vestnik

(FOTO) Zmaga, a z nepotrebno prejetim golom: Sfintul Gheorghe - Mura 1 : 2

Vestnik.si, 7. 7. 2022
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura
Šport

Za nogometaše Mure gre v Evropi spet zares. V prvi tekmi 1. kroga konferenčne lige so se na stadionu Zimbru v Kišinjevu pomerili z ekipo Sfintul Gheorghe iz 22 km oddaljenega kraja Suruceni.

Začetna postava Sfintula GheorghaCaloncea, Ojog, Smirnov, Ngah, Svinarenko, Puscas, Cojocari, Lisu, Pairelli, Suvorov kap., Caruncu. Trener: Nicolai Mandricenco.

Začetna postava Mure: Obradović, Pucko, Morris, Balažic, Beganović, Maruško, T. Cipot, Bobičanec, Kous kap., Klepač, Petković. Trener: Damir Čontala.

moldavija, nš-mura, sfintul-gheorghe
Tilen Matiš
Sfintul Gheorghe : Mura

Srečanje vodi Vitalijs Spassjonikovs iz Latvije. Na stadionu je ob nekaj tisoč gledalcih tudi precej glasnih navijačev Mure.

1: Začetek tekme. 

1: Beganović je ob skoku z glavo trčil s Suvorovim, a bo z obema vse v redu.

4: Po podaji Kousa z desne strani je bil strel Bobičanca iz bližine blokiran v zadnjem hipu.

9: Po lepi podaji Beganovića je pobegnil Petković in z desne strani podal pred vrata, kjer je bil Klepač, a je domači vratar prestregel žogo. 

12: Prvi strel gostiteljev na vrata: po poskusu Pairellija so iztržili kot. 

19: Drugi strel domačih: po prostem strelu z daljave je z glavo streljal Ngah, vendar ni bilo zelo nevarno za vrata Mure. 

20: Na drugi strani napad Mure, ki pa je bil prekinjen tik pred zaključkom Kousa. 

22: Sedaj izjemno nevaren strel Suvorova z levico, Obradović pa odbija žogo prek prečnika v kot. 

26: Po podaji Beganovića z glavo strelja Petković, vendar ne preveč močno, tako da je Caloncea žogo mirno ujel. 

35: Rumeni karton Smirnov zaradi ostrega prekrška nad Klepačem. 

36: Po prostem Bobičanca z daljave je z glavo streljal Cipot, a v roke Caloncei. Nekaj igralcev Mure je ugovarjalo, da je nekdo od domačih igral z roko, vendar se sodnik ni oglasil. 

45: Dve minuti dodatka.

47: Konec prvega polčasa. 0 : 0. 

zimbru, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

Večji del prvega dela je minil v medsebojnem spoznavanju nasprotnika. Pozna se, da je to prva uradna tekma v novi sezoni za obe ekipi, zato sta igrali precej previdno. Mura ima več posesti žoge, vendar se zdi, kot da je zaenkrat zadovoljna s trenutnim izidom. Če bo želela doseči zadetek v drugem delu, bo morala pokazati več strasti in želje po napadu. Gostitelji igrajo praktično brez sredine in želijo žogo čim prej spraviti v napad. Ne gre pozabiti, da je najnevarnejši strel doslej sprožil domači kapetan Alexandru Suvorov, ki je tudi najboljši nogometaš pri Sfintulu Gheorgheu. A zdi se, da če bi Mura stopila bolj na plin in ob tem ne pozabila na obrambo, bi lahko hitro spravila izid v svojo korist. 

zimbru, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

47: Spet podaja domačih, ki bi lahko bila nevarna, vendar je žoga švignila kar precej mimo vrat.

48: Podoben začetek kot v prvem polčasu: spet trk z glavama. Tokrat Petković in Ngah, a bo tudi z njima vse v redu. 

58: Po kotu Bobičanca je z glavo streljal Cipot, a preko vrat. 

60: Obetaven napad Mure, na koncu pa se Petković in Klepač nista razumela, kam bo šla podaja.

61: Kar trojna menjava pri Muri: Shabanhaxhaj, Šroler in Ouro namesto Petkovića, Klepača in Oura.

62: Menjava pri Sfintulu: Ihekuna namesto Cojocarija.

fc-sfintul-gheorghe, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

65: GOOOOOL 0 : 1 Tio Cipot! Po dveh nevarnih kotih Mure je sledil še tretji, po katerem je žoga prišla do Bobičanca, ki je streljal z daljave s krasno parabolo, Caloncea je žogo odbil le do prečnika, od katerega se je odbila do Cipota, ki jo je z leve strani pospravil v mrežo. 

72: Po še enem nevarnem kotu Mure in preigravanju Oura je streljal Shabanhaxhaj, a je bil Caloncea tokrat na pravem mestu. 

73: GOOOOOOL 0 : 2 Amar Beganović oz. avtogol Nicolae Caloncea! Po odbitku od obrambe je z desne strani po tleh sprožil Beganović in zadel vratnico, od te pa se je žoga odbila v hrbet domačega vratarja, od njega pa nazaj v gol. Beganović je tako kronal svojo dobro igro, saj je bil že doslej eden najboljših pri Muri. 

76: Trojna menjava pri domačih: namesto Puscasa, Caruntuja in Suvorova, ki ga v drugem polčasu več ni bilo videti nikjer, v igro vstopajo Damascan, Ibrahim in Calaidjoglu. 

78: Po kotu gostiteljev z glavo strelja rezervist Ibrahim, a mimo vrat.

79: Menjava pri Muri: Lorbek namesto Bobičanca. 

zimbru, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

81: Lepa akcija Shabanhaxhaja po podaji Oura: preigral je branilca in izjemno hitro stekel po desni strani ter podal pred vrata, a žoga ni prišla do Lorbka. 

82: Sedaj zelo nevarno po podaji gostiteljev z leve strani, saj so bila vrata Mure prazna, vendar je hitro posredoval Pucko in poslal žogo v kot. 

83: Menjava pri domačih: Stefan namesto Lisuja.

84: Tokrat je bil malo preveč sebičen Cipot, ki je prodrl sam po levi strani. Namesto da bi podal do soigralcev, je raje streljal, vendar je bil Caloncea dobro postavljen. 

85: Menjava pri Muri: Majić namesto Cipota. 

zimbru, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

86: Tokrat je bil blizu zadetka Pucko, a se je žoga odbila preko prečnika v kot.

87: Po še enem nevarnem kotu in odbitku je moral še enkrat posredovati Caloncea.

88: Rumeni karton Svinarenko zaradi ostrega prekrška nad Kousom.

89: GOL 1 : 2 Jibril Ibrahim! Neumnost Oura, ki je pred vrati napačno podal in izgubil žogo, Ibrahim pa je z levico dosegel pravi evrogol, potem ko je zabil žogo pod prečnik. Povsem nepotrebno prejet gol Mure, ki spet ne bo ohranila mreže nedotaknjene.

fc-sfintul-gheorghe, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

90: Rumeni karton Pairelli in Beganović.

90: Štiri minute dodatka.

93: Po še enem kotu Mure sam na drugi strani Morris, ki pa je iz neposredne bližine z glavo streljal mimo vrat. To je bila velika priložnost za črno-bele. 

94: Še enkrat nevarno pred vrati Mure, a je Obradović ukrotil žogo.

94: Konec tekme. 1 : 2. 

zimbru, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

Zaslužena zmaga črno-belih, ki pa bi glede na prikazano morala biti višja. A se je ponovila zgodba iz minule evropske sezone, ko so igralci Mure podarjali žoge napadalcem nasprotnega moštva in na tak način prejeli najmanj štiri zadetke. Tokrat se je to zgodilo Ouru, ki je tako omogočil Moldavcem, da še lahko upajo na kakšno presenečenje. Vendar bo Mura glede na razliko v kakovosti na povratni tekmi naslednji četrtek ob 20. uri na novi zelenici Fazanerije velik favorit za zmago. Že danes bi lahko dosegla več golov, najbolj nevarna pa je bila iz tistega elementa, ki je njej v prejšnjih tekmah povzročal težave: po podajah iz kota. Izvedla jih je kar enajst, po enem od teh pa je tudi prišla v vodstvo, ob tem ji je malce pomagala še športna sreča, tako kot tudi pri drugem zadetku. Nedvomno bo zdaj povratni dvoboj bolj zanimiv, kot pa če bi se Sobočani vrnili z zmago z 0 : 2. Vsekakor je prednost na njihovi strani. 

zimbru, mura
Aleš Cipot
FC Sfintul Gheorghe : Mura

mura sfintul-gheorghe evropa konferenčna-liga