vestnik

(FOTO) Navijači dočakali zmago, padel je Koper

Vestnik.si, 11. 9. 2022
Aleš Cipot
Mura : Koper
Šport

Na mestnem stadionu Fazanerija sta se v 9. krogu Prve lige Telemach pomerila Nogometna šola Mura in Koper.

Varovance Damirja Čontale je v nedeljskem popoldanskem terminu čakal obračun s Koprom. Po dveh zaporednih tekmah brez doseženega zadetka, po porazu z Mariborom in remiju z Gorico, si domači navijači želijo drugačnega obraza Mure. Navijaška skupina Black Gringos je ob ograji tudi izobesila transparent z napisom "Danes šteje samo zmaga". Bo črno-belim uspelo doseči tretjo prvenstveno zmago? 

Začetni postavi: 

NŠ Mura: Obradović, Kobie, Balažic, K. Cipot, Kous, Lorbek, Beganović, Šroler, T. Cipot, Bobičanec, Daku. Trener: Damir Čontala. 

Koper: Golubović, Šimčak, Kambič, Mittendorfer, Novoselec, Correia, Vešner Tičić, Jašaragić, Šipovac, Kotnik, Osuji. Trener: Zoran Zeljković.

Sodniki: Rade Obrenović, Jure Praprotnik, Grega Kordež. 

Predsednik Robert Kuzmič in športni direktor Denis Rajbar sta pred prvim sodnikovim žvižgom Maticu Maruško ob 300-ti tekmi v dresu Mure izrekla čestitke in poklonila simbolično darilo. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Začetek tekme.

Mirlind Daku je v 2. minuti priigral prvi kot na srečanju. Koprčani so podajo izbili, v nadaljevanju igre pa je Kobie Morris s škarjicami žogo poslal v gol. Mura - Koper 1 : 0. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

V 5. minuti je bilo vroče tudi pred vrati Matka Obradovića. Podajo s strani v kazenski prostor je vratar odbil, žoga pa bi kaj kmalu prišla do Osujija, a je hrvaški vratar v Murinih vratih situacijo naposled razrešil. 


Ob koncu prvih desetih minut še en poskus Kopra v okvir Murinih vrat, Obradović je bil na mestu. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper


V 14. minuti je Daku po podaji Šrolerja streljal proti vratom Golubovića, a je bil poskus blokiran. Napadalec je takoj signaliziral igro z roko Mitterndorferja, sodnik pa je srečanje prekinil, da se situacija pregleda v VAR sobi. Posnetek si je ob rob igrišča šel ogledat tudi glavni sodnik in določil enajstmetrovko, koprskemu igralcu pa pokazal rumeni karton. 


Izvajalec enajstmetrovke je bil Luka Bobičanec. Priložnost za povišanje domačega vodstva je zapravil, njegov strel je bil premalo močan in je bil preveč usmerjen po sredini vrat, tako da je bil Golubović uspešnejši. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper


V 25. minuti je Jašaragić stresel prečko. V 30. minuti so gostje izvedli kot, domači so žogo izbili v še enega. V nadaljevanju je sledil strel z leve, Obradović je izbil v tretji kot Kopra. 

Šroler je v 32. minuti krenil v protinapad, preigraval, njegov strel pa je obranil koprski vratar. Kot sedaj tudi za črno-bele, a se iz akcije ni izcimilo nič. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Jašaragić je v 42. minuti zatresel vratnico. Šroler pa je lepo zapretil v sodnikovem podaljšku, ko je streljal proti levemu vratarjemu kotu. Žoga ni za veliko švignila mimo vrat. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Konec prvega polčasa. Mura je preko Kobieja Morrisa povedla v zgodnji fazi igre, pozneje je Bobičanec zapravil enajstmetrovko, Koper pa v nadaljevanju stresel tako prečko kot vratnico. Obe ekipi sta v okvir vrat poslali po pet strelov. Domači so imeli žogo v posesti 48 odstotkov igralnega časa. 

Zoran Zeljković je pred drugim polčasom opravil prvo menjavo. Šipovac je mesto na zelenici prepustil nekdanjemu Murašu Luki Šušnjari. Pri Muri sprememb ni bilo. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Osuji je v 47. minuti matiral Obradovića in izid poravnal. Mura - Koper 1 : 1. 

Na drugi strani je dve minuti zatem do priložnosti prišel Šroler, a mu je Golubović žogo izbil, preden je Murina 30-tica zaključila akcijo. 


Koper je še drugič na tekmi zadel vratnico, tokrat je streljal Kotnik. 


Gostje so bili v prvih desetih minutah nadaljevanja več pri žogi in se večkrat znašli v pol priložnostih. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

V 59. minuti je v Murinem kazenskem prostoru z roko igral Beganović in sodnik je pokazal na belo piko. Odgovornost za strel je prevzel Kotnik in žogo poslal čez vrata. 

Na začetku 61. minute se je za prvo menjavo odločil tudi Čontala. Iz igrišča je vzel Šrolerja, v igro pa poslal Dardana Shabanhaxhaja. Ta je v v izteku 69. minute poskusil z glavo, a bil nenatančen. 


Namesto Lorbka prihaja v igro v 70. minuti Šimkus, kmalu zatem je Jašaragić v zasedbi Kopra prepustil mesto Krajinoviču. 


Petnajst minut pred koncem tedna je Tio Cipot v protinapadu lepo podal proti Beganoviću, vendar je bil strel slednjega blokiran. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Kous je v 77. minuti skoraj presenetil koprskega vratarja, ki je z zadnjimi močmi žogo izbil v kot. Igralec Mure se je pri tem poškodoval in bil primoran zapustiti zelenico. V igro je vstopil Kuzmić. Na drugi strani je Kotnika zamenjal Benedičič. 


V 80. minuti je Gregor Balažic Muro vnovič povedel v vodstvo. Bobičanec je podal iz kota, branilec pa je z glavo dosegel prvi gol za Muro. Mura - Koper 2 : 1.


Šušnjara je v 89. minuti zadel zunanji del vrat Matka Obradovića. 

Vratnico so sedaj zatresli še črno-beli. Glavni akter je bil Tio Cipot v zadnji minuti rednega dela. V drugi minuti sodnikovega podaljša je mlajši od bratov Cipot imel še eno priložnost za potrditev zmage, ampak predolgo odlašal s strelom in se zapletel. 


Konec tekme. Mura - Koper 2 : 1. 

Muraši so se na prvenstveni lestvici povzpeli na četrto mesto, zbranih imajo 13 točk. Prihodnjo soboto na Fazanerijo prihaja vodilna Olimpija, ki je v tem krogu doživela prvi poraz v sezoni. 

nš-mura koper prva-liga-telemach fazanerija