vestnik

Nepotrebno prepuščanje pobude kaznovalo črno-bele: Mura - Maribor 0 : 1

Vestnik.si, 28. 8. 2022
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Šport

V 7. krogu prve lige sta v Fazaneriji v največjem slovenskem severovzhodnem derbiju merila Mura in Maribor. Črno-beli so po dobrem prvem polčasu v drugem povsem razočarali. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura se želi Mariboru predvsem maščevati za poraz v zadnjem krogu minule sezone, ko so vijoličasti proslavljali naslov prvaka po tekmi, ki je bila zaradi vseh obstranskih dogajanj bolj farsa, Maribor pa mora storiti vse, da bo čim prej našel izhod iz globoke krize.

Tule sta začetni postavi:

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

Mura: Obradović, Beganović, Balažic, Morris, Pucko, Kuzmić, Maruško, T. Cipot, Bobičanec kap., Shabanhaxhaj, Daku. Trener: Damir Čontala.

Maribor: Bergsen, Žinič, Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Repas, Božić, Tolić, Brnić, Kronaveter kap., Baturina. Trener: Damir Krznar. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

Srečanje vodi David Šmajc iz Kranja. 

1: Začetek tekme. 

1: Po podaji Dakuja volej Shabanhaxhaja z desne strani, Bergsen na pravem mestu. 

4: Daljši napad Mure, ki ga je s strelom z daljave prek vrat zaključil Maruško. 

5: Po napaki Maribora poskus Bobičanca, ki pa je bil nenatančen. 

6: Po podaji Beganovića je T. Cipot iz bližine poskušal z rahlim lobom, toda tudi on meril prek vrat.

11: Daku si je med prerivanjem priboril žogo in jo poslal prek vrat.  

12: Rumeni karton za trenerja Damirja Krznarja. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

13: Po podaji Shabanhaxhaja je pred vrata prodrl Cipot, a sta ga Bergsen in njegov branilec zaustavila z izbijanjem žoge v kot.

13: Prečnik Mure! Po podaji Bobičanca iz kota z desne strani je Morris v skoku streljal z glavo, žogo pa je zaustavil okvir vrat. Črno-beli so imeli že veliko priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Se bo ponovila zgodovina? 

17: Po podaji Cipota se je do strela priboril Beganović, a je tudi on meril preko vrat. 

24: Velika priložnost za Muro: po uigrani kombinaciji iz kota med Bobičancem in Shabanhaxhajem je Bobi nastavil žogo Kuzmiću, ki se je prikradel iz ozadja in z zunanjim delom stopala ne preveč močno, a zelo natančno streljal po tleh, Bergsen pa je v zadnjem hipu izbil žogo. 

28: Po zapravljeni žogi Mure v napadu po hitrem protinapadu Baturine in podaji strelja Kronaveter, žoga pa se je od Maruška odbila v kot. 

30: Rumeni karton Daku. 

31: Odličen strel Brnića z desnico, še lepša pa obramba Obradovića s parado, žoga v kotu. 

32: Rumeni karton Šoštarič Karič. 

36: Dober strel Repasa po tleh, Obradović znova na pravem mestu.

37: Obetaven napad Mure, na koncu pa sta si bila napoti Daku in Bobičanec, tako da je Bergsen skočil na žogo in jo ujel. 

40: Po podaji Beganovića z desne strani je imel Bergsen kar nekaj dela, da je ukrotil žogo. 

42: Do strela se je prikopal Brnić, a streljal kar precej mimo vrat. 

43: Po podaji Repasa z desne strani Baturina z nevarnim strelom z glavo, žoga pa končuje na mreži. Mura zdaj pušča preveč prostora gostom.  

45: Bergsen sedaj z izvrstno parado rešuje Maribor po odličnem strelu Cipota in Shabanhaxhaja, s podajo se je izkazal Beganović.

45: Minuta dodatka.

45+1: Po odbitku poskus Pucka z leve strani, Bergsen pa spet na pravem mestu.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

Dobra tekma ob ustrezni navijaški in zvočni kulisi v polni Fazaneriji. Mura bi morala povesti že v prvih dvajsetih minutah, saj je začela izredno motivirano in v 13. minuti zadela tudi prečnik, v zadnje četrt ure pa so ji ob visokem tempu malce pošle moči, tako da je tudi Maribor prišel do nevarnih strelov. A za zdaj sta najboljša moža na srečanju oba vratarja, Bergsen in Obradović. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

46: Začetek drugega polčasa. Menjavi pri Mariboru: Mitrović in Vidaković namesto Brnića in Žiniča. 

47: Strel Sikoška z leve strani zadeva zunanji del mreže. 

51: Sijajna podaja Maruška s peto do Beganovića, ki je lepo podal z desne strani na levo vratnico, kjer pa ni bilo nikogar, ki bi pospravil žogo v mrežo. 

54: Dva poizkusa Dakuja, prvi strel je bil blokiran, drugi pa je zletel čez vrata. 

59: Po kotu Bobičanca z desne strani močan strel Pucka z leve, žoga pa za malo mimo leve vratnice. 

67: Dvojna menjava pri Muri: Kous in Klepač namesto Beganovića in Shabanhaxhaja. Ni sicer čisto jasno, zakaj Beganović odhaja z igrišča, saj je bil spet eden najboljših pri Sobočanih. 

70: Menjava pri Mariboru: Antolin namesto Kronavetra. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

75: GOL 0 : 1 Baturina! Kazen za Muro, ki je kljub utrujenosti Maribora povsem po nepotrebnem in po neumnem prepustila pobudo gostom. Božića ni nihče pokril, ta pa je lepo našel vtekajočega Baturino, ki je streljal po tleh, žoga pa se je od Morrisa odbila v mrežo in prevarala Obradovića. Skorajda bi lahko rekli, da je to zasluženo vodstvo Maribora, saj Mura v zadnjih petnajstih minutah ni prikazala ničesar. 

79: Menjavi pri Muri: Šroler in Majić namesto Bobičanca in Cipota.

83: Strel Klepača v kazenskem prostoru z leve strani po tleh, žoga pa mimo leve vratnice. 

86: Menjava pri Mariboru: Vipotnik namesto Tolića. 

90: Menjava pri Muri: Baić namesto Kuzmića.

90: Štiri minute dodatka. 

92: Menjava pri Mariboru: Laušić namesto Božića. 

93: Rumeni karton Bergsen.

94: Rumeni karton Šroler.  

97: Konec tekme. 0 : 1.

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

Mura je premagala samo sebe. Imela je vse na svoji strani, domače igrišče, glasne navijače, utrujenega nasprotnika in soparo, pa spet ni uspela tega izkoristiti. Po večinoma zelo dobrem prvem polčasu, kjer je v svojem starem slogu zapravljala velike priložnosti, je sledil zelo slab, skorajda katastrofalen drugi polčas. Pred zadetkom Maribora nihče pri črno-belih več ni tekal za žogo, se odkrival v napadu, agresivno pokrival nasprotnika, ampak so vsi samo stali na mestu, kot da bi sami vabili vijoličaste, da dosežejo zadetek. Kar se je nato tudi zgodilo. Vse, kar je naredila dobrega v Šiški z zmago, je Mura zdaj povsem pokvarila s tem porazom, še posebej pa z igro v drugem delu, ki je ravno v Fazaneriji dala nov zagon njenemu največjemu rivalu, ki glede na videno še vedno ni v kaki bleščeči formi. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

Sobočani ostajajo na četrtem mestu in v naslednjem krogu gostujejo pri Gorici. Olimpija pa daleč naprej na vrhu samo veselo maha navzdol obema tokratnima nasprotnikoma.  

mura, maribor
Aleš Cipot
Mura : Maribor

mura---maribor 7.-krog plt fazanerija