vestnik

(VIDEO) Zalokar o prestopu ni dolgo premišljeval. Zakaj mu pravijo slovenski Zidane?

ABE, 5. 2. 2020
Aleš Cipot
Marko Zalokar
Šport

Marko Zalokar, dosedanji vratar in kapetan Krškega, je nova moč v vratih Mure.

Potem ko se je na pripravah v Turčiji poškodoval vratar Matko Obradović in že prestal operacijo, je vodstvo Mure sklenilo pripeljati novega vratarja. To je Marko Zalokar, dosedanji vratar in tudi kapetan drugoligaša iz Krškega. »Peti novinec v zimskem prestopnem roku je danes postal Marko Zalokar, ki se k Muri seli iz Krškega in bo zaostril konkurenco na vratarskem položaju. Marko Zalokar (roj. 18. 6. 1990) je slovenski vratar z obilo prvoligaških izkušenj. Vso kariero je član Krškega, v dresu katerega je zbral 129 tekem v Prvi ligi Telekom Slovenije in 98 tekem na drugoligaškem prizorišču. Marko se bo prvič v karieri preizkusil v drugem klubu, z Muro je 191 centimetrov visoki vratar podpisal pogodbo do 30. 6. 2022. Ekipi se bo na pripravah v Turčiji pridružil jutri,« so včeraj zapisali na spletni strani kluba. 

marko-zalokar, okrepitev, golman, vratar, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Marko Zalokar je novi vratar soboške Mure.

"Odločitev je bila takojšnja, niti za trenutek nisem razmišljal," je povedal 29-letnik, ki ima v zdajšnji Murini ekipi tudi dva prijatelja. V Krškem je bil namreč že soigralec z Janom Gorencem in Klemnom Šturmom. Ob predstavitvi je dodal še to, da želi z novim klubom osvojiti pokal in se uvrstiti čim višje na lestvici. 

V jesenskem delu 2. SNL je Zalokar branil na 19 srečanjih in prejel 22 zadetkov. Mimogrede: v 1. krogu pokala NZS je Krško gostovalo pri Gradu in zmagalo s 4 : 1. Zalokar je takrat obsedel na klopi za rezervne igralce, do 86. minute pa je Grad v rokah držal remi (1 :1). V 2. krogu pokala je ekipa Krškega spet gostovala v Prekmurju, takrat v Lendavi. Nafta je napredovala, za zmago z 2 : 0 pa je Zalokarja dvakrat premagal Stjepan Oštrek.

Marko Zalokar si je v svoji karieri med drugimi prislužil vzdevek slovenski Zidane. Razlog? V 24. krogu Prve lige sezone 2018/2019 aprila lani si je na tekmi proti Triglavu priigral rdeči karton. Nasprotnega igralca je namreč v 67. minuti tekme podrl na tla, kot je to storil Zinedine Zidane, ki je v finalu svetovnega prvenstva z glavo udaril italijanskega obrambnega igralca Marca Materazzija, s čimer si je prislužil izključitev z zadnje tekme svoje kariere. Na POSNETKU je prekršek od 2:35 dalje. 

Marko Zalokar Krško
Nikola Miljković
Marko Zalokar v dresu Krškega.

marko-zalokar mura