vestnik

Zmaga je spet doma: Mura - Celje 3 : 1

Vestnik.si, 9. 10. 2022
Aleš Cipot
Mura : Celje
Šport

V 12. krogu prve lige je Mura v Fazaneriji gostila tokrat celo favorizirane Celjane z Ninom Koutrom, ki pa ni začel srečanja. Črno-beli so tokrat le poskrbeli za veselje svojih navijačev. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Balažic, Beganović, Maruško, T. Cipot, Klepač, Šroler, Kous kap., Daku. Trener: Damir Čontala. V kadru ni Obradovića, Bobičanca in Lorbka ter poškodovanih Šimkusa, Morrisa in Petkovića.

Celje: Rozman, Zec, Stojinović, Milić, Šporn, Vrbanec, Janjičić, Popović kap., Matko, Ikwuemesi, Gbamble. Trener: Roman Pylypchuk. Kouter je na rezervni klopi.

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora. 

Pred začetkom tekme sta predsednik in športni direktor Mure Robert Kuzmič in Denis Rajbar podarila spominska dresa: Kaiju Cipotu za 100 in kapetanu Žigi Kousu za 250 odigranih srečanj v dresu Mure. 

1: Začetek tekme.

4: Po napačni podaji Stojinovića nazaj do vratarja je do žoge prišel Kous in jo skušal nastaviti Dakuju, a se je pravočasno vmešal Zec. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

7: Odlična podaja Šrolerja po tleh do Klepača, ki pa je bil v prepovedanem položaju, vendar je tako ali tako nastreljal le Rozmana. 

8: Po visoki podaji je Klepač preigral Stojinovića in Šporna ter dobro streljal v nasprotni kot, a se je z obrambo izkazal Rozman. 

14: Pa to je neverjetno: spet je bil Klepač v izjemni priložnosti, ko je preigral Stojinovića, a je znova streljal le v Rozmana. Pred tem je Klepaču z desne strani odlično podal T. Cipot, ki ga je s podajo po tleh našel Šroler.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

16: GOL 0 : 1 Denis Popović! Stari scenarij tekem Mure se je spet ponovil: po dobrem začetku in zapravljenih priložnostih je dobila zadetek. Matko je na desni strani preigral celotno obrambo Mure, podal na drugo stran, kjer je odbito žogo Mihelaka Popoviću nastavil Gbamble, celjski kapetan pa je z merjenim strelom zadel mrežo. To je bil prvi strel gostov na vrata. 

22: Po kotu Šrolerja je do žoge prišel Daku, a je ni dobro zadel, zato je priložnost splavala po vodi.

31: Spet lepa priložnost za Muro: po podaji iz avta je po desni strani pobegnil Daku in podal na drugo stran, kjer pa Kuzmić z desnico ni idealno zadel žoge, zato je ta odvršala za malenkost mimo vratnice. 

36: Po odlični podaji Popovića je pobegnil Matko, a na koncu se je zaustavil in mu je ob Kuzmiću v kazenskem prostoru spodrsnilo, zato je zaman zahteval enajstmetrovko. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

Kdor ne da, dobi. Stara zgodba črno-belih se je ponovila: začeli so zelo dobro in imeli velike priložnosti, ki pa jih niso izkoristili - predvsem se po glavi lahko tolče Klepač - in zato bili kaznovani. Res pa je, da so v zadnjih desetih minutah prvega dela precej popustili. A občutek ostaja, da bomo v drugem delu skoraj zagotovo videli še kakšen zadetek.  

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

46: Začetek drugega polčasa. 

51: GOOOL 1 : 1 Mirlind Daku! Klepač se je odkupil za zapravljene priložnosti z odlično asistenco po tleh do Dakuja, ki je obšel na tleh ležečega Rozmana in potisnil žogo v mrežo. Sodnik je sprva dosodil prepovedan položaj, a je po dvominutnem pregledu s tehnologijo VAR gol le priznal. Čeprav je treba dodati, da je bil položaj Dakuja ob sprejemu žoge precej sumljiv. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

56: Po podaji T. Cipota z desne strani je iz prve streljal Kous, vendar točno po sredini, tako da je zadel Rozmana. 

58: Strel Ikwuemesija z razdalje, ki pa Mihelaku ni povzročil nobenih težav. 

60: Menjava pri Celju: namesto Janjičića vstopa Nino Kouter, ki ga je pospremilo nekaj žvižgov. 

62: Po dolgi akciji Mure z desnico strelja Šroler, vendar točno v naročje Rozmanu. 

63: Po podaji Milića že nevarno strelja Kouter, žoga pa je švignila le za malo mimo vrat. 

66: Sprva rumena kartona za Maruška in Ikwuemesija. Slednjega je s prekrškom zaustavil Balažic, Maruško pa je v napadalca Celja nabil žogo. Potem je Ikwuemesi izgubil živce in ironično zaploskal sodniku Vinčiću in zaradi te neumnosti dobil še drugi rumeni in s tem rdeči karton. Mura nadaljuje z igralcem več.

67: Rozman je po veliki napaki skoraj spustil žogo v svojo mrežo, a se je na koncu le izvlekel v zadnjem hipu. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

71: GOOOOL 2 : 1 Amar Beganović! Beganović je vse napravil sam in bil nagrajen za svojo nepopustljivost. Sprva je podal do Kousa na desni strani, in ko je ta skušal poslati predložek, se je žoga odbila do Gbambleja, ki jo mu je pa odvzel Beganović in s strelom skozi noge Zeca poslal okroglo usnje po tleh v daljši kot. 

71: Menjava pri Muri: Pucko namesto Kuzmića. 

73: Skorajda velika napaka K. Cipota, ki je preslabo podal žogo do Mihelaka. Prestregel jo je Matko, a je bil v takem naletu, da mu je ušla v golavt.

76: Menjava pri Muri: Shabanhaxhaj namesto Kousa.

77: Menjavi pri Celju: Matić in Bizjak namesto Popovića in Gbambleja.

79: Nevaren prosti strel Celjanov s 17 metrov, a je bil ob strelu Bizjaka na pravem mestu Mihelak. 

82: Rumeni karton Zec.

85: Odličen strel Koutra z daljave, Mihelak pa je moral izbiti žogo izpod prečnika v kot. 

86: Menjavi pri Muri: namesto Klepača in Maruška vstopata Sadriu in Kozar. 

89: Lepa poteza T. Cipota, ki je našel Shabanhaxhaja, a je ta pred strelom v kazenskem prostoru brez prekrška padel na tla.

90: Pet minut dodatka. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

93: GOOOOOOL 3 : 1 Martin Šroler! Po kotu Celjanov, pri katerem je v bil v kazenskem prostoru Mure tudi vratar Rozman, je odbito žogo Shabanhaxhaj poslal do Šrolerja, ki je pobegnil Koutru in z daljave po tleh poslal žogo v prazna vrata gostov. 

98: Rumeni karton Kozar. 

99: Po dolgem sodnikovem dodatku zaradi številnih prekinitev in krčev igralcev vendarle konec tekme. 3 : 1.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

Zaslužena zmaga Mure, saj je sprožila veliko več strelov na vrata in bila večji del tekme bolj napadalna in agresivna. V prvem polčasu so bili lahko domači jezni na Klepača, ki je zapravil veliki priložnosti, v drugem polčasu pa se Celjani lahko jezijo na Ikwuemesija, ki si je prislužil izključitev povsem po lastni neumnosti in pustil svoje soigralce na cedilu. V drugem delu so vsi pri črno-belih zaigrali zelo dobro in so učinkovito izkoristili napake v celjski obrambi. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

Predvsem pa lahko veselijo naslednji podatki: Daku je dosegel že svoj osmi zadetek v prvenstvu in je vodilni strelec lige, Beganović je dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni, Šroler svoj prvi zadetek v dresu Mure, črno-beli pa so se na lestvici s 17 točkami priključili Mariboru na četrtem mestu. Vse skupaj je odlična popotnica za tekmo naslednjega kroga, ko bo Mura gostila Radomlje.  

Aleš Cipot
Mura : Celje
plt mura celje