vestnik

Črno-beli do zaslužene točke: Domžale - Mura 1 : 1

Vestnik.si, 5. 3. 2022
Aleš Cipot
Domžale : Mura
Šport

V 25. krogu prve lige so nogometaši Mure po zmagi nad Celjem skušali ostati neporaženi še na gostovanju v Domžalah. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Domžal: Mulalić, Klemenčič, Jurilj, Ibričić kap., Markuš, Šoštarič Karič, Martinović, Jakupović, Alić, Ilenič, Husamni. Trener: Dejan Djuranović. 

Začetna postava Mure: Ljubić, Pucko, Balažic, Gorenc, Lorbek, Šturm, Beganović, Kozar kap., Horvat, Daku, Mulahusejnović. Trener: Damir Čontala.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

Mura je tokrat brez Bobičanca (kartoni), Kousa (viroza) in Lotriča (poškodba). Kot četrti tujec je zunaj kadra znova ostal Ouro.

Srečanje vodi Rade Obrenović iz Ljubljane. 

Pred tekmo skupinska fotografija nogometašev obeh moštev z majicami in sporočilom Stop War. 

1: Začetek tekme. 

4: Po strelu Kozarja je s peto poskušal Mulahusejnović, a je bil Mulalić na pravem mestu. 

8: Po izgubljeni žogi Kozarja pobeg in strel Markuša mimo vrat. 

18: Škoda, da Mura ni zdaj dosegla gola, saj je kar dvakrat stresla okvir vrat! Po ukradeni žogi Horvata in hitrem protinapadu si je strel pripravil Daku in z razdalje zadel prečnik, na odbito žogo pa je pritekel Beganović in po strelu oplazil vratnico. 

23: Še ena velika priložnost za Muro. Gorenc si je od domžalske obrambe priboril žogo in prodrl sam pred vrata ter streljal iz neposredne bližine, a je Mulalić instinktivno z nogo odbil žogo v kot. Črno-beli bi si zdaj že zaslužili zadetek. 

28: Po podaji Horvata z desne strani zdaj z glavo strelja Gorenc, Mulalić pa kar s težavo izbija žogo izpod prečnika v kot.

29: GOOOL 0 : 1 Jan Gorenc! Po kotu Horvata z desne strani so branilci domačih odbili žogo, Horvat pa je pametno ni spustil v avt, ampak je poslal nov predložek proti daljši vratnici, kjer je žogo z glavo pred vrata podal Lorbek, Gorenc pa jo je iz bližine z nogo pospravil v mrežo. Zasluženo vodstvo Mure in zadetek Gorenca, ki je bil v zadnjih minutah najbolj nevaren pri Muri.

30: GOL 1 : 1 Marko Martinović! Takoj po golu padec zbranosti pri Muri. Po podaji Jakupovića je obrambi črno-belih po levi strani pobegnil Jurilj in podal do Martinovića, ki je najprej streljal z glavo. Ljubić je žogo odbil, a le do Martinovića, ki je v drugem poskusu, tokrat z nogo, zadel daljši kot vrat Mure. Škoda za ta prejeti gol, saj je bila soboška zasedba v prve pol ure boljši nasprotnik. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

37: Še ena priložnost za Muro: po podaji Šturma z leve strani je žogo z glavo na drugo stran odbil Šoštarič Karič, Beganović pa je z močnim strelom poslal okroglo usnje malce prek vrat.

44: Po kotu Horvata je z glavo streljal Balažic, žoga bi končala v kotu, a je Obrenović dosodil prekršek v napadu, čeprav je v resnici vratarja Mulalića oviral Jurilj. 

45: Nevaren strel Horvata, branilci gostov pa so nekako le uspeli odbiti žogo.

45: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

Res škoda za samo minuto nezbranosti, saj bi si Mura po prvem polčasu zaslužila vodstvo. Ob danem zadetku je imela še neprimerno več nevarnih priložnosti, dvakrat stresla okvir vrat, Domžalčanom pa večkrat tudi ukradla žogo. Črno-beli igrajo zelo pogumno, že hitro pritiskajo na nasprotnika, Daku pa domačim povzroča ogromne preglavice. A ob trenutnem remiju tudi Domžalčani zdaj malo bolj pretijo kot pa v prvih tridesetih minutah igre. Čaka nas še zanimiv drugi del. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

47: Po močni podaji Ileniča z desne strani je bil malce prekratek Jurilj, drugače bi bilo zelo nevarno za vrata Sobočanov.

48: Rumeni karton Šturm. Že na drugi zaporedni tekmi je porumenel, potem ko je komajda odslužil kazen. 

51: Alić je prodrl po levi strani in nato kar sam nenadoma streljal, Ljubić pa je v zadnjem hipu odbil žogo.

52: Rumena kartona za Ileniča in Gorenca.

56: Rumeni karton Kozar.

61: Menjava pri Muri: Škoflek namesto Mulahusejnovića. 

63: Je to mogoče? Daku je še enkrat zadel prečnik! Tokrat je do strela iz neposredne bližine prišel po podaji Beganovića z desne strani, a okroglo usnje je zadelo Mulalića v koleno, od koder se je odbilo v prečnik, od tega pa nazaj v polje. 

68: Menjava pri Domžalah: Vuk namesto strelca Martinovića. 

71: Po dobri podaji Jakupovića je bil pred vrati malce prekratek Vuk.

73: Sedaj Ljubić z odličnim postavljanjem rešuje Muro. Po podaji Jurilja je povsem sam pred vrati ostal Jakupović, za katerega se je zdelo, da je v prepovedanem položaju, ki pa ga je izničil Beganović, strel Jakupovića pa je ubranil soboški vratar.  

78: Nevarno podajo Beganovića, ki je letela direktno v vrata, je s parado komajda odbil Mulalić. 

79: Menjava pri Muri: Maruško namesto Kozarja.

82: Napaka v obrambi Mure, ki jo je skorajda izkoristil Jurilj, ko je preigral Balažica in nato streljal, a je bil znova na pravem mestu Ljubić.

84: Zdaj so črno-beli ukradli žogo in krenili v napad, ki ga je s strelom želel zaključiti Daku, a je zadel branilca domačih, žogo pa je pred Lorbkom Husmani v kazenskem prostoru namerno podal do svojega vratarja. Obrenović je pri tem naredil napako, ker ni dosodil prostega strela za Muro.

86: Menjava pri Domžalah: Podlogar namesto Jurilja.

87: Menjava pri Muri: Klepač namesto Dakuja. 

90: Tri minute dodatka. 

93: Konec tekme. 1 : 1. 

Tako kot na vseh zadnjih tekmah Mure je soboško moštvo precej bolj popustilo v primerjavi s prvim polčasom, a je imelo na srečo razpoloženega vratarja. V drugem delu je imel največjo priložnost Daku, ki je znova zadel prečnik, povsem nepotrebno pa so Sobočani v zadnji četrtini prepustili napadalne pobude gostiteljem, tako da so še trepetali za točko vse do konca tekme. Glede na to je remi najbolj pravičen, Muri pa se lahko kolca po velikih priložnostih v prvem polčasu, ki jih njeni igralci niso izkoristili. Skupno je soboška ekipa v okvir vrat streljala devetkrat, Domžalčani pa le petkrat. "To je bila težka tekma na terenu, ki ni dopuščal veliko igre po tleh. V prvem delu bi si lahko priigrali občutno prednost, a smo zadeli samo enkrat in malo naivno tudi prejeli gol. V drugem polčasu pa moramo biti pošteni in priznati, da bi lahko Domžalčani povedli z 2 : 1, a po drugi strani bi to lahko naredili tudi mi. Tako da je remi najbolj pravičen, mi pa zaradi zapravljenih priložnosti v prvem delu odhajamo samo s točko. Ampak tako pač je, pride obdobje, ko žoga enostavno noče v mrežo, prepričan pa sem, da bo to bolje že na naslednjih srečanjih. Do četrtka se bomo dobro pripravili na Olimpijo, zatem k nam prihaja Maribor, in zame ni lepšega kot igrati tekme s tako uveljavljenimi nasprotniki," je po dvoboju dejal Nik Lorbek.

Mura je z današnjim remijem za zdaj ubranila četrto mesto na lestvici. Že v četrtek ob 17.30 bo v derbiju gostila Olimpijo.    

Aleš Cipot
Domžale : Mura
prva-liga domžale mura 25.-krog