vestnik

V Pomurju bodo tekmovale ekipe iz 39 držav s celega sveta

I.B., 11. 2. 2020
Nataša Juhnov
Med 19. in 26. septembrom bo v Murski Soboti potekalo svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.
Šport

Med 19. in 26. septembrom bo v Murski Soboti potekalo svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Udeležbo je v prvem krogu že potrdilo 39 držav.

Balonarski klub Roto bo svetovno prvenstvo priredil skupaj z Letalsko zvezo Slovenije, Mestno občino Murska Sobota in Aeroklubom Murska Sobota. Konec januarja so se že zaključile nominacije za 24. svetovno prvenstvo in organizatorji so sporočili, da je udeležbo potrdilo 39 držav. 

V Sloveniji bo septembra tekmovalo 105 ekip iz Avstralije, Avstrije, Belgije, Brazilije, Češke, Čila, Danske, Finske, Francije, Grčije, Hong Konga, Hrvaške, Indije, Italije, Japonske, Južne Afrike, Kanade, Kitajske, Kolumbije, Latvije, Litve, Luksemburga, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Nove Zelandije, Poljske, Ruske federacije, Severne Makedonije, Slovaške, Slovenije, Španije, Švedske, Švice, Turčije, Ukrajine, Velike Britanije, Združenih držav Amerike in Združenih arabskih emiratov. Organizatorji pravijo, da bodo 15. februarja v prvem krogu poslali vabila nominiranim pilotom, potem pa še dodatna vabila pilotom, katerih države so poslale nominacije, a so izpadle iz prvega kroga prijav. V drugem krogu bodo tako z vabili zapolnili prosta mesta do dovoljenih sto mest, pet pa jih je namenjenih nosilcem medalj, ki bodo na svetovno prvenstvo povabljeni s strani organizatorja. 

pomurje, baloni, državno-prvenstvo, toplozračni-baloni
Nataša Juhnov
Udeležbo je potrdilo 39 držav.

Osrednji del prvenstva bo potekal v rakičanskem gradu in na letališču Murska Sobota. 

svetovno-prvenstvo-v-letenju-s-toplozračnimi-baloni pomurje september-2020