vestnik

Iskala in našla zmago: Bravo - Mura 0 : 1

Vestnik.si, 20. 8. 2022
Aleš Cipot
Bravo : Mura
Šport

V 6. krogu prve lige sta se na stadionu v Spodnji Šiški merila kluba, ki jima v zadnjem času niso ravno cvetele rožice. Bravo je bil zelo kritičen v napadu, kjer komajda doseže kakšen gol, Mura pa v obrambi, ki je prejela veliko zadetkov. Zmaga bi bila za ene ali druge učinkovito zdravilo. Tekmo ste lahko spremljali z nami!

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Bravo: Orbanić, Križan, Jakšić, Milić, Kavčič, Nsana, Trontelj, Kramarič kap., Kurtović, Štor, Maružin. Trener: Dejan Grabić. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Mura: Obradović. Morris, Balažic, K. Cipot, Pucko, Lorbek, Beganović, Bobičanec kap., T. Cipot, Shabanhaxhaj, Daku. Trener: Damir Čontala.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Srečanje vodi Alen Bubek iz Nove Gorice. 

1: Začetek tekme.

3: Križanu je na spolzkem terenu spodrsnilo, pred Shabanhaxhajem pa je pravočasno posredoval Orbanić in odbil žogo. 

10: Nevaren predložek Trontlja z desne strani, ki pa ga zanesljivo lovi Obradović. 

11: Lepa akcija Dakuja na levi strani, ki je na koncu podal na desno pred vrata do Beganovića, ki pa je v padcu slabše streljal na prvo, tako da je Orbanić strel ubranil. 

18: Bobičanec iz prostega strela z leve strani strelja proti vratom, a preveč po sredini, tako da Orbanić odbija s pestmi.

25: Krasna akcija Mure: Shabanhaxhaj je na desni strani skozi noge Kavčiču podal do vtekajočega Beganovića, ki je poslal natančen predložek na levo vratnico, kjer pa je T. Cipot z glavo streljal precej mimo vrat. 

26: Po napakah v obrambi gostiteljev velik pritisk Mure, ki skušajo podajati in streljati z vseh strani, Bravo pa se krčevito brani. V prvem delu prvega polčasa so črno-beli absolutno boljši nasprotnik. 

31: Bravo si je priboril prosti strel po prekršku Balažica. Izvedel ga je nevarno Trontelj, Obradović pa se je izkazal z obrambo in odbil žogo v kot. 

32: Z daljave je skušal Kurtović, žoga pa je zadela Balažica in malce zmedla Obradovića, ki pa jo je vendarle uspešno preusmeril v kot. 

34: Rumeni karton Shabanhaxhaj. 

38: Strel Kramariča s 17 metrov, Obradović zanesljivo lovi žogo.  

45: Minuta dodatka.

45+1: Bobičanec iz prostega strela z velike razdalje spet strelja na vrata, Orbanić pa je žogo izbil s pestmi.

45+2: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Mura je bila nevarnejša v prve pol ure, v zadnjih petnajstih minutah prvega polčasa pa je bil boljši Bravo. Pred drugim delom je še vse odprto. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

46: Začetek drugega polčasa. 

48: Ogromna priložnost za Muro: Beganović je lepo poslal žogo na desni strani do Lorbka, ki je pobegnil in podal do T. Cipota, ta pa natančno pred vrata, kamor je pritekel Shabanhaxhaj in po strelu z glavo zadel prečnik. 

50: Po zmedi v obrambi Mure do strela Nsana, ki pa pošilja žogo prek vrat. 

54: Shabnhaxhaj strelja odlično z velike razdalje, Orbanić pa s konicami prstov žogo preusmerja v kot.

55: Po kotu do strela z volejem Pucko, Orbanić pa je ukrotil žogo. 

62: Menjava pri Muri: Šroler namesto T. Cipota.

67: Po nevarnem napadu Mure je žogo izbil Nsana, pobegnil pa je Maružin in stekel sam proti vratom, v zadnjem hipu pa je pridrvel Balažic in z drsečim startom odbil žogo v kot. 

72: Dvojna menjava pri Muri: Maruško in Klepač namesto Bobičanca in Shabanhaxhaja. 

74: Po akciji Šrolerja in podaji Pucka z leve strani je Orbanić slabo odbil žogo, do strela pa ni prišel Klepač, saj so branilci izbili okroglo usnje. 

78: Sprožil je Klepač, Orbanić pa odbija žogo.

79: Tokrat merjeni strel Maruška, žoga pa mimo stičišča prečnika in vratnice. 

81: Enajstmetrovka za Bravo! Po predložku Trontlja z desne strani je ob rahlem stiku s K. Cipotom hitro pred vrati padel Kramarič, Bubek pa je prestrogo dosodil najstrožjo kazen. Rumeni karton za K. Cipota, ki bo manjkal na naslednji tekmi Mure.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

83: Po pregledu z VAR-om je strel z bele pike izvedel Trontelj, ki pa je zadel samo prečnik. 

85: GOOOL 0 : 1 Mirlind Daku! Kazen za domače je prišla po lepi podaji Beganovića z desne strani, Daku pa je znova pokazal, da pravi strelec ne miruje vse do konca, in po strelu z glavo neubranljivo zadel desni spodnji kot vrat. Ker si je ob proslavljanju slekel dres, si je prislužil rumeni karton.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

86: Trojna menjava pri Bravu: Puconja, Šaranič in Marjanac na igrišču, pri Muri pa vstopa Kozar. 

90: Presenetljivo samo tri minute dodatka. 

91: Menjava pri Bravu: Kurež namesto Kavčiča. 

93: Konec tekme. 0 : 1. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Vendarle zmaga za Muro, ki si jo je glede na večjo željo in posest ter večje število strelov na vrata v resnici tudi bolj zaslužila, čeprav bi lahko bila pred koncem tudi na robu poraza. A na srečo gostov Trontelj ni realiziral bolj za lase privlečeno enajstmetrovko, kazen za zgrešeno veliko priložnost pa je prišla v pojavi Mirlinda Dakuja, ki do tega trenutka sploh ni sprožil kakšnega nevarnega strela. Daku je s svojim četrtim zadetkom v tem prvenstvu Muro spravil na začasno tretje do četrto mesto na lestvici (9 točk). Tokrat je svoje delo - tako kot je treba - opravila tudi obramba črno-belih na čelu z Matkom Obradovićem in ohranila mrežo nedotaknjeno, kar je vse skupaj lepa popotnica pred severovzhodnim derbijem 7. kroga z Mariborom v Fazaneriji. 

plt 6.-krog bravo.-mura
Kaj zdaj berejo drugi