vestnik

(FOTO) Oba gola padla v prvih minutah, Mura s točko iz Sežane

R.Š., 23. 9. 2021
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura
Šport

Muraši so se v 10. krogu Prve lige Telemach v Sežani merili s Taborom, ki je aktualnim državnim prvakom že pokvaril uvod v obrambo prvenstva.

Črno-beli po slabem začetku igrajo vse boljše. Od zadnjih petih tekem so dobili štiri, padla sta tako Olimpija kot nazadnje Maribor. Danes gostujejo v Sežani, kjer jim nasproti stoji Tabor, proti kateremu so se že opekli v prvem krogu letošnjega prvenstva, saj so jih Sežanci v Fazaneriji premagali z 0:3. Tabor na razpredelnici lovi črno-bele, ki imajo na četrtem mestu le točko prednosti. 

4. minuta. GOL! Tabor vodi. Velika napaka Murine obrambe. Krivičić podal v kazenski prostor, žoga je odletela mimo vseh in prevarala tudi soboškega vratarja. 

7. minuta. Izenačenje! Po predložku iz prostega strela je vratar Tabora izpustil žogo in Maroša jo je pospravil v mrežo.

Spremljamo dinamično tekmo z relativno visokim tempom, a razen dveh golov v prvih desetih minutah, ki sta oba padla po hudih obrambnih napakah, izrazitih priložnosti nismo videli. Za Tabor je že v četrti minuti zadel Marko Krivčić, ki je žogo pravzaprav podal v kazenski prostor, za črno-bele pa je v sedmi minuti v polno meril Amadej Maroša, ki je izkoristil darilo vratarja Koprivca. Maroša je zadel tretjič v letošnji sezoni, to pa je bil njegov jubilejni 50. zadetek v dresu črno-belih.

tabor, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

tabor, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

46. minuta. Prvi rumeni karton na tekmi. Porumenel je branilec črno-belih Matic Maruško.
48. minuta. Obradović rešuje Muro po odličnem strelu Mihaljevića.
52. minuta. Strateg Tabora Dušan Kosić opravil prvo menjavo. Urh namesto Briskega.
54.  minuta. Bongongui kot prvi pri domačih z rumenim kartonom.
59. minuta. Rumeni karton tudi za Tomija Horvata.
61. in 62. minuta. V igro Kosi in Kljun namesto Bongonguija in Koauoa pri domačih. Ante Šimundža pa v ogenj pošilja Mulahusejnovića namesto Škofleka.
66. minuta. Kosić še s četrto in peto menjavo. Guerrico in Mavreti sta zamenjala Ristića in Mihajlevića.
68. minuta. Grobry z rumeno kaznijo.
75. minuta. Lotrič prepušča mesto na igrišču Alenu Kozarju.
80. minuta. Dino Stančić se je prikradel pred Murinega vratarja, a ga je Obradović uspel toliko ovirati, da je z glavo meril nenatančno.
84. minuta. Še tretja menjava pri Muri. V igro Kai Cipot namesto strelca zadetka Maroše.
Konec tekme. V precej raztrganem drugem polčasu, kjer je bil Tabor nekoliko nevarnejši, se rezultat ni spremenil in ostalo je 1:1. Točka za Muro in Tabor.

nš-mura prva-liga tabor-sežana nogomet