vestnik

V Ligi ENA letos šest pomurskih ekip

Vestnik, 28. 8. 2019
Jure Zauneker
Letos bo v Ligi ENA tekmovalo šest pomurskih ekip.
Šport

Slovenska malonogometna zveza je opravila žreb skupin za novo sezono v 1. slovenski malonogometni ligi na travi – Ligi Ena.

V četrti sezoni bo tekmovalo 12 ekip iz cele Slovenije, med njimi tudi šest pomurskih. Te so razvrščene v skupini A in B. Prvo sestavljajo ŠD Teksas bar Videm, ŠD Tropovci Tišina in KMN Pečarovci, v skupini B pa so ŠD Arko Ključarovci, NK Kapela Ekosen IR paneli ter KMN Krajna. V skupini C bodo tekmovale ekipe NK Begne, Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les iz Brežic ter FC Pragwald, skupino D pa sestavljajo ŠD Trnava, NK Smola in Greenline Yachts. 

"V skupinskem delu se bo igralo po dvokrožnem sistemu, vsaka ekipa bo odigrala 4 tekme. Iz vsake skupine se v izločilne boje uvrstita dve najboljši ekipi," pojasnjuje vodja Lige ENA Simon Detellbach. Ekipe se morajo do 1. septembra dogovoriti, ali bodo igrale po ligaškem, sistemu domačina ali sistemu mini turnirja. Privzeti način tekmovanja pa je ligaški. V tem sistemu tekme potekajo praviloma v četrtek, prične pa se 5. septembra. V sistemu domačin vsaka ekipa gosti preostali ekipi in z njima odigra tekmi v enem dnevu, ta sistem se bo začel 15. septembra, sistem mini turnir pa omogoča, da se ekipe dobijo na turnirju in v enem dnevu odigrajo vse tri tekme, nato pa se dobijo na še enem mini turnirju in odigrajo vse povratne tekme. Tudi tu je predviden datum pričetka 15. septembra. 

ŠD Arko Ključarovci bodo v novi sezoni lovili drugi naslov prvakov, ŠD Teksas bar Videm si želi zaigrati v finalu, ŠD Tropovci Tišina pa bodo v ligi ENA zaigrali prvič. V boj pa se podajajo tudi KMN Krajna in KMN Pečarovci ter NK Kapela Ekosen IR paneli, ki bodo od 5. do 8. septembra nastopili v Socca Champions League v Mariboru. 

Jure Zauneker
Včeraj je bil opravljen žreb skupin za novo sezono.
liga-ena nova-sezona žreb-skupin