vestnik

V Murski Soboti brez zadetkov 

T. K., I. B., 8. 12. 2018
Nataša Juhnov
Šport

V 19. krogu prve lige, zadnjem letošnjem kolu, se v Fazaneriji merita Mura in Triglav iz Kranja. Črno-beli si želijo popraviti vtis z zadnje tekme s Celjem ter z medsebojnih srečanj s Kranjčani. Spremljajte tekmo z nami!

Mura ima namreč negativen izkupiček z dveh dvobojev s Triglavom. V 1. krogu je bilo v Fazaneriji 1 : 1. Črno-beli so bili takrat v prvem polčasu še precej negotovi, saj še niso bili navajeni na čvrsto in agresivno igro v prvi ligi, v drugem delu pa je bilo že veliko bolje. A oba zadetka so dali Kranjčani, Kristijan Arh Česen v lastno mrežo, kmalu zatem pa še Tom Žurga v Murino.V 10. krogu je Triglav v Kranju premagal Muro kar s 3 : 0, kar je bil najvišji poraz črno-belih v prvenstvu in tudi njihova najslabša predstava. Takrat so bili strelci Luka Majcen iz enajstmetrovke, Žan Karničnik (avtogol) in Tilen Mlakar. Kar pomeni, da še nihče od Murinih igralcev doslej ni zatresel mreže orlov.

3ed353eb12ffbed0df317282de9bf3ed
Aleš Cipot
Mura - Triglav.


8900adf2373fee1ec7f5c1becfd4ce6f
Aleš Cipot
Mura - Triglav.

Kako bo danes?

Začetni postavi:
NŠ Mura: Obradović, Šturm, Bošković, Maruško, Peričić, Lorbek, Kozar, Horvat, Kouter, Šušnjara, Sirk.
NK Triglav:Arko, D. Kryeziu, Elsner, Žurga, Udovič, Mlakar, Rogelj, E. Kryeziu, Kumer, Tijanič, Majcen.

Sodniki: Alen Borošak (glavni sodnik), Grega Kordež, Uroš Benc in Roman Glažar


Že v 2. minuti je Kumer prejel rumeni karton zaradi storjenega prekrška nad domačim kapetanom Alenom Kozarjem.
Kranjčani so v 5. minuti krenili v protinapad, a je Matko Obradović uspel žogo izbiti pred zaključnim strelom Triglavana.
Mura si je v 11. minuti priigrala prvi kot na tekmi. Z glavo je streljal Sirk, toda vratar Triglava je strel ubranil. Še lepšo priložnost je imel dve minuti pozneje Šušnjara, ki po podaji Sirka žoge ni uspel spraviti mimo Arka.
V 22. minuti je drugi rumeni karton na tekmi dobil E. Kryeziu zaradi prekrška nad Peričičem.
V domači enajsterici je rumeni karton kot prvi v 32. minuti dobil Kozar.
Triglav je imel preko Tijaniča v 37. minutinajlepšo priložnost na tekmi. Obradovič je strel uspel zaustaviti.

75499e4dff1522794af0cb8c0f96902a
Aleš Cipot
Mura - Triglav.

6ce5c09877ed3cf346221ec548be0d24
Aleš Cipot
Mura - Triglav.


4f47709983a97294739756bb96bad7d0
Aleš Cipot
Mura - Triglav.

POLČAS
Peričić je ostal v slačilnici, v igro je na začetku drugega polčasa vstopil Žan Karničnik. V 58. minuti je Tomija Horvata pri Muri zamenjal Armin Čerimagić. V drugem polčasu ob glasnem navijanju tudi nekaj pirotehnike na tribuni, kjer so Black Gringosi.
V 73. minuti so domači zahtevali igro z roko v kazenskem prostoru Triglava. Glavni sodnik Borošak je odločil, da je ni bilo.
V 83. minuti je Amadej Maroša zamenjal Luko Šušnjaro. V zadnji minuti rednega dela je preko vrat streljal Sirk. Gostujoči vratar je zaradi zavlačevanja prejel rumeni karton, sodnik pa je tekmo podaljšal še za tri minute.
Mreži se na današnji tekmi nista zatresli, ekipi pa sta si razdelili točki.
KONEC TEKME


Manjkal Kous, vrnil se je Lorbek

Pri Sobočanih zaradi kaznovanosti manjka Žiga Kous, se je pa po odsluženi kazni vrnil Nik Lorbek, za katerega vse več glasov iz domačih navijaških vrst pravi, da bi si zaslužil poziv v reprezentanco glede na igre, ki jih je pokazal doslej. Vsekakor bi moral novi selektor Matjaž Kek obrniti pozornost na nogometaša, ki v domači ligi igra stalno na visokem nivoju, kot pa dajati pozornost nekaterim igralcem, ki v tujini ves čas samo sedijo na rezervni klopi.Lorbek je skupaj z Maticem Maruškom nedavno podaljšal pogodbo s črno-belimi. In to sta igralca, ki si to skoraj najbolj zaslužita, in ki bosta tudi velika prednost Mure v obračunu s Triglavom. Bo Sobočanom tako vendarle končno uspelo preplezati to visoko oviro?
nogomet mura Triglav Kranj 19. krog