vestnik

(FOTO) Mura izpadla po maratonskem junaškem boju

Vestnik.si, 28. 7. 2022
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC
Šport

Mura in St. Patrick's Athletic sta danes prikazala maratonski boj do zadnjih atomov moči. Na koncu so srečno po enajstmetrovkah (5 : 6) v 3. krog kvalifikacij konferenčne lige napredovali Irci, čeprav v rednem delu in podaljških niso znali izkoristiti prednosti igralca več. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Neodločen izid in odprava pravila večje veljave gola v gosteh pomeni, da je danes tudi nekaj možnosti, da bi tekma lahko šla v podaljške in morda celo do enajstmetrovk. Ampak do tja je še daleč.

st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

Tule je začetna postava Mure: Obradović, Pucko. K. Cipot, Morris, Beganović, Lorbek, Kous kap., Bobičanec, Shabanhaxhaj, Petković, Daku. Trener: Damir Čontala. 

st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

Tu pa je začetna postava St. Patrick'sa: Anang, Breslin, Grivosti, Redmond kap., Cotter, Lennon, Brockbank, O'Reilly, King, E. Doyle, Forrester. Trener: Tim Clancy. 

Srečanje pred več kot 4000 gledalci, med katerimi je tudi okrog 100 irskih navijačev, vodi sodnik Urs Schnyder iz Švice. 

mura, st
Aleš Cipot
Pred pričetkom tekme Mura : St. Patrick’s Athletic FC

1: Začetek tekme.

11: Doslej zelo bojevita tekma z dvema streloma Petkovića, a je bil vratar Anang na mestu. 

17: Po Dakujevi hitri izvedbi prostega strela z merjenim strelom poskuša Shabanhaxhaj, vendar cilja mimo stičišča vratnice in prečnika. 

21: Je Mura zdaj oškodovana za enajstmetrovko? Po dobri akciji Lorbka je Dakuja v kazenskem prostoru podrl Brockbank, Schnyder pa se ne ozira na ugovore z domače klopi in ne sodi ničesar. 

23: Prvi poskus gostov, z velike razdalje strelja King, Obradović pa brez težav lovi žogo. 

24: Nevarna akcija Ircev: Cotter je pobegnil po desni strani in podal do Doyla, ki je streljal iz obrata, a je Cipot odbil žogo v kot.

25: Kaj je zdaj zgrešil Cotter! Po kotu in odbitku je žoga prišla do njega, povsem sam pred vrati pa je z glavo poslal žogo prek prečnika.

26: Kaj je zdaj zapravil Daku! Pobegnil je obrambi gostov in pred vrati močno streljal, Anang pa je odlično posredoval in odbil žogo.  

29: Z desnico je poskusil O'Reilly, a se je takoj videlo, da bo šla žoga mimo vrat. 

32: Ni jasno, kam je zdaj gledal Bobičanec. Že dvakrat se mu je na levi strani odkril povsem sam Shabanhaxhaj, Bobi pa mu ni podal in je zapravil akcijo.

st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

35: Lepa akcija Mure: Shabanhaxhaj s prenosom na desno stran do Beganovića, ta pa po tleh v sredino, kjer je streljal Bobičanec, a premalo močno, tako da je Anang žogo zaustavil brez težav. 

38: Doyle strelja takoj, ko je dobil žogo, vendar v naročje Obradovića.

38: Na drugi strani Daku zadeva vratnico! Po podaji Kousa z desne strani je Kosovec preigral tri branilce in potem že precej z desne strani zadel okvir vrat. Anang je sicer bil takoj ob vratnici. 

41: Rumeni karton Lorbek. Švicarski sodnik pa pred tem ni sodil prekrška nad Beganovićem. 

42: Rumeni karton Brockbank. 

44: Še ena lepa akcija domačih: Daku s podajo po tleh do Shabanhaxhaja, ta strelja diagonalno po tleh, a je bil Anang na pravem mestu. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Po prostem strelu Ircev je v kazenskem prostoru padel King, a se sodnik tudi tokrat ni oglasil.

45+2: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

Pričakovana, dinamična in izenačena tekma, v kateri bi že eni ali drugi lahko povedli. Oboji so imeli dve ogromni priložnosti, s tem da je Mura zadela tudi vratnico. Črno-beli so sprožili skupno osem strelov, štiri v okvir vrat, Irci pa skupno pet. St. Patrick's ima sicer večjo posest žoge, domači pa vendarle delujejo nekoliko bolj nevarno. Pred drugim delom je še vse odprto, dejavnik pa bi lahko bila tudi še vedno dokaj visoka temperatura, na katero gostje niso ravno najbolj navajeni. 

st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

46: Začetek drugega polčasa.

47: Forrester strelja z roba kazenskega prostora, a za malo prek vrat.

48: Rumeni karton Daku. 

51: Po nevarni podaji pred Cotterjem z glavo v kot žogo odbija Pucko. 

53: Po ukradeni žogi in podaji Pucka se je Bobičanec s preigravanjem prebil do strela z leve strani, ampak preveč predvidljivo, tako da je Anang brez težav ulovil žogo. 

54: Po podaji Forresterja z leve strani nevarno strelja po tleh King, a žoga gre mimo vseh igralcev. 

56: Sodnik sedaj salomonsko rešuje situacijo po (namernem) padcu Dakuja v kazenskem prostoru in ob zahtevi Ircev po drugem rumenem kartonu za Kosovca kaže na golavt. 

62: Menjave: Timmermans namesto Lennona ter T. Cipot, Maruško in Klepač namesto Lorbka, Shabanhaxhaja in Petkovića. 

68: Uigran kot Mure, po katerem Bobičanec spet pošilja žogo v roke Anangu. 

st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

68: Menjava pri St. Patsu: Atakayi namesto Kinga. 

70: Po dolgi akciji Klepača in podaji Maruška visoko čez vrata strelja Beganović. 

72: Rdeči karton za Maruška. Forrester ga je brez žoge udaril po glavi, Maruško pa ga je nespametno udaril nazaj. Ta menjava z vstopom Maruška se ni izplačala, Forrester, ki bi prav tako moral biti izključen, pa je prejel le rumeni karton. 

73: Mura nadaljuje z igralcem manj. 

76: Še en slab strel Bobičanca, ki danes ni ravno na visoki ravni. 

80: Po kotu Bobičanca je nevarno z glavo streljal T. Cipot, Anang pa se je izkazal s hitro reakcijo. 

82: Dober in hiter protinapad Mure, ki ga je s strelom mimo vrat zaključil Klepač, pred tem je iz igre vrgel dva branilca. 

85: Lepa nevarna akcija gostov: Forrester z visoko podajo do Doyla, ki je odložil žogo do Timmermansa, ta pa je meril le za malenkost mimo vrat.

86: Menjavi: pri gostih iz igre nezadovoljni Forrester, namesto njega Coughlan, pri Muri pa v igro Šroler namesto Kousa. 

90: Pet minut dodatka. 

91: Mura je zdaj imela srečo. Žoga se je v kazenskem prostoru odbila v roko T. Cipota, vendar je sodnik samo odmahnil z roko.

92: Dober prodor Dakuja po desni strani, nato pa mu je na koncu zmanjkalo moči.

93: Rumeni karton Klepač.

94: Rumeni karton Bobičanec.

95: Strel Bobičanca, vendar visoko na tribuno. Danes kljub veliki želji enostavno ni pri strelu. 

96: Konec rednega dela. 0 : 0. Gremo v podaljške. Mura še vedno z igralcem manj. 

mura, st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

V drugem polčasu slabša in bolj raztrgana igra kot v prvem delu, črno-beli pa po izključitvi Maruška prežijo le na hitre priložnosti, proti koncu pa so celo bili dosti bolj nevarnejši kot gostje in imajo zdaj večjo posest žoge. 

mura, st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

90: Začetek podaljškov. 

93: Rumeni karton O'Reilly. 

95: Mura enostavno ne more spraviti žoge v mrežo. Po kotu Šrolerja je odlično z glavo streljal Daku, znova se je izkazal Anang, ki je odbil žogo do Morrisa, njegov strel pa je blokiral Breslin. Nato po prodoru Klepača in podaji Bobičanec strelja pod prečnik, Anang pa je spet odbil žogo v kot.

97: Še ena čudežna obramba Ananga: po odličnem preigravanju Šrolerja je z merjenim strelom poizkusil Klepač, a je vratar gostov spet prikazal izjemno posredovanje. Danes Anang enostavno ne spusti žoge v mrežo, pa čeprav se strelja iz vseh možnih pozicij in razdalj. 

102: Po desni strani je pobegnil Atakayi in streljal diagonalno po tleh, vendar kar precej mimo vrat. 

st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

104: Pucko je odlično ukradel žogo, stekel po levi strani, podal do Klepača, ta do Bobičanca, slednji pa spet ni videl prostega soigralca na desni strani, ampak je streljal slabo prek vrat. 

105: Minuta dodatka.

105+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

Mura je bila boljša in mnogo nevarnejša v tem prvem podaljšku, ampak vratarja Ananga se danes enostavno ne da premagati.

mura, st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

105: Začetek drugega dela podaljška. 

106: Daku je zdaj spravil žogo v mrežo, vendar je sodnik že prej dosodil njegov prekršek, čeprav je prvi za dres Dakuja povlekel Redmond. 

115: Menjava pri gostih: McClelland namesto O'Reillyja. 

115: Šroler se je ob kotni zastavici izvrstno prebil med dvema branilcema in podal do Beganovića, ki ga je McClelland podrl že v kazenskem prostoru, a sodnik spet ne upošteva zahtev domačih. 

118: Po ukradeni žogi Mure hiter protinapad treh igralcev, Bobičanec pa spet ni podal, ampak sam samo nastreljal branilca. Bobi je danes zapravil največ žog. 

119: Menjava pri Muri: Majić namesto Pucka. 

120: Minuta dodatka. 

121: Po kotu Atakayi strelja visoko prek vrat.

121: Konec podaljškov. Gremo na enajstmetrovke.

Mura se je z igralcem manj junaško borila in imela več nevarnih priložnosti. Sedaj bodo odločili streli z bele pike. 

mura, st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

1: Eoin Doyle zadeva.

2: Luka Bobičanec zadeva.

3: Coughlan zadeva.

4: Strel Majića zaustavlja prečnik.

5: Cotter pošilja žogo visoko prek vrat. 

6: Mirlind Daku zadeva.

7: McClelland zadeva. 

8: Klepač strelja slabo, Anang brani. 

9: Strel Grivostija izjemno brani Obradović.

10: Šroler zadeva sam zgornji kot. 

11: Timmermans zadeva natančno v kot. 

12: Beganović zadeva pod prečnik.

13: Atakayi zadeva.

14: Obradović sam strelja, žoga pa se od Ananga odbija v mrežo. 

15: Redmond zadeva.

16: T. Cipot pošilja žogo visoko prek vrat. Konec enajstmetrovk in tekme.

mura, st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

Mura danes enostavno ni imela sreče, kljub temu da je ohranila mrežo nedotaknjeno vseh 120 minut in bi si po priložnostih zaslužila napredovanje. St. Patrick's Athletic je napredoval v 3. krog po maratonskem boju, podaljških in enajstmetrovkah. Črno-belim gredo vse pohvale za neumorno junaško predstavo, čeprav so od 72. minute igrali z nogometašem manj. Za razmislek pa je dejstvo, da so izpadli vsi slovenski predstavniki v Evropi, pa tudi Maribor je po porazu samo tolažilno uvrščen v konferenčno ligo. 

mura, st
Aleš Cipot
Mura : St. Patrick’s Athletic FC

mura, st
Aleš Cipot
Pred pričetkom tekme Mura : St. Patrick’s Athletic FC

mura st.-patrick's-athletic konferenčna-liga fazanerija