vestnik

(FOTO) Črno-beli do točke v sodnikovem dodatku

Vestnik.si, 13. 8. 2022
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana
Šport

Na mestnem stadionu Fazanerija sta se v 5. krogu Prve lige Telemach merila Nogometna šola Mura in CB24 Tabor Sežana.

Nogometaši Mure so pred domačimi navijači lovili drugo prvenstveno zmago. Pred to tekmo so imeli pet točk in zasedali šesto mesto, Tabor je bil mesto za Prekmurci in imel točko manj. 

Soboška ekipa je bila danes nekoliko oslabljena, pred tekmo so iz kluba sporočili, da v kadru zaradi birokratskih zapletov na Kosovu ni Mirlinda Dakuja. Ta se bo soigralcem pridružil v ponedeljek. Poškodovani so Gregor Balažic, Nikola Petković in Miha Kompan Breznik. 

NŠ Mura: Obradović, Beganović. K. Cipot, Kobie, Pucko, T. Cipot, Maruško, Kous, Bobičanec, Klepač, Shabanhaxhaj. 

Tabor Sežana: Koprivec, Al. Zeljković, Štravs, Kouao, Letaj, Korošec, Ad. Zeljković, Kocić, Kljun, Khali, Stanković.  

Sodniki: Asmir Sagrković, Aleksandar Kasapović, Matic Mežnar. 

Začetek tekme. 

Dober začetek Mure, ki je preko Shabanhaxhaja prišla do hitre priložnosti za spremembo izida. Vratar Tabora je žogo izbil v prvi kot za domače. 

V 3. minuti so Muraši spet zapretili. Kous je žogo podal z desne, zadela je enega od gostujočeih branilcev in se kotalila pred golovo črto, a Bobičanec je ni uspel preusmeriti v gol. Tudi nadaljevanje je bilo obetavno. Še enkrat je v protinapad stekel Shabanhaxhaj, a Tabor se je vnovič obranil.  

V 9. minuti prosti strel za Tabor po prekršku K. Cipota. Domača obramba je bila dobro postavljena in je žogo gostom hitro odvzela. 

Strel Bobičanca v 12. minuti je bil previsok. 

Mihael Klepač je dobro ustrelil proti vratom Koprivca, a je strel zletel mimo njegove leve vratnice. 

Žiga Kous je zaradi ugovarjanja porumenel v 19. minuti. 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

Proti vratom Obradovića je poskusil Stanković, vendar ni bil natančen. V zadnjih minutah kar precej prekinitev in raztrgane igre. 

25. minuta: GOL - 0 : 1. Napaka Mure v obrambi. Kai Cipot v kazenskem prostoru ni vedel, kam je zletela odbita žoga, do nje je prišel Stanković in jo poslal v prazna vrata, saj je Obradović prihitel na pomoč Cipotu. 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

Ponavlja se zgodba s preteklih tekem. Muraši niso izkoristili svojih priložnosti, v obrambi pa so spet nezbrani in znašli so se v zaostanku. 

V 34. minuti je Kous priigral naslednji kot. Podajalec je bil kot običajno Bobičanec, toda Sežanci so se ubranili. 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

V 43. minuti je Stanković še enkrat streljal v okvir vrat, toda točno v naročje Obradovića. 

Konec prvega polčasa. Mura je imela 63 odstotkov časa žogo v svoji posesti. Obe moštvi sta v prvem polčasu sprožili pet strelov, od tega Mura enega v okvir gola, Tabor dva. 

Začetek drugega polčasa. Dušan Kosić, trener Tabora, je opravil eno menjavo, Štravsa je zamenjal Nikolić. Mura nadaljuje v isti zasedbi. 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

49. minuta: GOOOL - 1 : 1. Kai Cipot je z zadetkom popravil napako, ki se mu je pripetila v prvem polčasu. S prostega strela je podal Bobičanec, starejši od bratov Cipot je prišel do žoge v kazenskem prostoru, streljal, Koprivec pa je nekoliko nespretno posredoval in žoga je na veselje domačih navijačev prečkala golovo črto. 

61. minuta: Kakšna priložnost za preobrat. Shabanhaxhaj je podal vtekajočemu Bobičancu, ki se je znašel pred Koprivcem, vendar slabo nameril in žoga je zletela precej mimo gola. 

Čontala v igro namesto Klepača pošilja Lorbka, namesto Maruška pa Šrolerja. Spremembe tudi v vrstah Tabora. Kljub odhaja z igrišča, na zelenico pa vstopa Gomes da Costa. 

Eden bolj aktivnih pri črno-belih - Dardan Shabanhaxhaj je v 65. minuti poskusil s strelom od daleč, toda spet je bil nenatančen. 

68. minuta: GOL - 1 : 2. Tabor je drugič povedel. Kocić je streljal z roba kazenskega prostora in premagal Obradovića. 

V 72. minuti namesto Kousa vstopa Majić, namesto Bobičanca Kozar. 

Šroler je v 77. minuti izvajal četrti kot za Muro, žoga pa se je brez težav znašla v rokah vratarja Tabora. 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

V 80. minuti zelenico zapušča strelec drugega zadetka za Tabor, namesto njega vstopa Struna. 

S tribun mestnega stadiona odmeva Mura. Navijači si želijo preobrata. 

Majić je bil v 88. minuti nenatančen iz prostega strela. 

Tik pred koncem rednega dela zapušča igro Stanković, namesto njega bo igral Vatovec. 

Tri minute sodniškega podaljška. 

91. minuta: GOOOL - 2 : 2. Za izenačenje Mure je zadel Dardan Shabanhaxhaj. V protinapadu je bil Tio Cipot, ki je tudi streljal, odbitek pa je v prazno mrežo zabil igralec s številko 99 na dresu. Na drugi strani so hitro do nove priložnosti prišli tudi Sežanci, a je bil Obradović na mestu. 

KONEC TEKME. 

Nogometaši soboške Mure so se tudi na tej tekmi poigravali z živci svojih navijačev. Srečanje so odprli zagnano in si priigrali nekaj lepih priložnosti, nato pa se zaradi napake v obrambi znašli v zaostanku. Sledilo je izenačenje, a so črno-beli v sredini drugega polčasa spet gledali porazu v oči. Na veselje navijačev je točko v sodnikovem dodatku zagotovil Shabanhaxhaj, ne glede na izid pa je bilo s tribun po koncu tekme slišati nekaj žvižgov. 

nš-mura tabor-sežana prva-liga-telemach fazanerija