vestnik

V soboški Muri nova primera koronavirusa, članska ekipa v desetdnevno karanteno

Vestnik, 6. 10. 2020
Aleš Cipot
Bravo : Mura
Šport

Koronavirus še naprej kroji usodo dogajanja v svetu nogometa.

Prvoligaš Bravo, s katerim je Mura v nedeljo odigrala 6. krog v prvi slovenski nogometni ligi, je sporočil, da je bila članski zasedbi zaradi dveh potrjenih okužb s koronavirusom pri igralcih Mure preventivno odrejena desetdnevna karantena. V sporočilu, ki so ga objavili na facebook profilu kluba so še zapisali, da v članski ekipi Brava nobeden od članov ne kaže znakov okužbe, prav tako pa doslej še ni bilo potrjenega primera okužbe. 

Odziv soboškega kluba 

"Ob testiranjih štirih naših igralcev v reprezentančnih selekcijah Slovenije, je bil izid testiranja na COVID-19 pri dveh pozitiven. V klubu smo, skladno z navodili in predpisi NIJZ, prekinili vse aktivnosti članskega moštva za 10 dni. Igralcem, strokovnem vodstvu in vsem, ki so imeli tesnejši stik s članskim moštvom je odrejena 10-dnevna karantena," so zapisali pri soboškem prvoligašu. Rehabilitacijski treningi igralcev, ki v preteklem obdobju niso imeli tesnih stikov s članskim moštvom, pa potekajo nemoteno. Dodajajo, da se zavedajo resnosti situacije in tako kot v preteklosti, bodo tudi sedaj, spoštovali vse ukrepe, ki jih bomo prejeli od regulatornih organov v državi.

Nogometna zveza Slovenije je že pred tem sporočila, da so pozitivne izvide na koronavirus potrdili v mladi slovenski reprezentanci. Gre za tri nogometaše, ki so že v samoizolaciji. Reprezentanca tako danes ni odpotovala na prijateljsko tekmo z Albanijo, vprašljiva pa je tudi usoda tekme z Madžarsko prihodnji teden v Sombotelu.

nš-mura koronavirus bravo