vestnik

(FOTO IN VIDEO) V četrtek prihaja PSV. Poglejte vse zadetke in vrhunce tekme proti Aarhusu

Vestnik, 17. 9. 2020
Aleš Cipot
Mura : Aarhus
Šport

NŠ Mura je na mestnem stadionu Fazanerija v 2. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa gostila danski Aarhus in zmagala s 3 : 0. Tekma je potekala pred praznimi tribunami, za črno-bele pa so navijači stiskali pesti v številnih lokalih po Murski Soboti in v domačih naslonjačih.

Nogometaši Mure so v prvem krogu kvalifikacij v Budimpešti s 4 : 0 ugnali estonsko ekipo Nomme Kalju, v četrtek zvečer pa na domačem terenu proti Aarhusu lovili napredovanje v naslednji krog. 

Naša ekipa na terenu je izvedela, da je na tekmo skušala priti tudi četverica navijačev Aarhusa. Med njimi je bil tudi eden, ki je nekoč enemu od nogometašev zažgal hišo. Policisti so vse štiri poslali nazaj. 

Začetni enajsterici

NŠ Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Kouter, Kozar, Bobičanec, Filipović, K. Cipot, Žižek.

AGF Aarhus: Eskelinen, Højer Nielsen, Backman, Tingager, Munksgaard, Blume, Poulsen, Olsen, Thorsteinsson, Mortensen, Links. 

Sodniki: Giorgi Kruashvili, David Chigogidze, Giorgi Elikashvili, Davit Kharitonashvili (GRU). 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Začetek tekme.

V prvih minutah je žoga pretežno v posesti gostujoče ekipe. V 7. minuti je Tingager izvedel prosti strel in žogo poslal v kazenski prostor, kjer pa je izbil Obradović. Nekaj trenutkov pozneje so poskusili tudi domači. Kevin Žižek je s strelom od daleč skušal presenetiti vratarja Eskelinena, toda ustrelil mimo vrat. 

V 10. minuti so v protinapad krenili Muraši, tik pred kazenskim prostorom je obrambni igralec Aarhusa podrl Filipovića, sodnikova piščalka pa je ostala nema. 

Prvi udarec na tekmi so v 14. minuti izvedli gostje. Žoga je po predložku preletela vse igralce, tako da nevarnosti za domači gol ni bilo. V 17.minuti je sledila nova podaja iz kota, tudi tokrat pa so Muraši uspeli žogo odpeljati izven kazenskega prostora. 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Nevarno je bilo v 21. minuti. Streljal je Olsen, Jan Gorenc pa je tik pred golovo črto žogo izbil v avt. 

V 23. minuti prvi kot tudi za Muro. Kous je pred tem žogo poslal proti Filipoviću, pred njim pa so izbili Danci. Strel Gorenca po Bobičančevi podaji s kota je zletel čez vrata. 

V 29. minuti je proti vratom Obradovića z razdalje ustrelil Blume, njegov strel pa je bil nenatančen. 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Po pol ure igre je Linksa, ki se je poškodoval, zamenjal Tengstedt. 

37. minuta - GOOOL. Filipović je z leve strani podal pred gol, kjer je branilec Jan Gorenc z bližine premagal Eskelinena in povedel Muro v vodstvo. 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

V zadnjih minutah prvega polčasa so bili več pri žogi črno-beli, Bobičanec je med drugim izvedel še dva kota, vendar resne priložnosti za povišanje vodstva ni bilo. Sodnik je rednemu delu dodal še dve minuti. 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Domačini so v prvem polčasu dvakrat streljali na gol nasprotnika, Aarhus pa enkrat.

Ljubljanska Olimpija je medtem v Ljubljani po podaljšku izgubila z Zrinjskim iz Mostarja (2 : 3). Mura ima tako možnost, da se v 3. krogu kvalifikacij kot druga slovenska ekipa pridruži Celju, ki je bilo tja uvrščeno po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov. 

Začetek drugega polčasa. 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Filipović je takoj v začetku drugega polčasa prejel rumeni karton. Nielsen je podal s prostega strela, nato pa je žoga prišla na rob kazenskega prostora, od koder je streljal Blume. Žogo so domači igralci poslali v kot, nevarnost v nadaljevanju akcije pa ni bilo.

Žan Karničnik je v 53. minuti žogo odpeljal s polovice Mure in krenil v protinapad, vendar pri podaji soigralcu ni bil natančen. Bobičanec je streljal v 57. minuti, toda gostje so njegov strel blokirali. V nadaljevanju igre je porumenel še Klemen Šturm. 

Aarhus skuša biti v drugem polčasu podjeten in išče izenačenje, črno-beli pa prežijo predvsem na protinapade. V 68. minuti četrti gol za goste. Højer Nielsen je podal, žogo pa so Muraši izbili. 

Tomi Horvat je v 69. minuti zamenjal Andrijo Filipovića, podajalca pri edinem zadetku na tekmi. 

72. minuta - GOOOOL. Kevin Žižek je povišal vodstvo Mure na 2 : 0. Po napaki Backmana v obrambi Aarhusa se je Žižek odlično znašel v kazenskem prostoru, preigral vratarja in žogo poslal v nebranjeno mrežo. 

Menjajo tudi gosti. Thorsteinsson je mesto na zelenici prepustil Erlykkeju. 

Vroče je bilo v 77. minuti tudi v domačem kazenskem prostoru. Matko Obradović je žogo izbil samo do igralca Aarhusa, ta je podal soigralcu, na srečo prekmurskih navijačev pa je temu strel pred vrati blokiral Kous. 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Do konca je še 10 minut in sodnikov podaljšek. Karničnik je izbil žogo po podaji iz kota gostov.

Ante Šimundža je zadnje minute igre namenil tudi novincu Lovriću, za katerega je to prvi nastop za črno-bele. Zamenjal je Bobičanca. 

Nekaj negodovanja sedaj nad sojenjem Gruzijca, ki ni zapiskal prekrška nad Cipotom, ki je obležal na igrišču. Danci niso obupali in še naprej iščejo poti do gola. V vratih je bil vselej zanesljiv domači vratar. 

Še pet minut sodnikovega dodatka. 

Kouter je v 92. minuti zapustil igrišče, v igro pa je vstopil Amadej Maroša.

95. minuta - GOOOOL. Maroša je v izdihljajih tekme dosegel gol za vodstvo s 3 : 0. Podal je Cipot, Murin napadalec pa je za piko na i s peto zadel iz obrata. 

DSC_9466
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

Muraši so z zmago razveselili številne ljubitelje nogometa. Uvrstili so se v 3. krog kvalifikacij za Ligo Evropa, prihodnji četrtek pa bodo igrali proti nizozemski ekipi PSV.

V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce srečanja in vse tri zadetke Mure. 

nš-mura aarhus liga-evropa kvalifikacije fazanerija
Kaj zdaj berejo drugi