zalokar, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter, Brkić, Travner, Kous kap., Bobičanec, Filipović, K. Cipot. Trener: Ante Šimundža.  

1: Začetek tekme.

15: Šele zdaj prvi pravi strel na tekmi. Štusej pošilja žogo visoko čez vrata. Prve četrt ure je minilo v pravi antipropagandi nogometa, pa še v precej meglenem vremenu in na zelo težavnem terenu. 

19: Visoka parabola Brkića z daljave pristaja točno v rokah Janžekovića.

20: GOL 1 : 0 Alen Krajnc 1 : 0! Kazen za Muro, ki si doslej ni uspela pripraviti nobene prave priložnosti. Obkrožen kar s tremi neodločnimi branilci gostov je Krajnc ob Karničniku prišel do diagonalnega strela in premagal Zalokarja. 

27: Bobičanec strelja z daljave mimo vrat.

32: Sporna situacija: branilec Aluminija je z rokami spravil na tla Cipota ob robu kazenskega prostora, Obrenović pa ni dosodil ničesar.

33: Kakšna priložnost za Aluminij! Po podaji Krajnca je streljal Čermak, Zalokar je s skrajnimi močmi odbil na levo stran, s katere je iz bližine poskusil Prša, Maruško pa je odbil žogo izpred golove črte. Že v naslednjem napadu je eden od napadalcev Aluminija strelja z glavo neoviran, a zgrešil vrata. Obramba Mure v teh trenutkih deluje precej zmedeno. 

39: Po prostem strelu Bobičanca z velike daljave žoga spet varno pristaja v Janžekovičevih rokah.

45: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

aluminij, mura
Aleš Cipot
Aluminij : Mura

Katastrofalna predstava Mure, ki je sicer videti dokaj motivirano, vendar pa dela ogromno napak in ji ne uspeva prav ničesar. Če ne bo popravila igre v drugem delu, se ji obeta poraz, podoben tistemu v pokalnem tekmovanju proti Dravi. Aluminij je bil v prvem polčasu le dvakrat pred kazenskim prostorom Sobočanov, od tega je enkrat zadel, v drugem poskusu pa je le malo manjkalo, da ni dosegel še drugega gola. Zato je njegovo vodstvo po prvem delu zasluženo.

aluminij, mura
Aleš Cipot
Aluminij : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Dvojna menjava pri Muri: Šturm namesto Maruška in Horvat namesto Brkića, za katerega tako ali tako ni jasno, zakaj je sploh bil v prvi postavi. 

48: Prvi res nevaren strel Mure na tekmi: z levico je močno sprožil Bobičanec, Janžekovič s težavo odbija.

51: GOOOL Luka Bobičanec 1 : 1! Mura je kronala dosti boljši začetek v drugem delu. Kous je z desne strani podal na levo, tam pa je močno po tleh z desnico streljal Bobičanec, žoga pa je Janžekoviču ušla izpod rok in končala v mreži. 

57: Bobičanec strelja iz kota neposredno na vrata, Janžekovič s težavo odbija žogo.

58: Rumeni karton Krajnc. 

59: GOOOOL Kai Cipot 1 : 2! Mura je spreobrnila izid. Filipović je pobegnil po desni strani in lepo nastavil žogo Cipotu, ta pa si jo je ukrotil in jo z levico z diagonalnim strelom po tleh poslal v levi spodnji kot vrat Janžekoviča.

66: Predložek Aluminija z desne strani zanesljivo lovi Zalokar.

68: Klepač trese prečnik vrat Mure. Sedaj sreča za črno-bele.

69: Menjava pri Aluminiju: Kim namesto Grajfonerja.

70: Še ena menjava pri Aluminiju: Matjašič namesto Štuseja.

71: Izvrstna obramba Zalokarja ob strelu Aluminija z daljave in ob zelo zmanjšani vidljivosti zaradi megle. Mura spet malce popušča.

72: Menjava pri Muri: Marič namesto Kousa.

74: Spet nevaren strel Aluminija: Klepač za malo mimo vrat. Mura se preveč poigrava s svojim vodstvom. 

81: Menjava pri Muri: Žižek namesto Cipota.

87: Strel Filipovića mimo vrat.

88: Štrakl namesto Filipovića.

90: Tri minute dodatka.

93: Konec tekme. 1 : 2. 

Mura se je po boljšem drugem delu vendarle dokopala do zmage, čeprav je po vodstvu "živela" zelo nevarno. To so bile težko prigarane tri točke, ki so Sobočane vsaj do nedelje zavihtele na prvo mesto lestvice.   

aluminij-kidričevo mura 16.-krog 2020 plts
Kaj zdaj berejo drugi