vestnik

Je zadnji vlak že odpeljal? Mura - Radomlje 1 : 1

Vestnik.si, 15. 4. 2023
Aleš Cipot
Mura : Radomlje
Šport

V 31. krogu prve lige so se nogometaši Mure v Fazaneriji merili z Radomljani. Kljub temu, da je za njih štela samo zmaga v želji po Evropi, so še enkrat več razočarali. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

Mura: Mihelak, Kuzmić, Cipot, Morris, Beganović, Maruško kap., Tripi, Šarić, Klepač, Kasalo, Daku. Zaradi kazni kartonov manjka Žiga Kous. Trener: Dejan Grabić. 

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

Radomlje: Velić, Marković, Cerar kap., M. Čuić, Nuhanović, Hrvoj, Šošić, Sokler, Dobrovoljc, N'landu, Korun. Zaradi klavzule ne sme igrati posojen igralec Mure Samsindin Ouro. Trener: Oliver Bogatinov.

Srečanje vodi Denis Halilović iz Celja. 

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

1: Začetek tekme.

2: Že nevarnost za vrata Mure: po dolgi podaji iz sredine je obrambi domačih pobegnil Sokler, pred kazenskim prostorom pa ga je ujel Cipot in izbil žogo v kot. 

5: Po prostem strelu Šošića z desne strani z glavo strelja Dobrovoljc, vendar naravnost v naročje Mihelaka.

6: Sedaj je po preigravanju z bližine z leve strani nevarno sprožil Šošić, Mihelak pa je izbil žogo v kot. Na začetku tekme Radomljani povsem prevladujejo. 

8: Po dveh podajah je obrambi Mure spet pobegnil Sokler, Cipot pa ga je že v kazenskem prostoru na ne ravno najbolj legalen način, z močjo telesa, spravil na tla. Precej sumljiv položaj, a se nihče iz sobe za VAR ni oglasil. 

9: Končno malo bolj nevarna Mura na drugi strani, vendar je pred strelom prekršek v napadu napravil Klepač. 

14: Spet izjemno nevaren Sokler, ki je po podaji Čuića z glavo iz bližine najprej streljal v tla, od koder bi se žoga prav gotovo odbila v mrežo, če je ne bi izpod prečnika v kot izbil Mihelak. Po kotu je Nuhanović zadel zunanji del mreže. Gostje so izvedli že štiri kote in treba je priznati, da bi bil morebitni zadetek Radomljanov zdaj že zaslužen.

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

16: Sedaj nevarna podaja Beganovića z desne strani, ki je končala v kotu. Po kotu je v kazenskem prostoru padel Cipot in sodnik je nakazal, da bo počakal na posnetek iz sobe za VAR.

18: In res si je Halilović šel na rob igrišča pogledat posnetek.

19: Enajstmetrovka za Muro! In rumeni karton za N'landuja, ki je na tla spravil Cipota. 

20: GOOOL 1 : 0 Mirlind Daku! Napadalec Mure je z bele pike mirno dosegel svoj petnajsti zadetek v prvenstvu. Glede na dosedanji potek tekme malce presenetljivo vodstvo črno-belih. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

26: Radomljani znova nevarni: po podaji z leve strani žoge na desni strani ni najbolje zadel Hrvoj, tako da jo je Mihelak lahko ujel. 

27: Po prostem strelu Klepača z desne strani je bil v lepem položaju za strel z glavo Cipot, ki pa je meril mimo vrat. 

29: Težave za Muro: Dakuja, ki se je poškodoval v eni od prejšnjih akcij, morajo z nosili odnesti z igrišča. Namesto njega bo vstopil Petković. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

33: Spet so Radomljani nevarno pletli mrežo okrog gola Mure, na koncu pa je ob strelu Šošić naredil prekršek nad Cipotom.

35: Sedaj je poskusil Sokler, na pravem mestu je bil Mihelak. Ob veliki gneči v kazenskem prostoru znova sumljiva situacija, toda igra se nadaljuje. 

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

36: GOL 1 : 1 Ester Sokler! Povsem zasluženo izenačenje. Hrvoj je brez težav pobegnil po desni strani in podal pred vrata, kjer je Sokler s strelom med nogama premagal Mihelaka. Zelo slabo posredovanje obrambe Mure, še posebej Morrisa, ki je popolnoma pozabil na Soklerja. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

45: Pet minut dodatka. Klepač bi sedaj zaradi neumnosti lahko dobil rdeči karton, saj je po mini provokaciji udaril N'Landuja, ki je padel na tla. Halilović je oba samo opozoril, a vtis ostaja, da je Muri znova pogledal skozi prste.

45+1: Strel Klepača je končal v prsih Koruna, ki se je zgrudil na tla. A bo z njim vse v redu.

45+4: Velika priložnost za Muro: po predložku Šarića z leve strani je Kasalo pri desni vratnici v padcu streljal za malo prek vrat. Škoda, na levi strani je bil prost tudi Petković. 

45+6: Rumeni karton Tripi. 

45+7: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

Zanimiva tekma z veliko dogajanja, Mura še vedno neprepričljiva in za nameček še brez Dakuja, vendar je v drugem delu še vse odprto. 

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

46: Začetek drugega polčasa.

47: Gostje že znova v kazenskem prostoru Mure, a je pred Šošićem s skokom posredoval Mihelak.

56: Vroče je bilo sedaj v kazenskem prostoru Radomelj, na koncu pa so po strelu Tripija po tleh z leve strani gostje izbili žogo.

62: Končno ena izdelana akcija Mure, ki pa jo je s precej slabim strelom z levico sklenil Klepač.

63: Rumeni karton Petković.

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

67: Menjava pri Muri: Zličić namesto Tripija.

67: Sokler po globinski podaji iz ozadja sedaj po močnem strelu z leve trese okvir vrat. Spet ga ni uspel pokriti Morris.

69: Menjava pri Radomljah: Ševelj namesto Cerarja. 

73: Potem ko se je v svojem kazenskem prostoru zapletel Korun, ki ga je oviral Kuzmić, je z močnim strelom poskušal Šarić, a je s hrbtom žogo v kot izbil prav Korun.

75: Rumeni karton Hrvoj.

77: Po kotu Zličića je z glavo mimo vrat streljal Cipot. 

78: Gostje z nevarno akcijo v kazenskem prostoru Mure, kjer pa Šošić ni dobro zadel žoge. Nekaj ugovorov Radomljanov, ker naj bi Beganović igral z roko, vendar se po ogledu posnetka ni zgodilo ničesar. 

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

82: Dvojna menjava pri Radomljah: F. Čuić in Štorman namesto M. Čuića in Šošića.

87: Po podaji Kasala z desne strani strel Klepača z glavo mimo vrat.

87: Dvojna menjava pri Muri: Šroler in Jovičević namesto Klepača in Kasala.

89: Rumeni karton Korun.

90: Po podaji Petkovića strel Jovičeviča z levico, Velić brez težav lovi žogo.

90: Štiri minute dodatka.

91: Rumeni karton Jovičević. 

94: Konec tekme. 1 : 1.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

Več kot zaslužena točka Radomljanov. Mura je ob odsotnosti Dakuja pokazala vso svojo nemoč v napadu in si po prikazanem nikakor ni zaslužila morebitne zmage. Samo dva strela v okvir vrat na celi tekmi sta premalo za moštvo, ki si želi v Evropo, kar so nakazali tudi žvižgi navijačev po koncu srečanja. Trenutna ekipa črno-belih enostavno ni dovolj kakovostna za takšen dosežek. Koper na četrtem mestu ima sedaj že velikih šest točk prednosti.   

mura, radomlje
LorisCipot/Fotolens.si
Mura Radomlje

plt 31.-krog mura kalcer-radomlje
Kaj zdaj berejo drugi