vestnik

V športnem parku pričakujejo zanimive borbe in čim več zmag

Vestnik, 31. 7. 2021
Aleš Cipot
Nafta bo v nedeljo v lendavskem športnem parku gostila Krško.
Šport

S tekmo med kranjskim Triglavom in Gorico se drevi pričenja nova sezona v drugi slovenski nogometni ligi, oba pomurska predstavnika bosta igrala v nedeljo. Kakšni so načrti lendavske Nafte v novi sezoni?

V klubu so pred novo sezono poudarili, da so trener Dejan Dončić in njegovi pomočniki s potekom priprav zadovoljni. Na novo sezono so se pripravljali v domačem okolju, zaradi visokih temperatur pa so večino treningov opravili v zgodnjih jutranjih urah. V pripravljalnem obdobju so Lendavčani odigrali osem tekem, šest so jih dobili, na preostalih dveh so vknjižili poraza. "S člansko ekipo so si prve tovrstne izkušnje nabirali tudi obetavni mladi upi Tine Sobočan, Antonio Martinjaš, Marko Čuček Bezjak in Bruno Šimunkovič," izpostavljajo. 

Kdo je odšel in kdo prišel? 

Kadrovske spremembe so se dogajale v zadnjem obdobju tudi v Lendavi. Novim izzivom naproti so odšli Florijan Raduha, Jaka Bizjak, Rok Pirtovšek, Tadej Pirtovšek, Ubochioma Meshack, Ožbej Kisovec, Kevin Körmendi, Tim Židan, Lucian Pozsgai in Stjepan Oštrek. Slednjega je klub za eno sezono posodil v Koper. Novi igralci Nafte pa so postali Marsel Stare, Žan Florjanc, Aljaž Cotman, Žan Kumer, Erik Burai, Daniel Szökrönyös, Stefan Moćić, po preteku posoje pa se je iz kluba ZTE vrnil in bo ostal v Lendavi Bence Szabo. 

lendava, nogomet, nafta-1903, bilje
Jure Zauneker
S pripravljalnim obdobjem so v Lendavi zadovoljni.

"Pred prvenstvom je najbolj pomembno dejstvo, da so fantje zdravi, pripravljeni na prvenstvo in motivirani za dosego čim višjih ciljev. Tako kot naši zvesti navijači tudi igralci komaj čakajo na pričetek prvenstva, v katerem pričakujemo pod Lendavskimi vinogradi zanimive borbe in čim več zmag," so pred prvo tekmo v novi sezoni sklenili v pomurskem drugoligašu. Igralci Nafte 1903 bodo v nedeljo ob 17.30 gostili Krško.

nafta-1903 druga-liga sezona-2021/2022